Turunç reçeli tarifi: Turunç reçeli nasıl yapılır?
Akdeniz Bölgesinin en sevilen narenciyelerinden birisi olan turunç, reçeliyle de hafızalara kazınıyor. Turunç sevenler ise turunç reçeli nasıl yapılır merak ediyor. Turunç reçeli tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...
Kahvaltıların vazgeçilmezi olan reçeli turunç reçeli olarak denediniz mi? Tadının çok seveceğiniz bir reçel türü olan turunç reçeli evde kolaylıkla yapılabilen bir tarif. Turunç reçeli tarifi arıyor ya da turunç reçeli nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Turunç reçeli tarifi, yapılışı ve malzemeler...
Turunç reçeli tarifi
Turunç reçeli malzemeleri
- 2 kilogram turunç
- 1,5-2 su bardağı şeker
- Yarım limonun suyu
- 2 su bardağı su
Turunç reçeli yapılışı
Turunçların kabuklarını dilimler halinde soyup beyaz kısımlarını bıçakla temizleyin. Kabukları sarmal olacak şekilde yuvarlayıp bir iğne yardımıyla ipe dizin. Kaynayan suya atıp 8 dakika kadar haşlayın. Ardından çıkarıp hemen soğuk suya koyun. Bu işlemi ara vermeden 3 ayrı tencerede 3 kez tekrarlayın. Böylece turunçların acısının çıkmasını sağlayın. Haşladığınız turunçların üzerine şekeri ekin ve sulanması için 3-4 saat kadar bekletin. Ardından üzerine 2 su bardağı suyu da ekleyip hafif hafif karıştırarak pişirin. Reçel kaynayınca içine limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatın. Pişen reçeli kavanozlara bölüştürüp ağzını kapatın. Kavanozları ters çevirip soğumasını bekleyin.
- Masterchef'te 2. ceketin sahibi belli oldu! Yarışmacı kaza geçirdi, hemen müdahale geldi
- Vahe Kılıçarslan’a çifte şok! 4.5 yıl hapis istemi ve 5 milyon TL tazminat
- Defne Samyeli dekolteli elbisesiyle göz kamaştırdı
- Haluk Levent sevenlerini korkuttu! Ünlü şarkıcı hastaneye kaldırıldı, işte son durumu...
- Survivor Adem Kılıççı, Dominik öncesi ailesiyle vedalaştı