Mehmet YalçınkayaPencereden attığınız izmaritler geleceğimizi yakıyor!

HABERİ PAYLAŞ

Pencereden attığınız izmaritler geleceğimizi yakıyor!

Yaz aylarıyla başlayan yangınlar ve aldığımız üzücü haberler yürek yakıyor. Çanakkale’de yanan 2500 hektarlık orman alanı, Rodos Adası’nın boşaltılmasına varan hektarlarca kayıp hepimizi derinden etkiliyor. Sürdürülebilir bir dünya düzeni için kişisel çaba çok değerli. Örneğin; Bodrum’da manzara teraslarında yerdeki sigara izmaritleri çok can sıkıcı. Yere izmarit atanları, araba kullanırken sokağa sigara atmaya vicdanı el verenleri anlamak mümkün değil. Sokağa attığınız her izmaritin geleceğimizi yakma ihtimali var, farkında mısınız?

Haberin Devamı

YEMEK PİŞİRİRKEN ÜRÜN SEÇİMİNE DİKKAT

Bir yemeği en lezzetli hale getiren şey; ürünün taze, doğal olması ve mevsiminde tüketilmesidir. Dolayısıyla yemek yapmanın ilk adımının ve en değerli püf noktasının ürün seçimi olduğunun altını çizmek isterim. Bol bol semt pazarlarına gidin, sebze ve meyveyi olabildiğince ellerinizle seçin. Bir yandan da pazarlarda üreticileri desteklemek, pazarın doğal ortamında alışveriş yapmak çok kıymetli ve ruha iyi gelen bir yanı da var.

Pencereden attığınız izmaritler geleceğimizi yakıyor

 

BU HAFTA SİZLERE SEÇİMİM: SİS

MALZEMELER (4 PORSİYON)

  • Uskumru 2 adet (Yaklaşık 500 gr)
  • Tuz 700 gr
  • Elma sirkesi 3 cl
  • Tütsüleme
  • Limon talaşı
  • Garnitür
  • Limon melisası 3 yaprak
  • Kırmızı soğan 1/2 adet (Dilim doğranmış)
  • Sarı domates 1/2 adet (Dilim doğranmış)
  • Pembe domates 1/2 adet (Dilim doğranmış)
  • Lime 1/2 adet (Dilim doğranmış)
  • Zahter salamurası 2 gr
  • Kanlı kuzukulağı 6 yaprak
  • Kuzukulağı 4 yaprak
  • Zeytinyağı 30 cl

YAPIM AŞAMALARI

Uskumru balığını temizleyin, içindeki kan pıhtılarını tahta bir çöp şişle temizleyin ve yıkayın. Daha sonra balığı kurulayın. Kılçıklarını ayırın ve filetosunu çıkartın. Derin bir tepsinin içerisine tuz miktarının üçte birini yayın. Üzerine filetoları yerleştirin ve kalan tuzla üstünü kapatın. 1 hafta boyunca tuzun içerisinde her gün çevirerek buzdolabında dinlendirin. Süre sonunda filetoları ılık suyla yıkayın, tuzundan arınması için soğuk suyun içerisinde 30 dakika dinlendirip süzün. Elma sirkesi içerisinde 4-5 dakika bekletin.

TÜTSÜLEME İŞLEMİ

Derin bir tepsinin içine limon talaşlarını alın ve filetoları bu tepsinin üzerine oturtacağınız süzgecin içerisine alın. Tepsinin içerisine limon talaşını aktarın ve pürmüzle yakın. Duman çıkmaya başladığında süzgeç içerisinde olan filetoları, talaşa değmeyecek şekilde tepsinin üzerine oturtup 5 dakika tütsüleyin.

SUNUM

Limon melisası, kırmızı soğan, domatesler, zahter salamurası, kuzu kulakları, lime ve zeytinyağıyla servis edin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder