Doç. Dr. Gökçen ErdoğanÜroloji ve jinekoloji iyi bir ikili
HABERİ PAYLAŞ

Üroloji ve jinekoloji iyi bir ikili

Bizim meslekte kulaklarını en çok çınlattıklarımızdan biri de ürolog meslektaşlarımdır. ‘Bende değilse ondadır’, ‘Bir de eşinize baksınlar’ derim. Cinsel sorunlar iki cinsi de etkilerken iki uzmanlık alanı, birbirinden ne kadar uzağa düşebilir ki?

Üroloji ve jinekoloji iyi bir ikili

ERKEN BOŞALMA VARDI İSTEKSİZLİK DE BAŞLADI

SORU: Eşimin erken boşalma sorunu var ve bir terapiste gidiyor. Ancak sorunun çözülmesi şöyle dursun, bir de isteksizlik başladı. Erkek kardeşinden öğrendiğim kadarıyla terapist çok suçlayıcı ifadeler kullanıyormuş. Ve artık kendini cinsel açıdan çok yetersiz hissettiğini hissediyorum. Erken boşalma varken böyle değildi. Hatta inkar ya da suçluluk hissi oluşmuyordu. Stresli olduğu için yaşandığını ve çözülebileceğini söylüyordu. Videolarınızı bile izlemişti. Neden böyle olmuş olabilir?

Haberin Devamı

CEVAP: Bazen, ‘susayım’ diyorum ama sonra da ‘neden susayım’ diyorum. Eşinizin başvurduğu kişinin gerçek bir uzman olmadığına yemin edebilirim ve ispatlayabilirim bile. 2 haftalık ne idüğü belirsiz sertifika programlarına biraz yatırım yapan herkes kendine cinsel terapist diyor. Sonra da kaçınılmaz son; çözüm bulamamak artı sorunun büyümesi. Cinsel sorunların temelinde psikolojik ve fizyolojik birden fazla neden olabilir. Ve bunlar da tıpkı diğer sağlık sorunları gibi, sizin suçunuz değildir. Fazla uzatmaya gerek yok. Eşiniz madem sözlerime değer veriyor, bir an önce ürolojik muayenesini takiben gerçek bir uzmanla görüşsün. Başvurduğunuz uzmanın eğitimini, yetkinliğini sorma hakkınızı sakın unutmayın.

Üroloji ve jinekoloji iyi bir ikili

EŞİM BENİ KISKANDI BÜYÜTTÜRECEKMİŞ

SORU: Eşim, vajina daraltma ameliyatımı kıskandı. Hayır şaka değil. Gerçekten penis büyütme ameliyatı olacakmış. Haldır huldur araştırmalara girişti. Ama böyle bir sorunu yok. ‘Senin cinsel özgüvenin ve performansın artıyorsa benim de hakkım’ diyor. Yanlış bir şey yapmasından korkuyorum. Penis büyütme diye bir şey var mı?

CEVAP: Bunu da duymadık demeyiz. Ne enteresan bir rekabet bu böyle. Hem güldüm hem düşündüm. Herhangi bir şeylerinin bizden bir tık daha az olmasına dayanamıyorlar, penis dahil. Vajina daraltma operasyonunda esas olan fazlalıkların çıkarılması ve bölgenin sıkılaştırılmasıdır. Dolayısıyla penis büyütmeyle arasında epey fark var. Uzmanlığım olan bir konu değil, yorum yapmak, yönlendirmek istemem. Ancak şunu söyleyebilirim; ürünlerden destek almasın. Onların gerçekliği yok. Genital estetikte, penis operasyonlarında tecrübeli bir estetik cerrahla görüşmesini ve mutlaka bir üroloğa muayene olmasını öneriyorum.

Haberin Devamı

Üroloji ve jinekoloji iyi bir ikili

BİLDİM BİLELİ EREKSİYON SORUNU VAR SEBEBİ AMELİYAT OLABİLİR Mİ?

SORU: Canım hocam, eşim doğuştan sünnetli doğmuş. Fakat sonra 20’li yaşlarında penis üzerinde et fazlalığı gibi bir doku oluştuğundan ameliyat olmuş. Ve biz 25 yaşından beri birlikteyiz. Bildim bileli de ereksiyon sorunu var. Daha önce çift olarak cinsel terapi aldık ama kısa süreli çözüm oluyor. Sizce o ameliyatla ilgili olabilir mi?

CEVAP: Bu operasyon ürolojinin konusudur ve detayları bilmediğim için bir yorum yapamam. İlgilidir, ilgisizdir bunun tespitini doktoru yapabilir. Ancak ben şunu söyleyebilirim; çift olarak terapi almakla geçici çözüm bulduğunuz cinsel sorunlarınızın, fizyolojik nedenleri olması ihtimali vardır. Eğer bu operasyonla ereksiyon sorununun başlaması aynı döneme denk geliyorsa ilgili olma ihtimali de vardır. Ancak ikisi birbirinden bağımsız sorunlar da olabilir. Her iki durumda da çözüm bulunabileceğine inanıyorum. İkinci bir doktor görüşünün tam sırası. Ayrıca basit bir pratikten bahsedeyim; bu sorunun en az yaşandığı pozisyonları, zamanları not edin. Beslenme, uyku, stres durumlarınızı gözleyin. Arttığı, azaldığı halleri bir düşünün. Ve hem üroloğunuza hem cinsel terapistinize bu bilgileri detaylı biçimde aktarın. Brief önemli.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder