Mete UtkuSaint Maximin ve Oğuz , F.Bahçe’nin oyun çeşitliliğine büyük katkı sağlar
HABERİ PAYLAŞ

Saint Maximin ve Oğuz , F.Bahçe’nin oyun çeşitliliğine büyük katkı sağlar

Geçtiğimiz ay büyük bir sürpriz yaparak takımı dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho’ya emanet eden Fenerbahçe, yeni sezonun kadro yapılanması adına yaptığı çalışmaları sonuçlandırmaya başladı.

Avrupa Şampiyonası sebebiyle takımların büyük çoğunluğu transfer dönemine sessiz bir giriş yapmıştı. Geçtiğimiz sezonu bir hayli kuvvetli bir kadroyla tamamlayan sarı lacivertliler, şu ana kadar elindeki önemli oyuncuları takımda tutarken takviyeleri de bir bir yapmaya başladı.

İlk olarak Karagümrük’te son sezonlarda istikrarlı bir performans sergileyen sol bek oyuncusu Levent Mercan transfer edilirken geçtiğimiz sezonun özellikle son bölümünde tatmin edici bir performans ortaya koyan Çağlar Söyüncü’nün bonservisi alındı.

Haberin Devamı

Bu iki transferin ardından bir süre sessiz kalan Fenerbahçe, Oğuz Aydın, Cenk Tosun ve Allan Saint Maximin transferlerini peş peşe açıkladı.

Daha önceki yazılarda da bahsettiğim gibi Fenerbahçe’nin sil baştan bir kadro yapmak şöyle dursun fazla sayıda transfere dahi ihtiyacı yok. Hem kalite hem de derinlik anlamında iyi bir kadroya sahip olan sarı-lacivertlilerin en göze çarpan eksiği hızdı. Portekizli teknik adamın da toplantılarda bu eksikliğe dikkat çektiği iddia edilmişti. Tam da bu noktada Fenerbahçe doğru isimlere gitmesini bildi.

Allan Saint Maximin, hız konusunda eksiği değil fazlası olan bir futbolcu olmasıyla beraber Mourinho’nun ekibinde, bire birdeki becerisiyle sıkışan oyunlarda anahtar oyuncu olmaya aday bir isim.

Yaz başından bu yana transfer gündeminin gözdesi olan Oğuz Aydın’ın Alanyaspor’dan transfer edilmesi de yukarıda ifade ettiğimiz gibi takımın hızını yukarı çekme adına olumlu bir hamle. Bu sezon Süper Lig’de gösterdiği performansla büyük beğeni toplayan 23 yaşındaki oyuncu, kısa vadede hamle oyucusu olarak düşünülecektir ancak potansiyelini çubuklu forma ile de ortaya koyması halinde hem Fenerbahçe’nin hem de A Milli Takım’ın önemli parçalarından biri olabilir.

Geçtiğimiz sezon ağırlıklı olarak Tadic ve İrfan Can’ın kenarlarda yer aldığı ve haliyle iki oyun kurucu kanat ile oynayan Fenerbahçe, bu oyuncuları kadrosunda tutup üstüne Oğuz ve Maximin transferlerini yapmasıyla birlikte birden fazla oyunu üst seviye oynamaya uygun bir kadroya sahip olmuş olacak.

Haberin Devamı

İki sezondur bulduğu her fırsatta Fenerbahçe’ye fazlasıyla katkı sağlayan Batshuayi’nin takımdan ayrılarak Galatasaray’a transfer olmasının ardından forvet rotasyonuna takviyeler yapmak durumunda olan sarı-lacivertliler, Beşiktaş ile sözleşmesi sonra eren deneyimli golcü Cenk Tosun’u kadrosuna katarak da iyi bir iş yaptığını söyleyebiliriz. Tecrübesi ve ligdeki en iyi 9 numaralardan biri olmasının yanında kulübede beklemeye kabul bir şekilde gelecek olması da Fenerbahçe için büyük avantaj.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder