Deniz Sarıhanlıoğlu Aklımı çelen yollar
HABERİ PAYLAŞ

Aklımı çelen yollar

 Sevgili dünlük, sağlıkla uyandığım her gün, önce gökyüzüne, hemen ardından da elinde ne varsa, bizlerin önüne sermiş yer yüzüne şükrediyorum. Ege toprakları, her mevsim ayrı güzellikler yaşatıyor bize. Hiç heyecanını kaybettirmeyen bir aşk hikayesi gibi, her gün yeni bir sürprizle çıkıyor karşımıza. Hala, ismini yeni duyduğum bir köyün meydanında buluyorum kendimi. Motorsiklet tepesinde bir amcaya yol soruyorum. Güneşten kıpkırmızı olmuş yanakları ve kocaman gülümsemesiyle,
tarif ediyor, bağları, bahçeleri.

Haberin Devamı

Fotoğrafını çekerken el sallıyor. Hangi navigasyon öyle iyi bilir köy yollarını, hangi navigasyon tatlı tatlı anlatır, hangi navigasyon el sallar ardınızdan?

Havasının güzelliği, toprağının sıcaklığı yüzüne yansımış ege insanı! Az ilerde çeşme var bak diyor, suyundan yüzüme çarpıp yola koyuluyorum. Bir güzel yol aklımı çeliyor, sonunda koylar var! Bakalım bu hafta nerelere gidiyorum?

ALTINKOY

Urla’nın renkleri en güzel plajı desem yalan olmaz. Bu bakir ve kumluk koy, yazın kampçılarla doluyor. Üzerinde şemsiye, şezlong kiralayabileceğiniz, ve bir şeyler yiyip içebileceğiniz bir tesis de bulunuyor.

DEMİRCİLİ

Denizin içinde yarımada boynunun her iki yanına uzanan iki tane şahane koy var. Bunun en iyi yanı bir tarafı dalgalı ise diğer tarafının sütliman olması. Yani her daim dümdüz bir deniz var.

ÇEŞMEALTI

Hem şehirde hem de deniz kıyısında olmak isteyenlerin favori plajı. Plajın halka açık kısmı da var işletmenin olduğu kısım da.

KUM DENİZİ

Kum Denizi Plajı, düzenlemesi İBB tarafından yapılmış, Urla’nın mavi bayraklı plajlarından. İçinde su parkı, yürüyüş ve bisiklet yolları, yeme-içme alanları, yeşillik alanların da olduğu geniş bir alana yayılıyor. Denizin suyu soğuk.

ÖZBEK AKKUM

Havlunuzu katlanır sandalyenizi atıp herhangi bir ücret ödemeden denize girebileceğiniz bir koy. Bu sahilin en güzel özelliği de suyunun ılık olması. Sahili ise taşlık ve yer yer yosunluk ama rahatsız edici boyutta değil.

GÜLBAHÇE SAHİLİ

Urla’dan Karaburun yönüne doğru giderken karşınıza çıkan Gülbahçe Sahili’nde, küçük pansiyonlar ve havlunuzu atıp denize girebileceğiniz yerler var. Çok huzurlu ve sakin bir sahil burası. Suyu Akkum gibi ılık ve yosunlu.  URLA’da gidebileceğiniz diğer plajlar ise şöyle; Bodrum Koyu, Azmak Plajı, Balıklıova, Zeytineli ve Melengeç.

Haberin Devamı

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder