Mehmet YalçınkayaBir lastik markasının dünyanın en değerli gastronomi yolculuğu: Michelin

HABERİ PAYLAŞ

Bir lastik markasının dünyanın en değerli gastronomi yolculuğu: Michelin

Gastronomi alanında dünyanın en değerli referanslarından biri olan Michelin Rehberi’nin artık ülkemizi de kapsayacağı haberleri, pek çok restoran ve şef için heyecan verici oldu. Yıllardır emek verdiğimiz yeme-içme kültürümüzün geldiği noktanın habercisi olan bu güzel gelişme, gastronomi noktalarımız için yepyeni bir PR çalışmasının da başlangıcı olacaktır. Çünkü yeme-içme deneyimi insanları dünyanın farklı noktalarına taşıyan bir güce sahip. Bu motivasyonla dünyanın, bizim gastronomi kültürümüzden fazlasıyla haberdar olacağını ve turizm girdilerimize katma değer yaratacağı kesin.

Haberin Devamı

Bir lastik markasının dünyanın en değerli gastronomi yolculuğu: Michelin

BÜYÜK BİR PR ÇALIŞMASI

Michelin, 1850’li yıllarda Andre ve Edoudard Michelin kardeşler tarafından kurulmuş bir araç lastiği markası. Markanın gelişimi sırasında satış grafikleri düşmüş ve yepyeni bir PR fikriyle Michelin Guide’ı oluşturmuşlar. Düşen lastik satışları için ülkenin önde gelen araç sahiplerine, ülkedeki en iyi restoran ve kafeleri önermek için bir rehber hazırlamışlar. Asıl amaç insanları yola çıkmaya teşvik etmek... Dünyaca ünlü şeflerin hayalini süsleyen rehber üç aşamadan oluşuyor:

YILDIZLARIN VAADİ

Bir yıldız: “Alanında çok iyi bir restoran”

İki yıldız: “Öyle mükemmel bir yemek ki kesinlikle rotanızı değiştirmenize değecek”

Üç yıldız: “Fevkalade bir mutfak, özel bir yolculuğa değer”

Mekanın atmosferi, hijyen, ürün ve yemeğin kalitesi, menü ve hizmet kalitesi, özgünlük ve şefin kendi restoranını işletiyor olması gibi özelliklerin kriter olduğu bu ödül, Michelin tarafından görevlendirilen gizli denetçilerce değerlendiriliyor. Mekana gizli müşteri olarak gelen denetçiler değerlendirmelerini yapıp ayrılıyorlar.

MICHELIN YILDIZLI ‘t LANSINK

Yeni kitabım ‘ESNAF’ ile hedefimiz, kültürümüzün bir parçası olan esnaf yemeklerimizin deneyimini dünyaya taşımak. Tam bu nedenle dünya rotaları çerçevesinde yaptığımız Roma ve Düsseldorf ziyaretlerimizde, 2021’de Michelin Yıldızı almış restoranları deneyimleme fırsatı buldum. Hollanda’daki ‘t LANSINK, 2021’de tek yıldızla ödüllendirilmiş alanında iyi bir restoran. Ülkemizin gastronomide geldiği yeri dünya ile karşılaştırmak ve meslektaşlarımızın inovatif çalışmalarına şahit olmak çok değerli.

Haberin Devamı

Bir lastik markasının dünyanın en değerli gastronomi yolculuğu: Michelin

Beyinli Saray Böreği

Malzemeler (10 Porsiyon)

Börek içi için:

  • Dört adet koyun beyni
  • Dört su bardağı su
  • İki yemek kaşığı sadeyağ
  • Üç yemek kaşığı un
  • Bir su bardağı süt
  • Tuz
  • İki adet yumurta sarısı
  • 100 gr. Kars gravyer peyniri
  • Yarım muskat cevizi
  • 10 adet milföy hamuru
  • İki adet yumurta sarısı

Yapılışı:

  • Bir tencereye beyinleri ve dört bardak suyu ekleyin, 15 dakika haşlayın. Daha sonra beyinleri soğuk su ile soğutun. Bir süzgeçten geçirin ve beyin zarlarını temizleyin.
  • Tencerede sadeyağı eritin ve un ilave edin. Kokusu gelinceye kadar kavurun. Daha sonra yavaş yavaş soğuk süt ilave edin, muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştın. Beyni ve yeterli miktarda tuzu ilave edip tekrar karıştırın.
  • Hazır olan karışıma iki adet yumurta sarısı, Kars gravyer peynirini ekleyip iyice karıştırın. Sonra ocaktan alıp üzerine yarım muskat cevizini rendeleyin.
  • Tezgaha 10 adet milföy hamurunu serip merdane yardımıyla inceltin. Hazırlanan beyinli börek harcını ortalarına koyun ve kare bohça şeklinde katlayıp aralıklarla tepsiye dizin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin ve servis edin.

Şeften not: Beyinli börek gerek yapım aşaması, gerek lezzetiyle görmüş olduğum sakatatın en iyi kullanıldığı, en yenilikçi yemek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder