Hakan ÇelikHayat atölyesi ve 'BİZ' kampanyası
HABERİ PAYLAŞ

Hayat atölyesi ve 'BİZ' kampanyası

Trafik magandalarının sayısının son dönemde ne kadar arttığının farkında mısınız? Tartıştıkları insanların önünü kesip şiddet uyguluyorlar. Diğer taraftan hayatın her alanında, okulda, stadyumlarda, hastanelerde ve hayvanlara yönelik çok sık karşımıza çıkan bir olgu bu. Eğitim hiç kuşkusuz daha saygılı, uygar, bilinçli ve hoşgörülü olabilmenin çok önemli bir yolu. Ancak tek başına bir mucize çözüm değil. Ailenin katkısı, toplumsal gelişmişlik parametreleri, ekonomik kalkınma, refah düzeyinin artması ve daha birçok etken belirleyici. Davranış ve tutumlarıyla örnek, sağlıklı, mutlu ve geleceğe daha sağlam adımlarla hazırlanan gençlerin yetiştirilmesi için yeni bir girişim başlatıldı. Devletin iki önemli kurumu, Millî Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ilkokula başlayacak öğrencilerimiz ve velilerine yönelik ‘BİZ’ adı verilen ortak bir proje geliştirdi. Tam açılımı ‘Bilinçle İlerleme Zamanı’ projesi. Bu girişimin İstanbul VIALAND’da düzenlenen başlangıç etkinliğine davetliydim. Kitapları ve konuşmalarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan Prof. Dr. Acar Baltaş’ın toplantıda altını çizdiği gibi insani gelişimin temelleri 0-6 yaş arasında atılıyor.

Haberin Devamı

Hayat atölyesi ve BİZ kampanyası

Bu nedenle anaokulu dönemi ve ilköğretimin ilk yılları çocukların geleceğinin şekillenmesinde hayati önemde. VIALAND’daki etkinlikte çocuklar kendileri için hazırlanan oyun alanlarında aileleriyle birlikte güzel vakit geçirme imkânı bulurken, biz de yandaki kafede bakanlarla bu projenin ayrıntılarını konuştuk. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin etkili bir özet/sunum yaptı ve sorularımızı yanıtladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da kendi katkılarını paylaştı ve kamuoyundan gelecek her türlü görüş ve öneriye açık olduklarının altını çizdi. Faaliyete İstanbul Valisi Davut Gül de katıldı. Bakanlıklar arasında imzalanan protokol kapsamında, yeni eğitim öğretim döneminde uyum sürecini kolaylaştırmak için, ilkokula yeni başlayan öğrencilerin okul ortamına ve öğretmenlerine alışmasını sağlamak, oyunlar ve etkinliklerle kaygılarını azaltmak, velilerin okul ile ilişkilerini güçlendirmek amaçlanıyor. Ayrıca, ailelerin öğretmenlerle tanışması ve iletişim kurması için fırsatlar sunmak, farklı kültürlerden gelen öğrencilerin kaynaşmalarını sağlamak da hedefleniyor. Protokol kapsamında, “Bizi Anla’tır” konseptli, farklı illeri gezecek olan TIR da faaliyete geçiyor. Öte yandan ailelere yönelik sinema, tiyatro ve konferans seansları organize edilecek. Bakan Yusuf Tekin’in bahsettiği, çocuklara temel beceri ve bilgilerin aktarılacağı ‘Hayat Atölyesi’ projesini de çok beğendim.

Haberin Devamı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE

Aile Bakanı Göktaş’ın dünkü sohbetimizde altını çizdiği önemli bir konu da ‘bağımlılıkla mücadele’ oldu. Günümüzde bağımlılık kavramıyla sadece alkol, sigara gibi maddeler tarif edilmiyor. Dijital mecralara olan aşırı ilgi de böyle değerlendiriliyor. Bakan Göktaş, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında yeni bir kurul oluşturulduğunu açıkladı. Millî Eğitim, Sağlık ve İçişleri Bakanlıklarımız da çalışma grubunda yer alacak. Bu doğrultuda ilk toplantı 10 Eylül’de yapılacak. ‘Dijital Bağımlılık ve Aile Çalıştayı’ ise 3 Ekim’de düzenlenecek.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder