Erdal KaplanserenSıvı temas eden cep telefonu kurtarma yolları

HABERİ PAYLAŞ

Sıvı temas eden cep telefonu kurtarma yolları

Cep telefonları için en büyük risklerden biri suyla temas etmesi. Telefonun suya düşmesi veya üzerine su dökülmesi durumunda, hem bilgilerinizi hem de cihazınızı kurtarmanız için yapmanız ve yapmamanız gerekenleri açıklıyoruz.

10 ADIMDA YAPMANIZ GEREKENLER!

Yeni nesil pahalı telefonlar suya ve toza karşı dayanıklı olsa da kullanımdaki modellerin çoğu özellikle sıvı temasından olumsuz yönde etkileniyor. Cihazınızı tuvalete, lavaboya veya havuza düşürmeniz veya üzerine sıvı dökülmesi durumunda ilk yapmanız gereken, paniğe kapılmamak. Hızlı davranırsanız, cihazınız zarar görmeden bu dertten kurtulabilirsiniz. Teknoloji Postası’nda bugün, sıvıyla temas eden telefonunuzu nasıl kurtarabileceğinizi anlatıyorum. Yüzde yüz etkili olmasa da en azından denemeye değer!

Haberin Devamı

BUNLARI ASLA YAPMA

AÇMAYA KALKMAYIN

ŞARJA TAKMAYIN

ASLA HERHANGİ BİR TUŞA BASMAYIN

SALLAMAYIN, VURMAYIN, ÜFLEMEYİN

KURUTMAK İÇİN FÖN MAKİNESİ KULLANMAYIN

İlk yapmanız gereken elbette olabildiğince hızlı biçimde telefonu sudan çıkarmak olmalı. Suyla ne kadar uzun süre temas halinde olursa çatlaklardan ve açıklıklardan daha fazla sıvı alacaktır. Sıvıdan kurtardıktan sonra yapmanız gerekenleri maddeler halinde şöyle sıralayabilirim:

1 - Suya temas ettiği sırada telefonunuz açık durumda ise kapatın. Bu sırada, “Bunları asla yapmayın” bölümünde sıraladığım uyarıları göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin.

2 - SIM ve microSD kartlarınızı çıkarın.

3 - Bataryası çıkarabilir modellerden biri ise arka kapağını açıp bataryayı çıkarın. Fakat yeni model telefonların çoğunun kapağı açılmıyor. Böyle bir telefonunuz varsa ayırmaya çalışmadan bir tamirciye götürün.

4 - Telefonunuzu kurulamak için kuru bir bez veya kağıt havlu kullanın. Sıvının etrafa yayılmasından kaçının çünkü bu, telefonun açıklıklarına daha fazla girmesine neden olabilir. Pamuk ve kulak çubuğundan da faydalanabilirsiniz.

5 - Telefonunuz çok fazla miktarda suya maruz kaldıysa, ulaşılması zor bölüm ve aralıklarda sıkışan suyu dikkatlice çekmek için bir vakum kullanabilirsiniz. Bunu yapmadan önce microSD kart, SIM kart ve batarya gibi küçük parçaları çıkarmış olduğunuzdan emin olun.

Haberin Devamı

6 - PİRİNÇ DOLU TORBAYA GÖMÜN

Telefonu, çiğ pirinç dolu bir kilitli torbaya gömün. Pirinç sıvıyı emmek için harika bir çözüm. Bu pirincin hava almayan bir kilitli poşet veya saklama kabının içinde olması da önemli. Kıyafet ve cihaz kutularından çıkan minik torbaları bilirsiniz. İçinde slika jel adı verilen nem emici özellikli bir madde bulunuyor. Sakar olduğunuzu düşünüyorsanız evinizde bundan bulundurmalısınız. Şayet elinizin altında yoksa almak için hiç zaman kaybetmeyin, derhal pirince gömün!

7 - Telefonunuzu pirinç içinde en az 48 saat kurumaya bırakın. Kuruma süreci dolmadan telefonunuzu çalıştırmayın. Bu sırada farklı bir yedek telefon kullanabilirsiniz.

8 - İki gün dolduktan sonra telefonu pirinçten çıkarın. Cihazınızı şarja takıp yüzde yüz dolmasını bekleyin. Sonra açın. Büyük ihtimalle çalışıyor olacaktır.

9 - Şayet telefonunuz açılmazsa pili veya önemli başka donanımları zarar görmüş olabilir. Akıllı telefonunuzu bir uzman tarafından kontrol edilmesi için yetkili servise veya bir tamirciye götürmeniz gerekecek.

Haberin Devamı

10 - Akıllı telefonunuz açıksa ve olması gerektiği gibi çalışıyorsa, sıra dışı bir şey fark edip etmediğinizi görmek için önümüzdeki birkaç gün boyunca hala dikkat etmelisiniz. Hoparlörleri ve mikrofonu kontrol etmek ve dokunmatik ekranın gerektiği gibi yanıt vermesini sağlamak için birini arayıp müzik çalabilir, ekran üzerinde denemeler yapabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder