Can KantarSigorta primleri hızla artıyor mu?
HABERİ PAYLAŞ

Sigorta primleri hızla artıyor mu?

Sigorta primlerinin hızla arttığı konusunda sosyal medyada çok fazla yorum yapıldığını görüyorum. Gerçekten Pandemi sonrası gerek konut gerek otomobil fiyatlarındaki hızlı artış sigorta primlerine de elbet yansıdı. Aracımızın fiyatının iki üç kat artmasını normal karşılayıp sevinirken, aracımızın kasko priminin aynı oranda artışına anlam veremedik. Aynı şey özel sağlık sigortaları için de geçerli. Özel bir hastanede artık küçük bir ameliyat bile 10-20 bin TL’lerden başlarken, özel sağlık sigortasındaki prim artışlarını çok da kavrayamadık. Şu anda muhtemelen tüm vatandaşlar fiyatlardaki artışların bazılarına anlam veremiyor. Hadi bu nedenle artıyor diyelim. Peki bunun fiyatı neden 4 kat artmış diyeceğimiz birçok örneği hepimiz yaşamışızdır. Sigorta primlerinin hesaplanmasında çok fazla parametre var. Enflasyon, dövizin artışı, asgari ücret artışı ve bunlara bağlı hasar maliyetleri, işçilik ve bunun gibi birçok birleşen hesaplanıp üzerine risk faktörü eklenip prim belirleniyor. Risk ölçümlenirken ise aracınızın renginden, mesleğinize, yaşınızdan önceki kaza sayısına kadar birçok faktör de sizin için oluşacak primi etkiliyor.

Haberin Devamı

KÖTÜ SÜRÜCÜNÜN VEBALİNİ İSTEMİYORUM!

Özellikle Zorunlu trafik sigortasında son yıllarda yaşanan sorunlar sigorta şirketlerinin belini bükmüş durumda. Geçmişte 1000 TL’ye yaptırılmış bir Trafik sigortası için bedeni hasar dahil 10 milyon TL tazminat ödenmiştir. Bu işten nemalanmak isteyen birçok aracı da bu işin içinden çıkılmaz bir hal almasına neden olduğu bir gerçek. Bütün gelişmiş ülkelerde uygulanan Zorunlu trafik sigortası, yani mali sorumluluk sigortası son yıllarda bu sebeplerden ötürü yönetilemez oldu. Sigorta şirketlerinin bu işten bir para kazanma hedefi yok. Sadece istedikleri, yönetilir olması ve ceplerinden para çıkmamasıdır. Bu sigorta zorunlu olduğu için de fiyatları devletimiz belirliyor. Sigorta şirketleri de bu fiyatların serbest belirlenmesini istiyor. İyi sürücüye iyi fiyat kötü sürücüye de yüksek fiyat verilmesini istiyorlar. Ve ekliyorlar: “Kötü sürücülerin vebali neden iyi sürücülere yüklensin ki.” SEDDK haziran ayı için trafik sigortalarındaki prim oranlarının aylık yüzde 3.25 olarak artırılmasına izin verdi. Onlarda kamu menfaati gözetiyorlar haklılar ama... Ben bir vatandaş olarak şunu istiyorum. Devletimiz buna bir üst ve bir alt marj koysun, ben iyi sürücüysem iyi bir fiyat alabileyim. Yılda 4-5 kaza yapanın priminin bana yüklenmesini istemiyorum özetle. Kalın sağlıcakla. Kazasız günler dilerim...

Haberin Devamı

TSS’DE BÜYÜME HIZ KESMİYOR!

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) en çok talep gören sigorta branşları arasında yer alıyor. Özellikle bireylerin pandemiden sonra yoğun ilgi gösterdiği TSS’de poliçe sayısı 4 milyonu aştı. TSS’deki büyüme en çok da sigorta şirketlerini memnun ediyor. Her sene düzenli bir büyüme gösteren bu branşta 2023 yılında yükselen primler, alternatifli tamamlayıcı sağlık sigortası paketlerinin de kapısını araladı.

Sigorta sektöründe son yıllarda yıldızı en fazla parlayan branşlar arasında Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) yer alıyor. 2015 yılında hayatımıza girmesine rağmen aradan geçen 9 yıllık süreçte büyümesini hız kesmeden sürdüren TSS, önümüzdeki yıllarda da sektörün lokomotifi olmaya devam edecek gibi gözüküyor. İlk çıktığı yıllarda uygun fiyat stratejisiyle dikkat çeken TSS’de özellikle 2023 yılında enflasyon nedeniyle poliçe fiyatları artsa da talep artışı hız kesmeden devam ediyor. 2024 yılında da medikal enflasyon artmaya devam ettikçe, tamamlayıcı sağlık sigortasına olan talebin de doğru orantıda artacağı sektör yetkilileri tarafından sıkça dile getiriliyor. Çünkü devlet hastanelerinde sağlık hizmeti almak gün geçtikçe daha da zorlaşıyor. Doktor randevusu bulmak yeterince zor iken, istenilen tetkik ve tahliller için günlerce hatta aylarca beklemek durumu çok daha vahim bir hale getiriyor. Tüm bu olumsuzluklar tüketiciyi tamamlayıcı sağlık sigortası almaya itiyor çünkü tamamlayıcı sağlık sigortası ile özel hastanelerden çok daha hızlı ve konforlu sağlık hizmeti almak mümkün. Öte yandan Türkiye’de TSS’nin önemi özellikle pandemi döneminde daha da iyi anlaşıldı. 2023 yılında yüzde 168 büyüme gösteren bu branşta sigortalı adedi ise 4 milyonu aştı. Sadece 2024 yılının ilk iki ayını dikkate alırsak ise TSS’ye sahip sigortalı sayısı 4 milyon 154 bin 298’e ulaştı.

Haberin Devamı

SOMPO SİGORTA SAĞLIK HİZMETLERİNİ DİJİTALE TAŞIDI

Sağlık branşının Sompo Sigorta için öncelikli stratejik alan olarak belirlenmiş branşlardan biri olduğunu belirten Sompo Sigorta Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Fahri Uğur, “Bu noktada bugüne kadar çok önemli adımlar attık. Online doktor, diyetisyen, psikolojik danışmanlık görüşmeleri gibi hizmetlerimiz mevcut. Bu hizmetleri Tamamlayıcı Sağlık sigortası ürünümüzde sunuyoruz” dedi.

2024’TE DE SAĞLIK BRANŞINDA İDDİAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Sağlık sigortalarında büyüme hedefleri yolunda emin adımlarla yürüdüklerini söyleyen Türk Nippon Sigorta Genel Müdürü Dr. E. Baturalp Pamukçu; “Sağlık branşında iddialıyız. Özellikle Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tarafında müşterilerimize sunduğumuz alternatifler ve ürün içeriğindeki avantajlı yapı sayesinde herkese hitap eden bir ürün gamı oluşturduğumuzu söyleyebilirim” dedi.

ALTERNATİFLİ TSS PAKETLERİ GÜNDEMDE

TSS’deki büyüme en çok da sigorta şirketlerini memnun ediyor. Her sene düzenli bir büyüme gösteren bu branşta 2023 yılında yükselen primler, alternatifli tamamlayıcı sağlık sigortası paketlerinin de kapısını araladı. Tamamlayıcı sağlık sigortaları genellikle limitsiz yatarak tedavi ve ayakta 10 adet muayeneli bir kapsam sunarken, bu kapsamda şirketler ayakta tedavi limitlerine çeşitlilik eklemeye başladılar. Örneğin müşteri ihtiyacına ve bütçesine göre özellikle de primi düşürmek için sigortalılara 3, 5, 6 adetli ayakta tedavi teminatlı poliçe satın alabilme imkânı sunulmaya başlandı. 2024 yılında bu alanda yeni hizmet ve teminatları da görmeye devam edeceğiz. Bunlardan birisi de ailecek yapılan tamamlayıcı sağlık sigortalarına eklenen ortak limit kullanma imkânı. Örneğin 3 kişilik bir aile her birinin 10’ar adetli ayakta tedavi teminatı olması yerine 3 kişilik aileye toplam 10 adet verilecek ve aile fertleri ortak limitten ayakta tedavi kullanacak. Böylelikle hem prim düşmüş olacak hem de aile bireyleri içinde hastaneye daha az giden bir kişi varsa sadece kendisi için 10 adetli yüksek sigorta primi ödemek zorunda olmayacak.

SAĞLIK BRANŞINDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATACAĞIZ

Sağlık branşı ile ilgili değerlendirme yapan HDI Sigorta Genel Müdürü Firuzan İşcan, “Özellikle Ergo Sigorta satın alması sonrasında bir sağlık portföyü var. Burada yaptığımız iş birliğiyle acentelerimize ürün ve hizmetleri müşterilerine ulaştırabilecekleri bir imkân sağlıyoruz. Sağlık bizim toplam portföyümüz içerisinde düşük bir paya sahip ama 2024 bu konuda da adımlar attığımız önemli bir yıl olacak. Sağlık da günden güne odağımızı artıracağımız bir branş olacak” dedi.

ENFLASYONİST ORTAMDA TSS YAPTIRMAK ÇOK AVANTAJLI

Tamamlayıcısağlık.com’un verdiği bilgilere göre ise TSS ivmesi giderek artan ve hemen herkes tarafından tercih ve talep edilen bir ürün haline geldi. Tamamlayıcısağlık.com yetkilileri, TSS’deki fiyat artışının temel nedenini ise medikal enflasyona bağlayarak durumu şöyle açıklıyor: “Medikal enflasyondaki artış özel hastanede gerçekleştirilecek bir doktor muayenesini, tahlili veya görüntüleme işlemlerinin fiyatını da bir anda yükselti. Artan medikal enflasyona karşı alacağınız en iyi önlem TSS yaptırmak. Bu sayede ödediğiniz tutarı 1 yıl boyunca sabitlemiş oluyorsunuz.”

TÜRKİYE SİGORTA MÜŞTERİ PLATFORMU 4.8 MİLYON KEZ İNDİRİLDİ

Türkiye Sigorta’nın 2022 yılında lansmanını gerçekleştirdiği ve sigortacılık sektörünün ilk süper uygulaması olan “Türkiye Sigorta Müşteri Platformu” 2 yılda 4.8 milyon kez indirildi. Sadece bir mobil uygulama değil, ortak pazar alanı olarak kurgulanan Müşteri Platformu günde 200 binin üzerinde kişi tarafından ziyaret ediliyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder