Deniz Sarıhanlıoğluİzmir bir tuval

HABERİ PAYLAŞ

İzmir bir tuval

Sevgili dünlük, sosyal medyanın hayatımıza girişi ile birlikte bize en uzak gelen ülkeleri, onların şehir ve kasabalarını bile yakından görebilir olduk! Her şehrin kendi ruhu, renkleri, kokusu ve dokusu var. Renkli şehirlerin bizi içine ne denli çektiğini biliyoruz. Şehrimiz de böyle bir şehir! Caddeler, sokaklar, parklar, meydanlar ve hatta kimi zaman istasyonları ile farklı pek çok sanat dalına ait eserlerin gösterim alanları! Duvarları da öyle, yakın zamanda İzmir’in duvarları, göz alıcı bir sanatsal hareket ile hayat buldu; Mural. Kentin duvarları Mural Hareketi bünyesinde ortaya çıkan değerli resimlere ev sahipliği yapıyor. Mural İzmir Rotası, pek çok önemli mural sanatıçısının ilgi çekici örneklerini meraklılar ile buluştururken, şehri bir kez daha tanımaya vesile olabilecek bir gezinti de öneriyor.

Haberin Devamı

EN GÖZDE ALSANCAK  

İzmir’e gelen misafirlerimin görmeyi en çok istediği yerlerin başında Alsancak geliyor. Kordon, gevrek ve boyozu biliyor ama ara sokakları hiç bilmiyorlar! Tren garının yanından, daracık sokaklardan geçtiklerinde büyüleniyorlar! Geçmişten günümüze aktarılan cumbalı ahşap evler, sıcacık fırınlar, taş sokaklar, kahveciler ve rengarenk sanat eserlerini göstermekse beni çok çok mutlu ediyor!

RUSTAM QBIC’IN ESERİ  

1985 doğumlu Rus sanatçı Rustam Qbic Alsancak’ta Kordon’nun bir arka sokağında bir apartmanın yan cephe duvarına çizdi eserini. İzmir’in duvarlarını süsleyen iki sokak resmi “Street Art Cities” adlı topluluğun 2019 Aralık ayı seçkisine girdi. Dünya çapında sekiz işin yer aldığı listede Gooze-Art’ın Konak Kemeraltı’ndaki “Derin” adlı eseri yer aldı.

ARTEZ’İN RENKLERLE DANSI  

Sırbistanlı sanatçının tarzı, çoğu durumda konuma özgü realizm ve ilistrasyonun bir karışımı olarak betimliyor. Çoğu kamusal girişimin simgesi resimde çevreye en iyi uyum sağlayacak bir atmosfer yaratmak olduğundan İzmir’e yakışacak renkleri seçmiş sanatçı.

GLEO KADINI RESMETMİŞ  

Kolombiyalı sanatçı; insana ait
tüm değerleri vurgulamayı amaçlıyor! İzmir’deki çalışmasında ise kadınlığa ait değerleri ve günümüzde kadının toplumdaki yerini resmetmiş.

Haberin Devamı

CELASET’İN MESAJLARI  

Yaşamın düzeni tezatların birlikteliği üzerine kurulu olduğunu vurgulayan sanatçı, zıttı güzelleme için değil, yanlışı göstermek için kullanıyor. Düzende tezahür eden tezadın meramını anlatmaya çalışıyor. “Sanat, sonsuzun sonludaki ifadesidir” diyor ve İzmir’i bir tuval gibi resmediyor.

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder