Funda DuruBir Instagram hesabının anatomisi: Kaan Boşnak
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Kaan Boşnak

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu Kaan Boşnak.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Kaan Boşnak

Dünya yeterince gri, Kaan Boşnak dünyadan da gri

Kaan Boşnak’ın adını duymadıysanız da şarkıları kulağınıza mutlaka değmiştir. O, Yüz Yüzeyken Konuşuruz grubunun söz yazarı ve solisti. ‘Ölsem Yeridir’, ‘Kusmak Üzereyim’, ‘Umutsuz Ev Çocukları’ gibi aklınızda çiçekler açtıran şarkı isimleri olmasa da o son yılların en iyi söz yazarlarından biri, hatta bir ozan.

Haberin Devamı

Şarkılarının üzerine eser miktarda edebiyat da serpiştiriyor. Mesela ‘Cenaze Evi’ şarkısına Ülkü Tamer’in ‘Konuşma’ isimli şiirini eklemişti. 2014 yılında grupla röportaj yapmıştım. O zamanlar varoluş sıkıntıları çeken, kendisine yabancılaşmış, oluşum sürecinde bir aylaktı.

Şimdiki hali oluşmuş haliyse eğer o günden bugüne çok da ilerlemiş görünmüyor. Hepimizi bir renk temsil ediyorsa eğer Kaan’ın rengi kesinlikle gri olurdu.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Kaan Boşnak

‘Sisteme dahil olmamak en iyi direniştir'

“Sisteme dahil olmamak en iyi direniştir” gibi kocaman ve haklı laflar ediyordu. Peki hocam, Instagram kullanmak sisteme dahil olmak değil mi? Haha. Bir ara o kadar çok Instagram hesabı açıp kapatıp ve yeniden açtı ki artık takip edemiyordum. 2016 yılında bu son hesabında karar kılmış neyse ki.

Bir bebeklik fotoğrafını paylamış ve altına “Hayatın sillesini yemeden birkaç yıl önce, keyfim yerinde” yazmış. Geçmişe özlem duymasını çok iyi anlıyorum. Yeni Türkü’nün o güzel şarkısındaki gibi “Biz büyüdük ve kirlendi Dünya...” Sorun Dünya’da değil elbette...

O, sadece insanlığın yükünü asırlardır taşıyan, Samanyolu’nun en talihsiz gezegeni. Gördüğünüz üzere, seçilmiş olmak her zaman iyi bir şey değil.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Kaan Boşnak

Depresyonundan sanat çıkaran biri

21. yüzyılın mekanik dünyasına uyum sağlamak her yiğidin harcı değil. Böceklerin bile terk ettiği, kocaman binaların arasından zorla birkaç yıldız görülen metropol yaşamında nefes almaya çalışmak süper güç gerektiriyor. Kaan da bu hiçliğin içinde müziğiyle var olmaya çalışan biri.

Haberin Devamı

Sürekli depresyonda gibi hissettirse de bu depresyondan sanat çıkarabilen nadir insanlardan. Grubu ve müziği dışında da pek bir hayatı yok gibi görünüyor. Instagram hesabında ya grupla sahne fotoğrafları var ya da tek tabanca. Yine de meraklısı için keyifli bir profili var.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Kaan Boşnak

27 yaş laneti onu teğet geçti

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim; şarkılarında uzun zamandır eski söz kalitesi yok. Kitlesi arttıkça kaleminin özgürlüğü kısıtlandı sanki. Huzurlu bir melankolisi olan eski şarkıları, giderek karanlık çıkmazların içine batıyor gibi...

Bazı şarkıları o kadar umutsuz ve ağır ki yaşamını her an sonlandırabilecekmiş gibi bir tedirginlik yaratıyor insanda. Jimi Hendrix, Janis Joplin, Alan Wilson, Jim Morrison, Kurt Cobain, Amy Winehouse gibi büyük müzisyenler 27 yaşına geldiklerinde çeşitli trajik sebepler yüzünden hayatını kaybetti. Ama korkmayın, Kaan bu aralar dünyada 28. yılını geçiriyor olmalı. 27 yaş laneti onu teğet geçti.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Kaan Boşnak

Sıradaki haber yükleniyor...
holder