Doç. Dr. Gökçen ErdoğanErkekler hep bildiğiniz gibi mi?
HABERİ PAYLAŞ

Erkekler hep bildiğiniz gibi mi?

Erkeklerin kaygıları, çekinceleri yok mu sizce? Her zaman kusursuz ve güçlü mü hissediyorlar? Her zaman sekse ve çırılçıplak kalmaya hazırlar mı bedenleri ve ruhlarıyla? Hayır. Onlar da zayıf hissedebiliyor ve biraz yüreklendirilmeyi, şımartılmayı hak ediyorlar.

Erkekler hep bildiğiniz gibi mi

EŞİM BENDEN ÇOK UTANIYOR

SORU: Sevgili hocam, yeni evliyim ve eşim benden çok utanıyor. Yanımda asla soyunmuyor. Ben bunu yaşayan bir erkek ilk kez duydum, gördüm. Aslında cinsel performansında asla bir sorun yok yani hissettiğim, gördüğüm bir eksiklik yok. Erkeklerin bundan utanması, karanlıkta sevişmek istemesi normal mi? Terapiye falan gitmesi gerekiyor mu? Ben mi büyütüyorum?

Haberin Devamı

CEVAP: Duyguların kadını, erkeği yok. Kadınlar nasıl göbeklerinden, fazla kilolarından, selülitlerinden dolayı utanabiliyor, çıplak kalmaktan, izlenmekten çekiniyorlarsa erkekler de kassız olmaktan, göbeklerinden, kıllarından, penis boylarından utanabiliyorlar. Ya da tecrübeleri az olduğu için açık olmaya güç alışabiliyorlar. Tamam kabul ediyorum; sık rastlanmıyor ama yaşanıyor işte. Zamanla aşabilir ve siz de buna katkı sağlayabilirsiniz. Nasıl olduğunu, onu tanıyan, nabzını bilen olarak siz benden iyi saptarsınız. Biraz cüret ama asla baskı değil. Biraz cilve ama asla üstünlük değil. Terapilik bir durum varsa tabii ki gidebilir ama önce sebebi anlamak daha iyi sanırım. Bazen erkekler porno filmlerdeki adam olmamayı kaldıramıyorlar; şşşş aramızda.

Erkekler hep bildiğiniz gibi mi

BÜYÜTME ÜRÜNLERİNE SERVET HARCIYOR AYNADA SAATLERCE KENDİNİ İNCELİYOR

SORU: Canım hocam, benim eşim penis büyütme ürünlerine bir servet harcıyor. Ve hiçbir şekilde fark olmadığı halde çok ciddi faydasını gördüğüne inanarak aynada saatlerce inceliyor. Ama garip bir şekilde cinsel hayatımız da olumlu anlamda değişti. Gerçeği söylesem mi bilmiyorum. Ne önerirsiniz? Gerek yok bence ama gerçekten etkisi olacak bir ürün tavsiye eder misiniz?

CEVAP: Penis büyütücü denilen ürünlerin gerçekliği yok. Olsa olsa dudaklarımızı yakarak geçici biçimde şişiren dudak ürünleri mantığında kısa süreli etkiler olabilir ama onların da zararı bile olabilir. Teninize ve bilhassa genital bölgenize sürdüğünüz ürünlerin içeriğine bakmanız önemli. Merdiven altı ürünleri satın almanız yararı bırakın, zarar bile verebilir. Muhtemelen plasebo etkisi yaşıyor eşiniz. Yani iyi geldiğine, fark yarattığına inanmak sayesinde psikolojik olarak daha iyi bir aşamaya geçmek. Sekse yansıması güzel. Biraz tadını çıkarın ama bir yandan da eksiler, artıları geçerse üzülürsünüz. Bu tür ürünlerin olası zararlarını anlatan çok sayıda makale ve yazı var, isterseniz okutun. Ve penisinden memnun olduğunuzu, doğalının sizi mutlu etmeye yettiğini anlatın. Biraz da abartmak istersiniz belki. Çünkü gördüğünüz gibi penis hassas noktaları. Penisi korumak ve yüceltmek için yapmayacakları şey yok.

Haberin Devamı

Erkekler hep bildiğiniz gibi mi

İLK BİRLİKTELİĞİMİZDEN BU YANA 2 SANTİM BÜYÜDÜ, SEBEBİ NE OLABİLİR?

SORU: Canım hocam, ben yeni evliyim ve ilk birlikteliğimi eşimle yaşadım. İlk birlikteliğimizden bu yana penisimde 2 cm’lik bir büyüme var. Bunun nasıl olduğunu bilsem dahası için çalışabilirim. Mesela seks pozisyonu, beslenme, spor... Acaba hangisi etkili olmuş olabilir? Yüzüyorum ve sigarayı bıraktım bir süredir. Bunun olumlu etkisi olmuş olabilir mi ve büyümeyi ne kadar artırabilirim en fazla?

Haberin Devamı

CEVAP: Canınızı sıkmak istemem ama penis büyümesi en iyi ihtimalle 22 yaşına dek sürer, genelde ise 18 yaşında sonlanmış olur. Yani düzenli sekse geçtiğiniz, sağlıklı yaşadığınız ve spor yaptığınız için penisiniz büyümedi. Zaten bu mantıkla rüyaların 35 cm’ine bile ulaşabiliyor olmanız gerekir. Ama yeni yaşamınızın bir faydası var tabii; ereksiyonunuz daha kuvvetli. Ölçümü ereksiyon sırasında yaptığınızı var sayıyorum. Sigarayı bıraktığınız, spor yaptığınız, kaslarınızı geliştirdiğiniz ve mutlu bir seks yaşamınız olduğu için ereksiyonunuz eskisinden daha kuvvetli ve uzun süreli olacaktır. O 2 cm zaten var olan ama ortaya çıkamamış bir potansiyeldi yani. Üçün beşin hesabını yapmayın, ölçmeyi biçmeyi bırakın. İnanın; boyu değil işlevi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder