Deniz SarıhanlıoğluMaviyi kaydetmek
HABERİ PAYLAŞ

Maviyi kaydetmek

Sevgili dünlük, pozitif düşüncenin insan hayatı üstündeki etkisi hakkında ahkâm kesecek uzmanlıkta değilim ama siz de benim gibi ağzınızın tadı bozulmasın isterseniz, her yeni gün bu mutluluk oyununu oynamaktan hiç vazgeçmeyin olur mu? Aklınıza gelen her güzelliğin, lezzetli yemeğin, iyi ve neşeli insanın takipçisi olun, üşenmeden peşinden gidin, ceplerinizi umut ve keyifle doldurun, gerisi kolay gelecektir. Ben her mevsim doğanın bize sunduğu mucizelerin arkasından koştururum. Neşeli sahillerin, bol bereketli sofraların adı yazla anılıyor elbette ve ben bu mevsim gördüğüm her maviyi zihnime kaydediyorum, kışın çok özledikçe aklıma getirir mutlu olurum diye! Bu hafta sizi Dikili’ye götürüyorum, bol bol mavilere…

Haberin Devamı

ZİNDANCIK KOYU

Dikili Bademler köyünde Zindancık koyu. Tam olarak güzelliğinin keşfedilmediğine inandığım bu doğa harikası koy, Dikili merkeze sadece 10 km. uzaklığında. Bembeyaz kumunu uzaktan bile fark edecek, kıyısına gittiğinizde gözlerinize inanamayacaksınız.

PİSSA KOYU

Dikili Bademler köyününün diğer güzel kızı da Pissa koyu. Bademler köyüne 15 dakika mesafedeki koy, sahiline indiğinizde karşınızda ada manzarası ve tadına doyulmaz bir gün sizi bekliyor olacak. Yanınıza, katlanabilir sandalye, şemsiye gibi araç gereçleri alırsanız, oldukça keyifli zaman geçirirsiniz.

KİLLİK KOYU

Bademler köyünün bu defa 7 km. uzağında bir güzellik, Killik koyu. Bu koy tam olarak, Bademler için Türkiye’nin Maldivleri denmesinin sebebi olabilir. Koyda bir tesis var. Giriş için ücret ödemek zorunda değilsiniz elbette. Ancak şezlong kullanmak isterseniz buradan ücretini ödeyerek kiralayabilirsiniz.

HAYITLI KOYU

Hayıtlı koyu, Bademli- Denizköy yolu üzerinde. Bölgenin diğer koyları ile aynı özelliklere sahip, beyaz kumları ve bir miktar serin olan suyu ile, güzelliğine doyulmuyor. Burada genelde kampçılara rastlamak mümkün. Sizin de kamp merakınız varsa, Hayıtlı’yı tercih etmeniz oldukça keyifli olabilir. Ayrıca bu koy jeotermal açıdan zengiliği ile de biliniyor. Bu tarz tesisler de var. Litrede 3 mg. mineral bulunan suyu, romatizmal ve dermatolojik hastalıkların tedavisi için kullanılıyor.

Haberin Devamı

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder