Hakan ÇelikTHY yeni hizmetleriyle küresel ligde yükseliyor
HABERİ PAYLAŞ

THY yeni hizmetleriyle küresel ligde yükseliyor

Dünyanın en büyük savunma ve havacılık zirvelerinden biri olan Farnborough Airshow 2024’ü Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin (TUSAŞ) davetlisi olarak takip ettim. Fuara bu yıl Türkiye’den Aselsan, Alp Havacılık gibi önde gelen savunma sanayi kuruluşları katıldı.

Türk Hava Yolları da (THY) kendi şalesinde yeni ürün ve hizmetlerini tanıttı ve uluslararası ziyaretçilerini ağırladı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ve Genel Müdür Bilal Ekşi, Genel Müdür (Mali) Yardımcısı Doç. Dr. Murat Şeker, Genel Müdür (Ticari) Yardımcısı Ahmet Olmuştur, Basın Müşaviri Yahya Üstün’ün de aralarında bulunduğu yönetim ekibiyle yemekte bir araya gelme fırsatı bulduk. Ödüllü yemek ve ikramlarıyla küresel çapta THY’ye birçok ödül kazandıran iştirak şirketi Turkish Do&Co’dan Attila Doğudan ve Şeyda Güven de sohbete katıldı.

Haberin Devamı

Halen dünyanın en büyük filolarından birine sahip olan THY, iddialı büyüme hedeflerini korurken bir taraftan da doğru, verimli ve ihtiyaçlarla tam örtüşecek şekilde filo planlaması yapmaya özen gösteriyor. Pandemi sonrasında artan turizm faaliyetleri, yeni uçak taleplerinde ciddi artışa neden oldu. Bununla birlikte uçak imalatçıları bu talebe beklendiği kadar hızlı yanıt veremiyor. En büyük uçak üreticilerinden Boeing, 737 Max ve kısmen 787 Dreamliner uçaklarında kendisini gösteren kalite ve mühendislik sorunları nedeniyle havayollarının uçak seçiminde ikilemde kalmasına neden oluyor.

THY yeni hizmetleriyle küresel ligde yükseliyor

TÜRKİYE’YE BÜYÜK KATKI

Tarihi değeri yüksek Taştepeler bölgesine büyük önem veren THY bu temayı bir süredir Türkiye’nin uluslararası tanıtımında kullanıyor. Ahmet Bolat, sohbetimizde Anadolu’da buğdayın kullanımının 12 bin yıl öncesine kadar uzandığını hatırlatarak yolcuların bu yöntemlerle yaklaşık 3 bin yıl önce kullanılan ekmeği tatması için hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası bekleme listesinde yer alan Elazığ Harput ile ilgili de özel çalışma yaptıklarını anlattı. Herkese ücretsiz internet hedefini de yakında hayata geçirmiş olacaklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Ahmet Bolat, dijitalleşme alanında oldukça yol alan ABD’li United Airlines’ın ardından dünyanın en iyi ikinci havayolu olmayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Rolls Royce ile Motor Bakım Merkezi kuracaklarını müjdeledi. Ahmet Bolat, “Atatürk Havalimanı’nda kalsaydık toplam uçak sayımız 350’yi geçemezdi. Oysa sadece pandemiden bu yana filomuza 126 uçak kattık” diyerek İstanbul Havalimanı’na geçişin büyüme hedeflerine ciddi katkı sağladığının altını çizdi. Bununla birlikte uyguladıkları tedbirlerle 150 milyon dolar tasarruf ettiklerini belirtti.

THY, Farnborough’da ‘Crystal Business Class Suiti’ adını verdiği yerli koltuk setini de tanıttı. Yeni koltuklar, tüm misafirlere doğrudan koridor erişimi, orta koltuklar için ayarlanabilir mahremiyet paneli, 23 inç koltuk genişliği ve geniş bir ayak dinlendirme, tüm kenar süitlerde pencereye doğrudan erişim sunuyor. Yeni koltuklar C tipi şarj girişleri ve 22 inçlik IFE ekranına da sahip. THY’nin öncelikle Airbus A350 uçaklarında kullanılacak yeni koltukları, kendi iştirak firması TCI Aircraft Interiors tarafından üretildi.

Haberin Devamı

Ahmet Bolat, sıra dışı bir sanat projesinden daha söz etti. Refik Anadol’la gerçekleştirdikleri yeni projenin 4 farklı kıtadan insanları bir araya getirerek, onların duygularını dijital sanat eserine dönüştürdüğünü kaydetti.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder