Ahmet ÖzyazganKireçlenme belirtileri ve tedavisi

HABERİ PAYLAŞ

Kireçlenme belirtileri ve tedavisi

Yaşımız olgunlaştığında nasıl cildimiz kırışıyor. saçımız beyazlıyorsa eklemlerimiz de kireçlenerek yaşlandığını belli eder. Aynaya baktığımızda cildimizi, saçımızı görürüz ama kemik ve eklemlerimizi göremeyiz.

Ağrıdan dolayı doktora gideri muayene oluruz, gerekli tetkikleri yaptırırız ve kireçlenme rahatsızlığı olduğunu anlarız.

Kireçlenme belirtileri

Kireçlenme belirtileri ve tedavisi

En sık görülen kireçlenme belirtileri; ağrı, hassasiyet ve hareket kısıtlılığı şeklinde ortaya çıkar.

Vücudun birçok ekleminde kireçlenme olmakla birlikte en çok görülen yer, yük taşıyan eklemler olan diz, kalça, ayak bileği eklemleridir. Bu bölgeler çok hızlı kireçlenir.

Haberin Devamı

Kireçlenme belirtileri genel olarak şunlardır:

  • Merdiven inip çıkarken zorlanma
  • Eğilememe
  • İstirahat halinde bile ağrı hissetme
  • Ağrı kesiciler ile bile idare edemeyecek duruma gelme

Bu durumlarda mutlaka bir ortopedi uzmanına başvurulmalıdır.

Kireçlenme tedavisi

Klasik tıpta kireçlenmenin yegane tedavisi protez operasyonudur. Protez ameliyatında açık cerrahiyle hastanın kireçlenen eklemleri çıkarılır ardından insan yapısı olan metal protez takılarak operasyon tamamlanır. Bu sayede hastanın ağrıları tamamıyla kesilir.

Fakat protez ameliyatında bir süre sonra protez aşınır ve zamanla değiştirme ihtiyacı doğar. Bu da yeni bir ameliyat demektir.

Kireçlenmede kök hücre tedavisi

Kireçlenme rahatsızlığında son yıllarda kök hücre tedavisi güvenle kullanılıyor. Kök hücre tedavisiyle ameliyatsız, anestezi olmadan, hastanede yatmadan düzelebilirsiniz.

Kök hücre tedavisi için hastanın özellikle göbeğinden yağ alarak, anestezi vermeden yapılır. Bu sayede hasta hem zayıflayıp hem de şekillenir. Alınan yağlar saflaştırılmış kök hücre haline getirip, hastanın kireçlenen eklemlerine kapalı olarak nakledilir. Bu sayede hasta narkoz almadan, açık cerrahi uygulamadan, hastanede dahi yatmadan iyileşir ve kısa sürede normal hayatına döner.

Hayatına kaldığı yerden kesintisiz devam eden hasta, ağrısız olarak tüm bu işlemleri yaptırır. Üstelik kendi hücreleri olduğundan alerji ya da yan etki riski de bulunmaz.

Defalarca bu işlem tekrarlanabildiğinden hastanın ameliyat olma ihtiyacı da kalmaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder