Doç. Dr. Gökçen ErdoğanUtanç mı mutluluk mu?
HABERİ PAYLAŞ

Utanç mı mutluluk mu?

Erkeklerin cinsel sorunları da en az kadınlarınki kadar doğal, çözüme muhtaç ve şanslıyız ki çözüme yakın. Yeter ki konuşalım, doğallığını bilelim, utanca değil mutluluğa odaklanalım.

Utanç mı mutluluk mu

NEDEN BU KADAR KÜÇÜK?

SORU: Hocam, bunu gerçekten sağlığımla, cinsel gücümün ilerideki evliliğimdeki rolüyle ilgili bir kaygıdan dolayı soruyorum. Penisim gerçekten küçük. Neden bu kadar küçük olduğunu sormak istiyorum.

CEVAP: Penis boyutu, erkekler arasında kişisel değişiklikler gösterebilir. Evet kiminin daha uzun kiminin daha kısadır ama sizi böyle düşünmeye iten şey başka olabilir; erkekler arasındaki sohbetler, şakalar ve rekabet ortamı. Peniste ortalama boyut, sanıldığı kadar büyük değildir. Bedeninizdeki diğer farklardan çok da başka bir şey değil bu. Ayrıca istinaslar kaideyi bozmaz ve genel olarak penis boyutu, makul cinsel güç ve cinsel işlevler için gayet yeterlidir. Yine de anormal bir küçüklük hissediyorsanız kesinlikle muayene olmalısınız. Çünkü bu ereksiyon halinde oluşan farkla birlikte değerlendirilmesi gereken bir şeydir. Ereksiyon dışında ve halinde oluşan fark da belli bir düzeyde olmalıdır. Normal midir, sorun var mıdır en iyi cevabı doktorunuz verir.

Haberin Devamı

Utanç mı mutluluk mu

TERAPİSTE GİTMEYE ÇEKİNİYORUM

SORU: Hocam, eşimin sizi takip etmesiyle erkeklerin de cinsel terapiste gidebileceğini öğrendim. Ama hâlâ çekiniyorum. 7 yıldır erken boşalma sorunum var ve daha önce üroloğa gittim ama bir sorun olmadığını söyledi. Bunu nasıl çözebilirim acaba kendi başıma, bir yolu var mı?

CEVAP: Bir sorunla baş etmenin ilk adımı, ona karşı bir bilinç oluşturmak. Ve bu adım düşündüğünüzden de önemli. Artık biliyorsunuz ki erkeklerin de cinsel sağlık sorunları olabilir ve terapistler bu sorunların çözümü için vardır. Hele de fizyolojik bir sorun yoksa adres belli. 7 yıl, böylesi bir sorunla boğuşmak için gerçekten uzun bir süre. Ve beden sağlığınızla ilgili çeşitli sorunlar (kalp, tansiyon, fazla kilo, damar sorunları vb.) dahil pek çok farklı nedenden beslenebilir. Daha da önemlisi psikolojik bir nedeni olabilir, stresle tetiklenebilir ve bir travmaya dayanabilir. Bunun tespiti için güvendiğiniz bir uzmanla çalışmanızı öneririm. Erken boşalma çoğunlukla çözüm bulabildiğimiz bir sorun. Lütfen en kısa zamanda bu yola çıkın. İnanın kaybettiğiniz zamana yanacaksınız.

Haberin Devamı

Utanç mı mutluluk mu

İSTEKSİZLİK SORUNUM VAR

SORU: Hocam, eşimden saklamak için rol yapıyorum ama çok ciddi bir cinsel isteksizlik sorunum var. Erkeklerin bunu yaşadığını hiç duymadım ve gerçekten utanıyorum. Çaresi var mıdır? Ne olur bana iyi bir haber verin, yardımcı olun.

CEVAP: Duymadınız çünkü itiraf etmekte zorlanıyorlar, tıpkı sizin gibi. Ama yaşanıyor. Kadınlardaki cinsel isteksizlik kadar yaygın değil ama erkeklerde de bu sorun var. Sebepleri arasında hormonal değerler olabilir. Ayrıca yaygın nedenleri arasında stres, depresyon, ilişki sorunları ve ilaç kullanımı gibi çeşitli faktörler de bulunabilir. Sizde ne ya da neler etkili, bunu anlamanın en doğru yolu önce ürolojik muayene ve sonra da cinsel terapi. Öykünüz çok önemli. Şeffaf bir biçimde yaşamınızda olanları, duygularınızı, düşüncelerinizi, geçmişinizi paylaşırsanız, kaygılarınız konusunda açık olursanız ya da kendinize zamanla açılmak için izin verirseniz sorunun kaynağının tespiti mümkün. E sonra da çözüm mümkün zaten. Ne vakalar çözülüyor, kimler kimler sağlıklı, mutlu cinsel yaşama kavuşuyor bilseniz doktora koşardınız. Haydi koşun!

Haberin Devamı

PERFORMANSIMI ETKİLER Mİ?

SORU: Hocam, 36 yaşındayım ve duygusal bağ kurmadan seks istemiyorum. Dolayısıyla yalnız olduğum dönemlerde mastürbasyon yapmayı tercih ediyorum. Ama yaşım itibarıyla bu bir sorun mu, cinsel performansımı etkiler mi bilmiyorum.

CEVAP: Hayır, mastürbasyonun zararı yok ve hatta yararı var. Stresi azaltır, uyku kalitesini artırır ve prostat kanseri riskini azaltabilir. Önemli olan şu; yalnızca mastürbasyon aracılığıyla doyuma ulaşabiliyor hale gelmemelisiniz. İlişkiye girdiğinizde de haz alabiliyor, orgazm olabiliyor olmalısınız. Yani mastürbasyon bağımlılık değil de destekleyici olmalı. Elbette güvenli ya da duygulu seks yapma tercihiniz bulunuyor. Genel yargılar aksini gösteriyor diye sürekli yabancılarla seks yapmak zorunda değilsiniz. Yaşınız ne olursa olsun. Kadınlar da erkekler de seks konusunda tercihlerini savunabilmeliler. Bunu unutmayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder