Hakan ÇelikYeni Sağlık Bakanı'ndan önemli uyarılar var

HABERİ PAYLAŞ

Yeni Sağlık Bakanı'ndan önemli uyarılar var

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bakanlıkta bir araya geldi. Bir tanışma toplantısı niteliğindeki buluşmada Bakan Memişoğlu güncel konular ve bakanlığın önümüzdeki süreçteki yol haritası hakkında bilgiler paylaştı.

Kişilerin sağlığını hastalanmadan korumanın sağlık sisteminin iyileştirilmesine katkısını vurgulayan Sağlık Bakanı Memişoğlu, her yaştan insana koruyucu sağlığı anlatmayı ve uzun vadede toplumun sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Memişoğlu konuşmasını “Bugün bağımlılık ve kilo dediğimizde bunlar toplumun risklerinden en önemli iki tanesi ve hareketsizlik, beslenme bozuklukları ile doğurganlık oranlarının düşük olması esasında gelecekle ilgili en büyük risklerimiz. Bu riskleri toplumla beraber ortadan kaldırmamız gerekiyor, bu noktada sizin çok önemli bir etkiniz olacağını düşünüyorum” şeklinde sürdürdü.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Memişoğlu, COVID-19 pandemisinde dünyada iki senede 6 milyon kişinin öldüğünü, oysa senede 17 milyon kişinin inme, kalp krizi gibi dolaşım hastalıklarından öldüğünü belirtti ve “Eğer kilonuz varsa, hareketsizseniz, yanlış besleniyorsanız, stresiniz varsa kendi bedeninize bakmıyorsanız ölüyorsunuz” dedi.

Yeni Sağlık Bakanından önemli uyarılar var

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, toplantıya başlamadan önce kişisel e-posta adresini ve telefon numarasını medya temsilcileriyle paylaştı.

Şehir Hastaneleri:
Şehir Hastanelerine sağlığın fiziksel şaheserleri diyorum. Tabii ki bir kurum kültürünün oluşması, ruh yapısının gelişmesi için de bir süreç gerekiyor. Bu kültür kısa sürede oluşturulacak bir kültür değildir. Tüm eleştirilere rağmen biz bu konuda çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Şehir Hastanelerini Türkiye’nin medarıiftiharı olacak bilimin ve teknolojinin de geliştirileceği alanlar olarak planlıyoruz.

Herkesin bakanıyım:
Sağlık Bakanı olarak kamunun, üniversitelerin, özel sektörün, ilaç sanayiinin, sağlık teknolojisi ürünü ortaya koyanların, her birinin Sağlık Bakanı’yım. Hepsinin sağlık hizmeti anlamında nasıl büyüyeceğine, nasıl gelişeceğine ön ayak olmak ve onların yolunu açmakla mükellefim. Özel sektörün de büyümesi ve gelişmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Suistimale izin yok:
Sağlığın suistimaline izin vermeyeceğiz ve bu konunun üzerine gideceğiz. Dünyaya örnek olacak, iyi sağlık hizmeti sunan bir özel sektörümüz var. Bizim kontrolümüzde sağlığı kamu hizmeti olarak gören bir özel sektörü teşvik edeceğiz. Algı yönetmekten çok işimizi yöneteceğiz. Sosyal medyada görünürlük açısından benden çok Sağlık Bakanlığı’nı göreceksiniz.

Entegrasyon geliyor:
Birinci basamak sağlık hizmeti sunan aile hekimliğini kuvvetlendirirken vatandaşlarımızın aile hekimine başvurmalarını teşvik edecek adımlar atacağız. Aile Sağlığı Merkezlerimizdeki kurum kültürünü daha ileri seviyeye taşıyacak ve bu merkezlerimiz ile 2. ve 3. basamak sağlık kuruluşlarını entegre edeceğiz.

YÖK ile çalışma:
Bazı branşlarla ilgili Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ile çalışıyoruz. İstihdama göre planlamalar yapacağız ve insan gücü planlamasını YÖK’e ileteceğiz.

Haberin Devamı

Maymun Çiceği:
Maymun Çiçeği ve COVID ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Ancak şu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu değil.

İlaç temini:
Eczanelerde ilaç sorunu bulunmuyor. Konunun doğrudan ilaç markası üzerinden değil etken maddesi üzerinden değerlendirilmesi gerekir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder