Japon mutfağı son yıllarda müthiş bir atağa geçti ve dünyada en saygı gören mutfaklar arasında zirveye yerleşti. Bunun nedeni; yemeklerin hafif, sağlıklı, mevsimsel olması ve ürün kalitesi konusunda saplantılı olmalarıdır. Son yıllarda Türkiye’de art arda Japon restoranları açılmaya başladı. Türklerin bu lezzetleri çok sevip benimsemesiyle, ülkemizde yıllardır hüküm süren İtalyan ve Fransız mutfaklarının pabucu dama atılmaya başladı. Yazımın başlığını okuyup “Gerçek Japon da neymiş?” dediğinizi duyar gibi oluyorum. Bunun sebebi, Türkiye’de açılan Japon restoranlarının şeflerinin çoğunun Japon olmamasıdır; çoğu Koreli, Taylandlı veya Vietnamlı. Sebebiyse bu şeflerin gerçek Japon şeflere göre maliyetlerinin daha uygun olması. Bugün sizi, dünyaca ünlü Japon şef Hiroki Takemura’nın açtığı Take Sushi’ye götüreceğim.
YEMEK DEĞİL, ADETA BİR SANAT
Turizm sektöründe yurt içi ve yurt dışında yaptığı yatırımlarla bilinen Dorak Holding, geçen yaz Take Sushi’nin ilk şubesini Şef Hiroki Takemura ile Kapadokya’da açmıştı. Markanın ikinci şubesi de 15 gün önce Cihangir’de açıldı. Türkiye’nin ilk zincir balık restoranı olan Sur Balık’ı sanırım hepiniz biliyorsunuz. Take Sushi, onun giriş katında yer alıyor. Cihangir’in bohem havasını solumak isteyenler için cadde üzerinde de masaları var. Şef Takemura, restoranında çok rağbet gören sushilerin yanı sıra Japon mutfağının en leziz tadlarını da sunuyor.
ZENGİN MENÜDEN SEÇ, BEĞEN
Şefin mutfağından yaklaşık 74 farklı suşi, noodle ve Japon yemeği çıkıyor. Restoranın kış için hazırladığı ve benim tadıp beğendiğim lezzetleri listeliyorum: Başlangıçlardan Sashimi, Patato, Green Salad, Cheese Edamame, Ebi Mayo, Tori Teba veya Tempura Moriawase. Ana yemeklerden ise Chicken-Beef Katsu, Tori Karaage ve Beef Yakisoba var. Nigiri ve roll seviyorsanız, Sake, Otoro, Tako, Suzuki, Unagi, Tamago, Tekka, Maki, Kappa, Oshinko, Seaweed, Dynamite, Salmon ve Sea Bass Ceviche seçeneklerini deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!