Hakan ÇelikTürkiye’ye yakıştı

HABERİ PAYLAŞ

Türkiye’ye yakıştı

Gündem hayli yoğun ve çoğunlukla üzücü haberlerle dolu. Üst üste yaşanan depremler, afetler, sınır ötesi operasyonlarda şehit düşen askerlerimiz ve koronavirüsün Türkiye’nin yakın coğrafyasında ciddi bir tehdit oluşturmaya başlaması… Bu sıkışıklığın arasına girip paylaşma fırsatı bulamadığım iki önemli konuya dair notlarımı aktarmak istiyorum.

Sözünü ettiğim şey, hayattaki en değerli şeylerden biriyle, bilgiyle ilgili. Geçen hafta Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde kurulan Millet Kütüphanesi’nin açılış törenindeydim. İnşaatı gerçekleştiren Rönesans Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak’tan mekân için çok titiz bir çalışma yürüten Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Hasan Doğan’a kadar emek veren herkesi kutluyorum.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan böyle bir kütüphane yapılması talimatını vererek gerçekten Türkiye’ye çok değerli bir eser kazandırmış oldu. Kişi başına düşen kitap miktarı, üniversitelerde üretilen makale sayısı ve alınan patentler gelişmişlik kriterleri arasında sayılıyor.

Bazı özel nitelikte kütüphaneler, ülkeler için övünç kaynağı oluyor; Washington’daki Kongre Kütüphanesi gibi. Bizim de artık bu klasmanda, basılı eserlerle buluşacağımız çok güzel bir mekânımız oldu.

Zorbalığa ‘dur’ diyelim!

İstanbul’un en sevdiğim noktalardan biri Üsküdar’daki Nevmekân Sahil’dir. Gençlerin nezih bir ortamda çaylarını içerken kitaplarla buluşup çalışabildikleri çok güzel bir yer. Çarşamba akşamı TÜRGEV’in (Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı) internet ortamındaki şiddete ve nefrete karşı başlattığı proje için oradaydım.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ile TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Esra Albayrak da etkinliğe katılan isimler arasındaydı. TÜRGEV Başkanı Dr. Fatmanur Altun’un bizzat üzerinde çalıştığı bu girişim “Çevrimiçi Zorbalığa Karşı Farkındalık Kampanyası” adını taşıyor.

Sosyal medyada, özellikle Twitter ve Instagram gibi popüler platformlarda kullanıcılar arasında birbirlerini aşağılamak, küfür, hakaret, baskı kurma, küçük düşürücü ifadelerle saldırma maalesef çok yaygınlaşan davranışlar oldu. Özellikle zorbalıkla karşılaşan gençler travmatize oluyor ve kalıcı zararlarla karşılaşıyor.

Haberin Devamı

İnternetin çocuklar ve gençler için sınırsız imkânla birlikte, büyük tehlikeler de getirdiğine dikkat çekilen kampanya kapsamında ebeveynler ve eğitimciler için bir farkındalık rehberi hazırlanmış. Elektronik öğrenme bölümünün de olduğu siteye www.zorbaligiengelle.org adresinden ulaşılabiliyor.

İnternette topyekûn yasaklama gibi ifade özgürlüğünü sınırlandıran aşırı önlemler almadan sivil toplumun attığı bu koruyucu adımları çok önemsiyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder