Bekir SaçarAkira Back İstanbul'da

HABERİ PAYLAŞ

Akira Back İstanbul'da

Farklı ülke ve şehirlerde 20 şubesiyle dünyanın en iyi Uzak Doğu restoranları arasında yer alan Koreli-Amerikalı Michelin yıldızlı şef Akira Back, 21. şubesini kasım ayında Ataköy’deki JW Marriott İstanbul Marmara Sea’de açmıştı. Elon Musk ve Dalai Lama gibi ünlülere özel menüler de hazırlayan şef, iki günlüğüne İstanbul’a geldi. Akira Back bizi otelin tropik bitkilerle bezeli denize sıfır konumdaki bahçesinde misafir etti. Mekanın kapalı alanının dekorasyonunda gri ve lacivert ağırlıklı tonlar kullanılmış. Duvarları süsleyen göz alıcı tablo ve resimler, şefin tüm tadım deneyimini bütünleştirmeye çalıştığı annesine ait. Tabaklarda onun çizimleri var. Akira Back’e mutfağının özelliğini sordum. “Biraz yüksek sesli, pahalı ve kendini fark ettiren konseptte bir mutfağım var. Misafirlerimin bunu hissetmesi önceliğim. Hiçbir zaman aşırı doyup patlayacak gibi hissetmeyeceğiniz bir mutfağım var. Denge bizde her şeydir. Narenciyeyi ve daikon (Japon turpu) gibi sebzeleri bu sebeple sık sık kullanıyoruz. En büyük ilhamım çocukluğumda annemin pişirdiği yemekler. Benim yemeklerim kesinlikle füzyon değil. Bana göre füzyon, mutfakta köklerinizin olmadığı anlamına geliyor. Bense aksine, köklerime bağlı menüler hazırlıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Akira Back İstanbulda

ŞEFİN MENÜSÜNDEKİ YENİ LEZZETLER

Türüflü umami sos ve çeri domatesiyle hazırlanan ton balıklı çıtır mini pizzaya doyamayacaksınız. Karpuz sosu ve beyaz peynirle hazırlanan füme karpuz carpaccio, patates püresi ve çıtır lahanalı ızgara ahtapot, salamura mantar ve kişnişli dynamit karides, unagi tempura, avokado ve çilekli gorilla roll, fesleğen jeli, pırasa, limon otu ve levrekli loup de mer, çıtır patates… Hepsi ağzınıza layık bir lezzette. Damağımıza unutulmaz bir deneyim yaşattık. Siz de Uzak Doğu mutfağına meraklıysanız Akira Back’e mutlaka yolunuzu düşürün.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder