Doç. Dr. Gökçen ErdoğanEreksiyon dert midir?
HABERİ PAYLAŞ

Ereksiyon dert midir?

Dünyadaki erkeklerin yaklaşık yüzde 50'si hayatlarının bir döneminde ereksiyon problemleri yaşıyor. Bu sorun özellikle 40 yaş üstü erkeklerde daha da yaygın. Ama bazı erkekler bu durumla daha zor baş ediyor. Türk erkekleri de bence bu gruptan. E ne yapalım, onları da bu hassas penisleri pardon kalpleriyle kabul edeceğiz. Çözüm var, çözüme birlikte yaklaşalım yeter.

Ereksiyon dert midir

EŞİM 6 AYDIR SORUN YAŞIYOR VE BENİ SORUMLU TUTUYOR

SORU: Erkeğin ereksiyon sorununda kadın sorumlu mudur hocam? Çünkü eşimin son 6 aydır ereksiyon sorunu var ve beni suçluyor.

Haberin Devamı

CEVAP: Hayır tabii ki. Eşinizin ereksiyon sorunu için siz sorumlu değilsiniz. Bu durumun birçok farklı sebebi olabilir ve bu sebeplerin çoğu sizin kontrolünüzün dışında. Bazen cinsel olarak çekimin kaybolmasından beslenebilir ama yine de ereksiyon sorunu yaşıyor olması, sizi sevmediği veya sizden etkilenmediği anlamına da gelmez. Fiziksel ve duygusal pek çok nedeni olabilir. Diyabet, kalp hastalığı, yüksek tansiyon, obezite, kolesterol problemleri, hormonal dengesizlikler, bazı ilaçların yan etkileri, prostat kanseri tedavisi gibi olası fizyolojik nedenler söz konusu mu? Stres, kaygı, depresyon, özgüven eksikliği, ilişki problemleri, geçmiş travmalar gibi psikolojik nedenleri de yoklayın. Ve yetersiz uyku, alkol, uyuşturucu, sigara ve yetersiz egzersiz de etkili olabilir. Eşinizle açık ve dürüst bir şekilde iletişim kurun. Onu neyin rahatsız ettiğini ve ne hissettiğini anlamaya çalışın. Ama her şeyden önemlisi şu; ancak bir ürolog veya cinsel terapist, sorunun kaynağını teşhis etmede ve uygun tedaviyi belirlemede yardımcı olabilir. Ereksiyon sorunu yaygın bir sorun maalesef. Ve bu bir utanç kaynağı olmamalı. Suçlu hissetmeyin ve eşinize yardım alması gerektiğini uygun dille anlatın. Erkeklere uygun dil de kolay bulunmuyor ama halledersiniz.

Ereksiyon dert midir

GEÇİRDİĞİ AMELİYATI BAHANE EDİYOR GERÇEĞİ YÜZÜNE VURMALI MIYIM?

SORU: Hocam, 12 yıllık evliyim. Eşimde damar tıkanıklığı vardı ama bir operasyon geçirdi ve şu anda durumu iyi. Ameliyat sonrası dönemde her erekte olamadığında bunu bahane ediyor. Ama doktoru ameliyat sonrası kontrolünde bunun cinsel hayatını etkilemeyeceğini söylemişti. Bunun arkasına sığınmasını sağlıklı bulmuyorum. Bu gerçeği yüzüne vurmalı mıyım?

Haberin Devamı

CEVAP: Şeffaf iletişimi severim biliyorsunuz ama aynı zamanda bazen gerçekler can acıtır ve karşımızdaki bunu duymaya hazır değildir. Hassas bir durum. Tabii ki bu gerçekle yüzleşmeli ama uygun dille. Ayrıca yeniden muayene de olmalı, bu sorunu doktoru da bilmeli. Gerçekten ilgisi varsa gözden kaçsın istemeyiz. Bunu direkt söylemek, aranızda gerilim ve öfke yaratabilir ve bu da sorunu çözmeyi zorlaştırabilir. Bunun yerine, ona anlayışla ve şefkatle yaklaşmanız daha faydalı olacaktır. Onunla sakin ve samimi bir şekilde konuşun. Kendinizi nasıl hissettiğinizi ve bu durumun sizi nasıl etkilediğini ona açıkça ifade edin. Erektil disfonksiyon yaşıyor olmanın onun için de ne kadar zor olduğunu anlamaya çalışın. Doktoruna danışmasını ve ameliyat sonrası ereksiyon sorununun devam etmesinin nedenini öğrenmesini teşvik edin. Gerekirse, birlikte doktora gidebilirsiniz. Birlikte çözüm üretmeye çalışın. Erektil disfonksiyon için birçok tedavi seçeneği mevcuttur. Doktoruyla birlikte sizin için en uygun tedaviyi bulabilirsiniz. Lütfen sabırlı olun. Bu sorunun çözümü zaman alabilir. Eşinize destek olmaya ve onu bu süreçte yalnız bırakmamaya özen gösterin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder