Doç. Dr. Gökçen ErdoğanHa kız ha erkek

HABERİ PAYLAŞ

Başta söyleyeceğimi sona bırakmış olabilirim. Anlayacaksınız.

Ha kız ha erkek

KAYINVALİDEM ERKEK ÇOCUK İÇİN TUHAF KARIŞIMLAR YEDİRİYOR, İÇİRİYOR

SORU: Hocam, 3 kız çocuk annesiyim ve eşim kız çocuklarını çok seviyor. Hiçbir zaman da erkek çocuk merakı olmadı. Ama kayınvalidem, ailedeki her erkeğin erkek evladı olması gerektiğini söylüyor ve 4’üncü çocuk için baskı yapıyor. Tuhaf karışımlar falan içiriyor. En son bir hayvanın cinsel organından yapılma bir şey yedirmek istediler. Ne olur bana bilimsel bir formül söyleyin de zehirlenmekten kurtulayım.

Haberin Devamı

CEVAP: Ülkemizde herkes soyunun türemesiyle lüzumundan fazla ilgili. Sonra bakıyorsun o soya, icat yapmayı geçtim, taşı taşın üstüne koymuşlukları yok. Ama istiyorlar ki dünya döndükçe soyadları da var olsun. Olsun, kötü bir şey değil bu. Ama imkan varsa olsun. Ayrıca soyadları evlenince değişiyor diye kız evlat, evlat olmaktan çıkıyor mu? Başarılarıyla, varlığıyla, sevgisiyle övünmeyi bırakıyor muyuz soyadı değişince? Vallahi kibar olmayı deniyorum; kayınvalidenize ve onun gibi düşünen herkese akıl fikir diliyorum. Kendilerini, bir erkekten değersiz bulmaları ailelerinden kaynaklıdır. Ancak bu travmayı nesilden nesile aktarmanın anlamı yok. Kızlarınıza sarılın, onlarla gururlanın, başka çocuk istemiyorsanız da ailelerinize set çekin. Bu tamamen çekirdek ailenizi ilgilendiren bir konu. Tadını çok beğenen kendisi yesin bu saçma karışımları. Cinsiyet dediğimiz şey zaten %50-%50. Erkek denk getirme olasılığını artırmak için önerilen besinler; proteinler, et, balık, çikolata, tuz. Ve birliktelik zamanı ise yumurtlamaya en yakın zaman. Ancak bilin ki asla garantisi yok. Ayrıca siz 4’üncü çocuğu istemiyorsanız bırakın etrafı dinlemeyi, korunmaya devam.

Ha kız ha erkek

KIZI NASIL DENK GETİREBİLİRİM?

SORU: Hocam, eşimin 5 çocuğu var ve ben 5’inci çocuğunun annesiyim. Her çocuğunun annesi farklı. Kardeşlik bağının gelişmesi için üzerime düşeni yapmaya da hazırım. Başka çocuk doğurmayı düşünmüyorum. Ancak tek erkek çocuk benimki olduğundan, eşim bir tane daha çocuk yapmamı istiyor. Bense çocuk istemiyorum ama ille de olacaksa kız isterim. Baskı görürsem kızı nasıl denk getirebilirim?

Haberin Devamı

CEVAP: Öncelikle gerçekten eşi misiniz, onu merak ettim. Zira hukuksal haklarımız dolayısıyla resmi nikahla gerçekten eşi olmuş olmanızı umarım. Elbette kimse tek eşle yaşamak zorunda değil. Boşanmalar da olağan ve birden fazla evlilik gerçekleşebilir. Ancak bunu, evlenmek değil de etrafa spermlerini dağıtmak şeklinde yapıyorsa tüm kadınların ve çocukların haklarını bilmeleri ve almalarını isterim. Bu hatırlatmayı yapmış olayım. İkincisi, bu eş ya da partner değişimleri, erkek çocuk bulmak için miymiş? Yani nihai hedefe ulaşıldı mı, onu merak ettim. Elbette istemiyorsanız doğurmak zorunda falan değilsiniz. Kız bebek ihtimali içinse yumurtlamaya uzak günleri öneririz ancak kesinlik ifade etmez tabii ki. Bazen şöyle diyorum biliyor musunuz; biz neler konuşuyoruz böyle!

HİÇBİR KADIN BEBEĞİNİN CİNSİYETİ NEDENİYLE DAHA DEĞERLİ YA DA DEĞERSİZ OLMAZ

Sorularınızı yanıtlamaya gayret ediyorum. Ancak bunu yaparken kızınız, kız kardeşiniz, ablanız, anneniz ve en önemlisi hemcinsiniz olmayı bir kenara bırakmak da istemiyorum. Hiçbir kadın gebeliğe ve doğuma zorlanamaz. Hiçbir kadın, bebeğinin cinsiyeti nedeniyle daha değerli ya da değersiz olmaz. Hiçbir erkeğin, eşin ya da aile ferdinin, kadının doğurganlığıyla ilgili olumsuz yorum geliştirme hakkı yoktur. Bebek sahibi olma kararı yalnızca çiftleri ilgilendirir ve fikrimce nihai karar bebeği dünyaya getirecek olan kadının olmalıdır. Ne olur değerinizin erkek varlığı üzerinden tanımlanmasına izin vermeyin; yetişkin ya da fetüs; hiçbir erkek sizin kim olduğunuzu ortaya koymaz. Siz, bir kadın olarak ziyadesiyle değerlisiniz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder