Can KantarSigortacıların duyarlılığı

HABERİ PAYLAŞ

Sigortacıların duyarlılığı

Sigorta şirketlerinin toplum üzerindeki algısı her geçen gün artarak devam ediyor. “Poliçeyi satana kadar, hasar olduğunda ara ki bulasın” sözü artık çok geride kaldı. Artık sigortacılar hasar olduğunda neredeyse olayın olduğu anda hasar ödemeye başladılar. İstisnalar elbet oluyordur. Karşılıklı güvene dayalı bir sistem. Sigortacılar mağduriyetleri hızla önlemek konusunda hevesli olsalar da bazen karşılarında haksız kazanç sağlamak için sigorta şirketlerini dolandırmaya çalışanlarda olduğu için zaman zaman yoğurdu üfleyerek yemeyi tercih ediyorlar. Fakat sigortacılar bu hasar anı ve mağduriyetler dışında kamuoyunu yakından ilgilendiren sosyal, sportif, genel sağlık sorunları sırasında yurttaşlarımızın hep yanında olmaya çalıştılar.

Haberin Devamı

Pandemide şartnamede olmamasına karşın bu tedavi masraflarını ödemelere dâhil ettiler. Son yıllarda sigorta şirketleri profesyonel ve amatör birçok kulüp ve sporcuya destek oluyor. Deprem ve sonrasında her konuda depremzedelerin yardımına koşan da yine sigortacılardı. Hasarları hızlıca ödediler bölgede. Sigorta şirketleri deprem bölgelerinde kalıcı yardımlar da yaptılar. Okullar, konutlar ve birçok projeye imza attılar. Geçtiğimiz günlerde AXA Türkiye deprem bölgesinde bir okul yaptırdı. Ve okulda eğitim başladı. AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken ile konuyla ilgili konuştum.

Yavuz bey “Sevgili Can hatırlarsın, depremin 10’uncu günü Sigorta Ekranı’ndaki yayında bir söz vermiştik. Acenteler adına bölgede bir okul yaptıracağız. Acentelerimize bu yıl seyahat kampanyası düzenlemeyeceğiz onun yerine okul yapacağız demiştik. Acentelerimizde buna çok sıcak bakmışlardı. Sevgili Can okulumuz bitti. Eğitime başlandı. Çok mutluyum. Mutluluğumu tarif etmem mümkün değil. Biz sigortacılar mağduriyetleri engelleyerek zaten manevi bir tatmin yaşıyoruz. Ama okul işi bunun çok ötesinde. Bu mutluluk kariyerimde yaşadığım birçok başarının da üzerinde. Bunu seninle paylaşmak istedim” dedi. Ben de sizlerle paylaştım. Geçtiğimiz günlerde Ray Sigorta da İskenderun›da bir okul yaptırdı. Ray Sigorta CEO’su Koray Erdoğan bizzat okul açılışına katıldı. Bunlar sektörün tüketici nezdinde ki algısını ve güvenini pekiştiren şeyler. Sektörü bu konulardaki duyarlılığından dolayı yürekten kutluyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder