Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan eğitim ve kültür yatırımlarını ve yeni dönem projelerini düzenlenen tanıtım programı ile paylaştı.
Hayata geçirdiği örnek projelerle şehrin eğitim ve kültürel yaşamına değer katan Selçuklu Belediyesi, kadim medeniyet Selçuklu’dan aldığı güçle gelecek nesillerin yolunu aydınlatıyor. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen tanıtım programında Selçuklu Belediyesi’nin eğitim ve kültür alanındaki faaliyetlerini, yatırımlarını ve projelerini anlattı.
Eğitimin sadece okulda değil hayatın başlangıcından sonuna kadar devam eden bir süreç olduğunu söyleyen Başkan Pekyatırmacı, eğitim, kültür ve sanat yatırımlarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Başlangıçta yayın ve materyal desteği ile başlayan Selçuklu Değerler Eğitimi programımız, son iki yılda farklı bir boyut kazanarak çeşitli markaların üretilmesi ve okul dışı öğrenme ortamlarının hazırlanmasına olanak sağladı.
Çocuk Kütüphanesi ile anaokulu ve ilkokula; Sille Tabiat Okulu ile anaokulu, ikinci ve dördüncü sınıflara; Sanat Tasarım Atölyesi ile okul öncesi, temel eğitim, ortaöğretim ve özel eğitime; Trafik Eğitim Parkı ile dördüncü sınıflara yönelik eğitim faaliyetlerini yürütüyoruz.”
TRAFİK EĞİTİM PARKI
Hedefinde trafikte sorumluluk bilinci gelişmiş, hoşgörülü, sabırlı, kendine ve topluma saygılı kuşaklar yetiştirmek olan Trafik Eğitim Parkı’nda ilkokul 4. sınıfta okuyan çocuklara, hem yaya, hem yürüyüş, hem de araç yollarında trafik eğitimleri veriliyor. Parktaki eğitimlerden 2018-2019 eğitim öğretim yılında 5 bin 500 öğrenci, 2019-2020 eğitim öğretim yılında 6 bin 889 öğrenci yararlandı.
AHMET KELEŞOĞLU SANAT TASARIM ATÖLYESİ
Bu atölye sayesinde kodlama, akıllı ev sistemleri üretimi, 3d modelleme, simülasyon, ahşap ve metali işleme, seramik üretimi, resim ve origami tasarımı gibi yeni uygulamalar öğrenen bir nesil yetiştirilmesine olanak sağlanıyor. Atölyeden 2020 yılında 823, toplamda ise 6 bin 500 öğrenci yararlandı.
SİLLE TABİAT OKULU
Sille Tabiat Okulu, ‘Öğren-Yap-Ol’ felsefesi ile çalışmalarını sürdürüyor. Bu sayede öğrenciler tabiatla buluşup el becerilerinin, kişisel, sosyal ve duygusal yönlerinin geliştirilebileceği, birlikte iş yapabilme yeteneklerinin güçlendirileceği ortamlara sahip oluyorlar.
Zanaat, ekoloji, bilim, doğa sporları, sanat, masal, organik gıda, yaşam becerileri, tohum, geleneksel Konya çocuk oyunları, ziraat, gözlem, ahşap, satrançtan oluşan Sille Tabiat Okulu Atölyeleri’nden 2020 yılında 721, toplamda ise 10 bin 86 öğrenci faydalandı.
SELÇUKLU BELEDİYESİ KOP ÇOCUK KÜTÜPHANESİ
Çocukların okul öncesi dönemde kütüphanelerle tanışmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen Selçuklu Belediyesi KOP Çocuk Kütüphanesi, 4-10 yaş grubu çocuklar için hizmet veriyor. 6 bin adet yayının bulunduğu kütüphaneden 2020 yılında bin 931, toplamda ise 11 bin 363 öğrenci yararlandı.
YENİ DÖNEM PROJELER
Çocuklar ve gençlerin yanı sıra hayat boyu öğrenme anlayışı ile Selçuklu’da yaşayan tüm vatandaşlar için yeni projeleri olduğunu ifade eden Başkan Ahmet Pekyatırmacı, müjdelerini başlıklar halinde şöyle sıraladı.
- Uzaktan eğitim destek merkezleri,
- Hatice Hatun Külliyesi ve Çocuk Mektebi,
- Selçuklu Sosyal Gelişim ve Sanat Merkezi,
- Selçuklu Şehir Kütüphanesi,
- Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi.