Mehmet YalçınkayaSağlıkla, mutlulukla, afiyetle

HABERİ PAYLAŞ

Sağlıkla, mutlulukla, afiyetle

Sevgili okurlarım, ramazan hepimize sağlıkla, afiyetle ve mutlulukla gelsin. Deprem sonrası ramazan zamanlarında da markalarımızın bölgelere yardımları devam ediyor. Pek çok şef arkadaşımız bölgelerde yemek yapmaya devam ediyor. Erzak yollayanlar, konteyner için destek olanlar, malzeme için canhıraş çalışanlar var. Herkesin emeğine sağlık. Bölgelerin eski hallerine gelmesi zaman alacak ve devlete büyük iş düşüyor. Umarım çok daha sağlıklı ve mutlu ramazanlarımız olacak.

8 NİSAN’DA HOLLANDA’DA LAHEY KAZELEXPO’DAYIZ

Haberin Devamı

Avrupa’nın en büyük fuarlarından biri olan Kazel Expo’da ‘Esnaf’ kitabımın imzası için yapılan daveti, depremzedelere yapılacak yardımlara vesile olmak adına kırmadım. Orada ‘Esnaf’ kitap imzası yapacağız ve fuar düzenleyicileri deprem bölgesine yardımlar yapacak. Bu şekilde Denhaag bizde yaygın bilinen ismiyle Lahey şehrinde gerçekleştireceğimiz imzaya tüm bölgedeki arkadaşlarımızı davet ediyorum.

Sağlıkla, mutlulukla, afiyetle

ESNAF MENÜSÜ MYK’DA

Ramazan menüleri, yine İstanbul’un gündeminde. Elbette gıda maliyetleri, kiralar ve pek çok ekonomik unsur restoran işletmecilerini de vurdu. Bu rakamları telaffuz etmek bile zor ancak; gıdalara yapılan zamlar, işletme maliyetleri ve kiralar maalesef bizleri zorlamaya devam edeceğe benziyor. Ramazan ayında MYK’da menümüzü zengin, fiyatları kanaatkar ölçekte tutmak için ‘Esnaf’ kitabımdan yola çıkan menüler hazırladık.

PİŞMANİYELİ, KAYMAKLI AYVA TATLISI

  • Malzemeler (30 Porsiyon)
  • 15 adet ayva (büyük boy)
  • 6 adet yeşil elma (büyük boy, küçük doğranmış)
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı nar suyu
  • 60 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 15 adet karanfil
  • 600 gr kaymak
  • 30 yaprak gül
  • 250 gr pişmaniye

YAPILIŞI

Bütün ayvaları uzunlamasına ikiye kesin. Çekirdeklerini oyarak çıkarın ve daha sonra kullanmak üzere kenara alın; ayvaları kapaklı bir tepsiye dizin. Diğer tarafta küçük küçük doğranmış elmaları bir kap içine alın ve üzerine 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı nar suyu ekleyip karıştırın. Hazırlanan karışımı ayvaların içine doldurup her bir ayvaya 2 yemek kaşığı şeker daha ekleyin. 2 bardak suyu ve kalan 2 bardak nar suyunu tepsiye dökün.

15 adet karanfil ve ayvalardan çıkan çekirdekleri tepsinin farklı yerlerine serpin. Üzerini bir kapakla, hava almayacak şekilde kapatın. 1 saat boyunca önceden ısıtılmış fırında, 190 derecede pişirin. Süre sonunda tepsiyi fırından çıkarıp şerbetinden kaşık yardımıyla ayvaların üzerine dökün ve tekrar fırına alın.

Haberin Devamı

Her 20 dakikada bir aynı işlemi tekrarlayarak ayvalar renk alıncaya kadar 1 saat daha pişirin. Tepsinin kapağını alın ve üstü açık biçimde yaklaşık 10 dakika daha fırında pişirip ayvaların renk almasını sağlayın ve soğutun. Sunum için ayvaları tabağa alın, üzerine kaymak, pişmaniye ve gül yapraklarını yerleştirin ve servis edin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder