Dr. Haydar DümenSayıyı çoğaltmak gereksiz
HABERİ PAYLAŞ

Sayıyı çoğaltmak gereksiz

Cinsellik denince erkeklerin aklına ya cinsel organın boyu ya da skor geliyor. Beyler, kadının bunlarla işi yok. Skor peşinde koşup ilişki sayınızı artırmanın peşine düşmeyin. Gecede bir kez, her iki tarafı da tatmin eden, uyumlu bir ilişki yeterlidir.

Hamile mi?

Kız arkadaşımla 1 hafta önce ilişkiye girdik. Kız arkadaşımın adet görmesi gerekiyordu. Acaba hamile kalmış olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, hamilelik 1 hafta içinde belli olmaz. Ama yine de adetini görmezse gebelik testi yaptırın.

Yapamıyorum

30 yaşındayım. Arkadaşlar günde 3-5 kez boşaldıklarını söylüyor. Ben ise sadece 1 kez boşalıyorum. Bu durum saplantı haline geldi. Bana yardım eder misiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, sorun sendeki saplantı. Günde 1-2 bile çok. Haftada 3’e in, rahat et. Böyle devam edersen önümüzdeki yıllarını cinsel mutlulukla yaşarsın. Söylediklerim dışında gerisi hikaye.

Zar yırtıldı mı?

Kız arkadaşımla ilk kez ilişkiye girdik. Epey kan geldi. 24 saat geçmesine rağmen koyu renkte ve pıhtı şeklinde kan geldiğini söylüyor. Normalde adet görmesine 15 gün var. Bu kanama adet kanaması mıdır yoksa yırtıktan oluşan bir kanama mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, büyük ihtimalle adet kanamasına benziyor. ‘Delinin aklına taş getirir’ misali doktora gitsen ne olacak? Yırtıldı dese bayram mı yapacaksın yırtılmadıysa rahat uykuya mı yatacaksın? ikisi de boş. Yırtıldığını sanmıyorum, gelenin adet kanı olduğunu düşünüyorum.

Evlensem mi?

26 yaşındayım. Penisimin sertleşmiş hali 9-10 santim. Evlenmeyi düşünüyorum ama evlendiğimde bir sorun yaşarım diye çekiniyorum. Acaba ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, penisinin boyu evliliği sürdürecek yeterlilikte. Ameliyatla ancak 1-2 santim daha uzatılabilir. Evlilik için bence iyi zaman. Bu konuyu kafana takma. Çinlilerin, Japonların büyük çoğunluğu senin verdiği boyutlarda. Hepsi mutlu ve hayatlarını sürdürüyorlar.

Kız küçük buldu

23 yaşındayım. Kız arkadaşım bana penisimin küçük olduğunu söyledi. Benimki 17 santim, ideal olduğunu düşünüyorum. Sevgilim daha büyüğünü istiyormuş. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Yavrum, sakın dert etme. İdeal boy ve boyutlardasın. Dahası biraz da santimetreler fazla. Kız arkadaşın porno filmlerin gazına gelmiş, sanıyorum ileride fena halde düş kırıklığına uğrayacak.

Haberin Devamı

Erken boşaldım

27 yaşındayım, sevgilimse 20 yaşında. Bir ay önce ilişkiye girdik. Vajinaya girmemle hemen boşaldım. Kaç denedimse hep böyle oldu? Bana yardım eder misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, yardıma falan ihtiyacın yok. Heyecanlanınca böyle olur. Önce kafaya takma. Sürekli bir kız arkadaşın olunca ve ve evlilik koşulları oluşunca ya da evlendiğinde, aradan birkaç ay geçtiğinde erken boşalman devam ediyorsa tedavi ederiz be yavrum. Dert değil, sorun değil. Bulmuşsun, bunuyorsun.

Yeterli mi?

Penisim ereksiyon halinde 11 santim. Sizce bu yeterli mi?

CEVAP

Değerli okurum, kilon yerindeyse yeterli. Kilolu isen yeterlinin de biraz üzerinde yani normal. Keyfine bak.

Tatmin olamıyorum

38 yaşında kadınım. Eşimden çok memnunum ama eşim erken boşalıyor. Ben tatmin olamıyorum. Eşimden gün geçtikçe soğuyorum. Ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, eşine karşı soğuk olman sanırım onun erken boşalmasıyla ilgili. Erken boşalma tedavi edilebilir. Ve eşin kadına yetecek süreyi kazansa da sen yine orgazm sorunu yaşayabilirsin. Bu da senin ruhsal ve cinsel yapınla ilgili. Eşinden işe başlamak gerekiyor. Süre 10-15 dakikaya çıkarsa iyi bir zaman dilimidir. Bu arada senin fanteziler kurmanı tavsiye ediyorum. Kadınlarda güven duygusu birinci derecede rol oynar. Öncelikle şu erken boşalmadan işe başlayın. Kalanı duruma göre sonra çözeriz.

Haberin Devamı

Kimse inanmıyor

26 yaşındayım. Günde 3 ya da 4 kez ilişkiye girme ihtiyacı duyuyorum. İki saat 10 dakikada 6 kere cinsel ilişkiye girdim. Ama kimse inanmıyor. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, o kadar telaşa ne gerek var? Ama çok istiyorsan Guiness Rekorlar Kitabı niçin var? Şansını denersin yavrum. Sanırım sendeki mekanizma kısaya ayarlanmış. Örneğin bir birleşme 5-10 saniye ile 1 dakika arasında dersek, sen 6 porsiyon yemeği 6 dakikada bitirdin. Oysa gecede bir kez cinsel birleşme yapan ama bunu 15-20 dakika belki de yarım saate uzatanlar seni dörde beşe katlar. Senin hastalığının adı seksomani yani bu konuda mani halindesin yani taşkınsın. Yavrucuğum, böyle olmamalı. Her alanda olduğu gibi burada da dengeler kurulmalı. Daha duygusal ağırlıklı ilişkileri tercih et.

Dokununca kan geldi

Kız arkadaşımla ilk defa ilişkiye girmek istedim ama daha vajinaya dokununca kan geldi. Acaba zarı bozulmuş mudur?

CEVAP

Yavrum, zarı bozulmadı ama ya adet dönemindeydi ya da heyecandan adet gördü. Tedirgin olma ama acemi acemi kızların orasına burasına doğru uzanma.

Sevgilim gebe mi?

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla 3-4 aydır ilişkiye giriyorum. Bu ay adeti gecikti. Bir ilişkimizde prezervatifte sorun çıkmıştı. Acaba sevgilim hamile midir?

CEVAP

Olabilir değerli çocuğum, hem çapkın hem baba adayı torunum. Peki kız hamileyse şimdi ne olacak? Ayıkla pirincin taşını.

BÖYLE SORU YOK!

Vajinamın rengi çok koyu

23 yaşında kızım. Vajinamın rengi koyu olduğu için ilişkiye girmekten çekiniyorum. Sizce bu bir sorun mudur? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Yavrularım, en büyük güç bilgidir. Bilgi de diken gibidir sadece yalınayak takımını rahatsız eder. Öğrenmenin yaşı yoktur. Okurum biyoloji dersinde kadın anatomisini öğrenseydi vajina değil, vulvadan bahsettiğini bilirdi. Vajina, rahim boyunca uzanan, elastiki kas-bağ dokusundan oluşan kanaldır.

Vulva ise iki bacağın birleştiği yerde, kalça kemiğinin ön birleşme noktasının altında, anüse doğru uzanır. Dışı bedene göre daha koyu pigmentli, içi ise gül pembe rengindedir. Yavrum, teninden koyu olması normaldir. Vulva kişiden kişiye değişiklik gösterir. Burada soya çekimin, ırkın da rolü olur.

GÜNÜN SORULARI

Mastürbasyonu bırakmalı mıyım?

20 yaşındayım, 2 kez hayat kadınıyla deneyimim oldu. İlkinde ereksiyon olmamıştım ikincisinde ise boşalamadım. Cinsel sağlığım için ne yapmam gerekiyor? Mastürbasyonu tamamen bırakmalı mıyım?

CEVAP

Çocuğum, sen sekssiz aşkı hiç mi merak etmez misin? Bu gençlikle genelev köşelerinde pineklersin. Sizlerin aklında hep aynı hedef, ilerisi için plan yok. Tek amaç kızları tavlamak, elinizde ovalamak. Gün ve aklınızı böyle şeylerle dolduruyorsunuz. “Offf oluyorsunuz.”

İlk deneyimin, cinsel hayatta yeri büyük. Doğru zaman, doğru kişi ve doğru mekan üçlüsünün ışıkları yanmadığı sürece siz gençlere bu iş yasak. Haydar Hocanız daha çok kalem oynatıp sizleri eğitecek. Söyleyin bana olmasam kim saracak bu yaraları?

Aldatıldığı için ilişkiyi istemiyor

25 yaşındayım. Bir yıldır kız arkadaşım var ama ilişki istemiyor. Çünkü daha önceki sevgilisi onu aldatmış. Ne olur yardım edin. Onu nasıl ikna ederim?

CEVAP

Oğlum, sizler de olmasanız ben ne yaparım? Sayfalar sizlerden gelen bu maillerle dolmasa köşem ilgi çekmez ve okunmaz. Patron da ‘buraya kadarmış’ derdi. O zaman Haydar Hoca ne ederdi? Okuyucum ikna formülü istiyor. “Bir ipucu verir Hoca” diyor. Okurum ipin ucunu bir yakalasa, şöyle bir sallansa, hop kızın koynuna ya da yatağına Yani kız arkadaşını evlilik için ikna edeceksen durma, ben de aracı olurum. Başka şeyse, basma sakın faka.

GÜNÜN SÖZÜ

Yaşam evrensel süreçte biyolojik bir döngüdür. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder