Mehmet YalçınkayaHollanda'da depremzedeler için imza günü

HABERİ PAYLAŞ

Hollanda'da depremzedeler için imza günü

Sevgili okurlar, bildiğiniz gibi deprem sonrasında da bölgeler için elimizden gelen katkıları sürdürmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Hollanda’da yaşayan vatandaşlarımızla Kazel EXPO organizasyonuyla buluştuk. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ilgisine teşekkür ediyorum.

Hollandada depremzedeler için imza günü

 

OKYANUS ESİNTİSİNDE GASTRONOMİ DENEYİMİ

Gezimizin bir diğer durağı Portekiz oldu. Fuar süresi sonrasında her zaman yaptığımız gibi araştırmalar yaptık. Denizden gelen gastronomi yolculuğuna odaklandık. Portekiz, farklı dinamikleri içinde toplamış bir ülke. Bu ülkede iki genç şefimiz Ege Vural ve Celine Serter, 17. yüzyıldan kalmış Casa dell’ Arte Clup Hotel’de yeni jenarasyon işlere imza atıyorlar. Otelin altında yer alacak, haziranda açılması planlanan Listambul Lizbon’a Ege rüzgarlarını taşıyacaklar. Gezide bize yol arkadaşı olan Karem Events’e, Emre Çelik’e ve Karpat Deviren’e çok teşekkürler.

Haberin Devamı

Hollandada depremzedeler için imza günü

 

MANTARLI BAKLAVA BÖREĞİ

MALZEMELER

(10 Porsiyon)

Dolgu için

  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 adet soğan (büyük boy, yarım ay şeklinde ince doğranmış)
  • 1,5 kg kültür mantarı (küçük doğranmış)
  • 500 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yufka için
  • 50 yaprak hazır baklava yufkası
  • 10 kaşık tereyağı
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörekotu

YAPILIŞI

Tencerede tereyağını eritin, yarım ay şeklinde ince doğranmış soğanları ilave edip rengi altın sarısı oluncaya kadar kavurun. Küçük doğranmış mantarları ekleyin, sularını bırakıp çekinceye kadar pişirin. Karışımı delikli süzgece koyun ve kalan suyunu süzerken bir yandan soğumasını bekleyin. Soğuyan karışımı bir kap içeresine alın ve rendelenmiş kaşarları, tuzu, karabiberi ilave edip iyice karıştırın, böreğin iç dolgusu hazır.

10 kaşık tereyağını bir tavada eritin ve ılık kıvamda tutun. Bir yaprak yufkayı tezgaha açın, fırça yardımıyla üzerine tereyağını sürün, başka bir yaprak yufkayı üzerine serin ve yine ılık tereyağını sürün. 5 yaprak bitinceye kadar aynı şekilde devam edin. Açılan yufkanın uç kısmına hazırladığınız harcı koyun, iki yandan 2 santim içe katlayın. Harç koyduğunuz taraftan başlayarak kol böreği şeklinde sarıp hafif yağlanmış tepsiye dizin. Kalan yufkaları da aynı şekilde sarın. Toplam 10 adet rulo börek elde edeceksiniz.

Ruloları parmak uzunluğunda kesin ve son olarak kalan tereyağını böreklere sürün. 5 yumurta sarısını bir kasenin içine alın, iki yemek kaşığı su ilave edip çatal yardımıyla iyice çırpın. Bir fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürüp çörek otlarını böreklerin üzerine serpin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında, böreklerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin ve servis edin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder