Deniz Sarıhanlıoğlu Ada
HABERİ PAYLAŞ

Sevgili dünlük, biz İzmirlilerin çok bilinen özelliklerinden biri kelimeleri, özelleştirmemiz, yaygın kullanımı dışına çıkmamız, çok kültürlülüğün etkisiyle farklı dillerin etkisini de konuşmamıza yansıtmamız. Çiğdem, domat, asfalya, bangoyu herkes bilir ama Kuşadası’nın kuşunu atıp direkt “ADA” dememiz çok bilinmez. Hatta kendi aramızdaki bir şifre gibi gelir. “Neredesin hafta sonu? “Adada” deriz. Biliriz ki; orası Kuşadası’dır. Ülkemizde turizm denince akıla ilk gelen yerlerden biridir. Bizim de hem çok yakınımızda hem de çok kıymetlidir. “Kuşadası’nda bir günde neler yapılır?” hemen özetliyorum.

Haberin Devamı

DİLEK YARIMADASI MİLLİ PARKI

Burası yalnızca bölgenin değil, ülkemizin en güzel milli parklarından biri bence! 1994 yılında milli park ilan edilen ve yaklaşık 28 bin hektarlık yüz ölçümüne sahip olan doğal bir alan Dilek yarımadası! İçinde tam 256 kuş türü yaşıyor. Milli parka giriş yapınca sırasıyla; İçmeler, Aydınlık, Kavaklıburunve Karasu Koyu ile karşılaşıyorsunuz. Ara ara seyir terasları ile Samos’a dek uzanan inanılmaz güzel manzaralar göreceksiniz!

ZEUS MAĞARASI

Milli parka gitmişken yanı başındaki mağarayı görmeden dönmek olmaz. Tanrılar tanrısı Zeus’un kardeşi Poseidon’un gazabından kaçıp sakinleşmesini beklemek için buraya sığındığına inanılıyor. Dilden dile anlatılan efsanelerle günümüze kadar ulaşan Zeus Mağarası, gerek buz gibi suyuyla gerekse de tam dibinde yer alan çamuruyla turistlerin Güzelçamlı’daki gözdesi.

GÜVERCİNADA

Antik dönemlerden günümüze kadar uzanan zengin tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü olan Kuşadası’nın simgelerinden biri, şehrin limanını koruyan ve şehrin siluetini süsleyen Güvercinada Kalesi’dir. Bu kale, Kuşadası’nın zengin geçmişine ve kültürel mirasına tanıklık eden etkileyici bir yapı! Ayrıca
2020 yılında itibaren Güvercinada Kalesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girdi…

BALIK PAZARI

Klasik bir balık pazarından fazlası aslında! Çünkü dünyaca ünlü sanatçı Cem Sağbil’in bronzdan yaptığı 2 metre 30 santim uzunluğundaki ‘Balıklı Adam Heykeli’ ile balık kasaları ve kedilerin tasvir edildiği bir heykelleri ile ünlü balık pazarı. Çeşitli gastronomi, kültür ve sanat etkinliklerinin merkezi haline gelen meydanda yapılan çalışmalar, esnaf ve kent halkı tarafından da çok seviliyor.

Haberin Devamı

KADINLAR DENİZİ PLAJI

Mitolojide Ulyses’in Troia’ya ulasmaya çalisirken sirenlerin çagrisina dayanamayan gemicilerin karaya sürüklendikleri yer olarak biliniyor Kadınlar Denizi! Mavi bayraklı, kumlu temiz sahili ve palmiyeli yolları ile tüm turistlerin  göz bebeği!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder