Deniz SarıhanlıoğluAzıcık sığacık
HABERİ PAYLAŞ

Azıcık sığacık

 

Sevgili dünlük yaz mevsimi sıcak, neşeli, coşkulu, hızlı hızlı yürüyen bir insan, bizler de hep ona uyup, ardından koşturup yetişmeye çalışıyoruz gibi hissediyorum. Oysa sıcak yaz günlerinin en güzel yanı uzun kumsal öğleden sonraları bence. Karpuz, peynir ve gevrekle yaşanan sahil zamanları. Daima söylüyorum biz çok şanslı bir şehrin çok şanslı çocuklarıyız. Yaz geldi mi gidecek onlarca sahilimiz var. Bunlardan en sevdiklerim Sığacık’ta, yazın en aheste beste zamanlarında gidip keyif yapmalıklar olarak paylaşıyorum, sahile gitmişken görüleceklerin tamamı da burada!

Haberin Devamı

KALEİÇİ

Sığacık, Seferihisar merkezden 5 km uzakta, Kanuni’nin Rodos seferi için yaptırdığı kalenin surlarının içine saklanmış, Arnavut kaldırımlı sokaklara dizilmiş, avlulu, cumbalı, tahta panjurlu konaklarla dolu mükemmel korunmuş mimarisi, aydın sakinleri ve ruhu dinlendiren güzelliği ile film seti gibi bir sahil kasabası. Tatilini hem deniz kıyısında, hem ruhu olan bir yerde geçirmek isteyenler için ideal yer. Birbirinden şirin kafe ve restoranların sizi beklediği bu güzel bölgede Ege mutfağının lezzetlerini tadabilir; yerel el sanatları mağazalarından eşsiz ürünlere göz atarken kendinize veya sevdiklerinize hediyeler bulabilir ve sokak müzisyenleri eşliğinde keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz. Kale içinde Pazar günleri yerel ürünlerin ve lezzetlerin satıldığı pazar kurulduğunu da hatırlatayım.

EKMEKSİZ PLAJI SEFERİHİSAR

Seferihisar merkeze 8 kilometre uzaklıktaki Ekmeksiz Plajı, soğuk su sevenler için inanılmaz harika bir tercih. Az tuzlu ve berrak suyuyla ormanla iç içe çok keyifli bir plaj. Teos Antik Kenti’nin liman kalıntılarının çevresindeki plaj bu özelliği ile büyüleyici bir ambiyansa sahip. Araçların park edildiği yerden yaklaşık on dakikalık bir yürüme mesafesi ile iniliyor plaja. Giderken yanınıza mutlaka yiyecek, içecek almalısınız. Hatta uzun süre kalacaksanız, soğuğu koruyan özellikte çanta ya da minik buzluk almanızı öneririm. İçerde büfe ya da tesis olmadığından, taşıyabileceğiniz her şeyi yanınızda götürmelisiniz. Plajı genç, çocuk ve ailelerin çok seveceğine eminim.

Haberin Devamı

TEOS ANTİK KENTİ

Efsaneye göre şarap tanrısı Dioysos’un oğlu Athames tarafından M.Ö. 1000 yıllarında kurulan ve İyonya’nın 12 şehrinden biri olan Teos, Yaklaşık 4.000 yıllık bir geçmişe sahip. MÖ 8. yüzyılda önemli bir ticaret ve kültür merkezi haline gelen kent, deniz ticaretine elverişli konumuyla ün kazanmış.    

Teos Antik Kenti’nin günümüze ulaşmış Helenistik ve Roma dönemi kalıntıları arasında tiyatro, agora, gymnasium, hamam, surlar ve tapınaklar yer alıyor fakat kentin en dikkat çekici yapısı şüphesiz Dionysos Tapınağı. Ayrıca Ege Denizi’ne bakan kent, ziyaretçilerine kültürel zenginliklerinin yanında muhteşem bir manzara da sunuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder