Bu hafta şehrin, kendi müdavimlerini oluşturan, şefin kendi dokunuşları ile Japon mutfağına farklılıklar getiren bir mekanını sizler için mercek altına aldım. Lezzet -fiyat dengesinin de iyi olduğu bu mekanı tavsiye ediyorum...
Kiminle gidilir
Özellikle yeni lezzetlere açık olan, Japon mutfağını seven tüm yakınlarınızla harika vakit geçirebileceğiniz, rahat ve hoş bir yer burası.
En güzel gün ve saatler
Hafta içi ve hafta sonları öğle de akşam da güzel zamanlar. Haftanın her günü canlı dj performansları oluyor.
Rezervasyon
Yemek için gidecekseniz hafta içi bile olsa rezervasyon yaptırın. Fakat geçerken uğradığınızda da yer bulma ihtimaliniz var. Kuruçeşme, Kuruçeşme Cd. No: 11. Tel: 0212 265 96 00.
Ortam ve masa üzeri
Samimi bir ortamı, farklı masa ve oturma grupları var. Japonya’da şefin önerisi anlamına gelen Omakase Table’da size özel farklı tariflerle ve soslarla hazırlanan lezzetler de sunuluyor.
Servis
Servis son derece özenli ve iyi. Zaten bence en doğrusu kendinizi işini çok iyi yapan servis elemanlarının kollarına bırakıp tavsiyelerini dinlemek.
Tanımlama
İnari, japonların kadın pirinç tanrısı olduğuna inanılan, tilki görünümlü zayıf ve narin bir kadın. Bu yüzden mekandaki güneşte de silueti görünüyor. Omakase; şefin lezzet sofrasını temsil ediyor. İnari Sushi - Omakase, Kuruçeşme’de sahilde yer alıyor.
Dekor
Yenilenen dekorasyonda her detay japon kültürüne gönderme yapıyor. İnari’nin yeni dekorasyonunda bir bara da var. Ortam ışıklanmış, müzikle daha da güzel olmuş.
Fiyat
Türkiye’de sushi özellikle pahalı ama burası verilen paraya değer. Menüde birbirinden farklı çok çeşitli lezzetler sunan mekanda, başlangıçlar 20-40, sushiler 28- 50 lira arasında değişiyor.
Ağız tadı
Klasik sushi’yi kendi sosları ile zenginleştirerek bir füzyon mutfağı yaratmış yetenekli şef Barlas Günebak’ın yorumu hissediliyor. Japon füzyon mutfağı olan mekanın menüsü iddialı ve yaratıcı.
Giyim
Her kesimden, her yaştan misafir ağırlayan mekanda belirli bir giyim standardı yok. Şık giyinmiş kişiler de var, geçerken uğramış hissi verenler de.
Menü
Japonya’nın Carpacciosu olarak bilinen Barbun Usuzukuri, Katsua Tataki, İnarivice, Toro Nigiri gibi Uzakdoğu’nun özel lezzetleri menüde yer alıyor. Kokteyllerin de tadına mutlaka bakın.
Komşu masalar
Japon mutfağına düşkün pek çok tanınmış kişinin tercihi olan mekanda müdavimlik esas olduğu için bildik simalar her daim görülüyor.
30 Ekim 2016, Pazar 16:00
Haberin Devamı