Mete UtkuMontella ‘fikirlerim net’ dedi ama...

HABERİ PAYLAŞ

Montella ‘fikirlerim net’ dedi ama...

Karşılaşmanın ilk yarısında etkili bir oyun ortaya koyamayan Türkiye, Arda Güler ve Barış Alper Yılmaz’ın oyuna girmesiyle birlikte oyundaki dengeleri değiştirdi. İkinci yarısında Polonya’ya oyun olarak üstünlük sağlayan A Milli Takım, rakip kalede önemli tehlikeler yaratırken Mert Günok da kritik kurtarışlar yaparak takımını oyunda tuttu. Maçın son bölümünde Barış Alper ile skoru dengeye getirmeyi başarsak da galibiyet aradığımız anlarda Polonya’nın geliştirdiği hızlı atakta golü önleyemedik ve EURO 2024 öncesi son prova maçımızda sahadan 2-1’lik mağlubiyetle ayrıldık.

Haberin Devamı

Vincenzo Montella maç öncesi verdiği röportajda kafasındaki fikirlerin net olduğunu söyledi ancak EURO 2024’ü merakla bekleyen futbolseverlerin, takımlarının sahaya nasıl bir kadroyla çıkacağı hakkındaki fikirleri netlikten çok uzak. Ferdi Kadıoğlu ve İsmail Yüksek’i riske atmak istememesi gayet anlaşılır bir durum ancak hücum hattında Barış Alper Yılmaz, Arda Güler ve Kenan Yıldız’dan hiçbirinin maça ilk 11’de başlamaması enteresan tercihlerdi.  Montella’nın mart ayından bu yana oynadığımız ve EURO 2024’e hazırlık olarak nitelendirilecek dört hazırlık maçının hiçbirinde ideal kadroyu sahaya sürmemesi bizlerin kafasında A Milli Takım’a dair net fikirlerin oluşmasını zorlaştırdı.

Bu akşam oynadığımız Polonya maçı da gösterdi ki Arda Güler’in Avrupa Şampiyonası’nda hamle oyuncusu olarak değerlendirilmesi, milli takıma karşılaşmaların ilk yarıları için büyük eksi yazacak. Real Madrid ile sezonun finalini oldukça görkemli bir şekilde yapan genç oyuncu, oyuna girdiği andan itibaren bütün atakları organize eden ve oyunca ciddi anlamda akıl koyan isim oldu. Üstelik savunmaya yaptığı katkılar da yabana atılacak gibi değildi. Bunların yanında Barış Alper’in fizik kalitesi ve Kenan Yıldız’ın patlayıcı kuvveti, Polonya’ya çok zor anlar yaşattı.

Hücum hattındaki oyuncu tercihleri ve bu isimlerin göstereceği performansın merak edilmesiyle birlikte savunma bölgemizde de soru işaretleri var. İtalyan teknik direktörün, Adana Demirspor günlerinden bu yana favori stoperlerinden biri olan Samet Akaydin, yediğimiz ilk golde büyük pay sahibi oldu. Son dönemde Hem Fenerbahçe’de hem de Panathinaikos’ta yaptığı kritik hatalar ile sıkça gündeme gelen stoper, görünüşe göre Vincenzo Montella’nın EURO 2024 kadrosunda da önemli bir yere sahip olacak. Çağlar Söyüncü ve Ozan Kabak’ın sakatlıkları dolayısıyla kadrodan çıkarılması bu ihtimali iyice güçlendirmiş durumda. Montella’nın, Adana Demirspor’daki görev süresince Samet Akaydin’den yüksek verim alması, bu oyuncuya duyduğu güveni anlaşılır kılıyor ancak taraftarların da hataya son derece meyilli olan Samet Akaydin’in göstereceği performanstan endişe duyması, bir o kadar anlaşılır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder