Mete UtkuLugano’nun gücü Kadıköy’de direnmeye yetmez
HABERİ PAYLAŞ

Lugano’nun gücü Kadıköy’de direnmeye yetmez

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında İsviçre ekibi Lugano’yu deplasmanda 4-3 mağlup ederek avantajlı bir skor elde etti. Teknik direktör Jose Mourinho ile ilk resmi maçına çıkan sarı-lacivertliler, maçın ilk yarım saatlik bölümünde kendisine oranla daha hazır olan rakibi karşısında oldukça zayıf bir görüntü ortaya koydu. Djiku’nun maçın hemen başında bir anlık konsantrasyon eksikliği Fenerbahçe’nin geriye düşmesine sebep olurken Mourinho’nun öğrencileri bu gole reaksiyon vermekte zorlandı.

Haberin Devamı

Fred’in basit pas hataları, Krunic’in performans olarak kaldığı yerden devam etmesi, Ryan Kent’in tüm bire bir denemelerinin başarısızlıkla sonuçlanması, Fenerbahçe’nin oyuna ağırlığını koymasına engel olan etmenlerden birkaçı olarak göze çarptı.

Sarı-lacivertlilerin, İlk yarım saatin geride kalmasıyla birlikte fiziksel olarak daha iyi bir seviyeye gelerek ikili mücadelelerde üstünlük kurmaya başlaması ve topu geri kazanma süresinin bir nebze olsun daha iyi hale gelmesi, oyundaki momentumu Fenerbahçe’ye geçirdi. Dusan Tadic’in oyunu ustaca yönlendirmesi, Osayi’nin bindirmelerinin tehlikeler yaratmaya başlaması Fenerbahçe adına golün habercisi oldu. Dzeko’un ilk yarının son anında kazanılan penaltıyı gole çevirmesi, temsilcimizi soyunma odasına daha motive bir şekilde götürdü.

İkinci yarının ilk saniyelerinde Tadic’in akıl dolu asistini net bir vuruşla gole çeviren Dzeko, rakibin direncini kırmayı başardı. Fenerbahçe, bu golle beraber istediği oyunu rahat bir şekilde oynamaya başlamışken Lugano’nun uzun bir aradan sonra girdiği ilk pozisyonda yine gol bulması, ev sahibinin fiziksel olarak daha hazır olduğu düşünülünce Fenerbahçe’yi kalan bölümde zor bir duruma sokabilirdi. Ancak Lugano savunmanın basit hatası sonrası gelen Szymanski-Dzeko işbirliği, Fenerbahçe’yi yediği golden çok kısa bir süre sonra tekrar öne geçirdi.

Oyuna sonradan dahil olan Ferdi Kadıoğlu, harika bir gol atıp farkı ikiye çıkararak sarı-lacivertlileri rövanş öncesi iyice rahatlattı. Karşılaşmanın son saniyesinde Mert’in topla çıkarken yaptığı hata sonrası gelen golün farkı bire indirmesi, Lugano’yu Kadıköy’deki maç için umutlandırsa da Fenerbahçe’nin, taraftarı önünde elindeki bu avantajla beraber turlaması çok zor olmayacaktır.

Haberin Devamı

4-3 kazanmaktansa 1-0 kazanmayı tercih eden, takımlarına yaptırdığı iyi savunmayla bilinen Jose Mourinho, muhtemelen yenilen gol sayısından dolayı pek mutlu değildir. Ancak sezonun ilk resmi maçı olması, sezon genelinde ideal kadroda yer almayacak oyuncuların da sahada olması bu durumu tolere etmeye yeterli diye düşünebilir. Sarı-lacivertliler, İlk yarım saat taraftarı tatmin etmekten çok uzak bir görüntü ortaya koysa da geriye kalan bir saatte oynadığı futbol ile Kadıköy’deki maçın nasıl geçebileceğine dair bazı sinyalleri de verdi. Fenerbahçe’nin kalitesi ve taraftar desteğiyle Kadıköy’de Lugano’nun direncini erkenden kırarak bizlere keyifli bir maç seyrettirmesi muhtemel.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder