Murat ÇelikMansur Yavaş'ın gündemi ve kreş mevzuu
HABERİ PAYLAŞ

Mansur Yavaş'ın gündemi ve kreş mevzuu

“Yumuşama ya da normalleşme... Nasıl adlandırırsanız adlandırın, yerel seçimler sonrası siyasette oluşan havayı olumlu buluyorum. Gerginlikten uzaklaşılmasından herkes memnun olur. Ben yapı olarak zaten hep diyalogdan yana ve tartışma değil hizmet odaklı bir insanım. Oluşan havanın devam etmesini isterim.” Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, siyasette oluşan yeni iklime ilişkin değerlendirmelerine bu sözlerle başladı ve şöyle devam etti:

Yerel seçimlerde elde ettiğimiz büyük başarının ardından, Genel Başkanımız Özgür Özel çok doğru, önemli ve başarılı bir süreç başlattı. Diğer parti ve liderler de bir şekilde, genel başkanımızın bu adımına karşılık verdi. Siyasette sertlikten, gerginlikten, kavgadan uzak; iletişim içinde, daha ılımlı bir ortam, milletimizin de özlediği, istediği bir tablo. 31 Mart’tan sonra oluşan bu iklimin devam etmesini isterim. Umarım böyle devam eder.

Haberin Devamı

Mansur Yavaşın gündemi ve kreş mevzuu

YENİ DÖNEM

Başkan Yavaş ile dün sabah makamında bir araya geldik. Sabah kahvesi eşliğinde, yeni döneme ilişkin planlarını ve önceliklerini konuştuk. Seçimi en yakın rakibinin iki katına yakın, yüzde 60 nokta 44 oy alarak kazanan Yavaş bu sonucu “Ankaralıların Mansur Yavaş belediyecilik anlayışını tescil etmesi” olarak niteliyor. Mansur Yavaş, yeni dönemde başkentin 25 ilçe belediyesinden 16’sının CHP’de olmasından çok memnun ama bu durumun aynı zamanda sorumluluğunu daha da artırdığı görüşünde. “İlçe belediyelerinin tümüyle çok daha uyumlu ve verimli çalışmakta kararlıyız” diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın diğer açıklamaları da şöyle: 

Şimdi daha da enerjik, güçlü ve kararlı şekilde çalışacağımız bir döneme başladık. Ankara’ya ve Ankaralılara yapacağımız çok hizmet var. Halkımızın gösterdiği teveccüh bize bu gücü verirken sorumluluğumuzu da artırıyor.

Benim seçim sloganım “Az lâf, çok iş”ti. Bu aslında bizim 2019 – 24 dönemindeki anlayışımızı özetleyen ve aynı zamanda yeni dönemde de aynı şekilde devam edeceğimizin mesajıydı. Biz halkımızı, halkımız da bizi biliyor. Sandıktan çıkan sonuç bu gerçeği bir kez teyit etti.

Haberin Devamı

Toplum gerginlik, kavga değil; hizmet bekliyor. Biz Ankara’da bu anlayışı hayata geçirdik ve aynı şekilde devam edeceğiz. Aklımızda sadece hizmet var.

En çok önemsediğimiz konulardan biri kreşler. İlk dönemimizde şehrimize 30 kreş kazandırdık. Kreşler hem kadın istihdamı açısından hem de çocuklarımızın gelişimi ve eğitimi açısından çok önemli. Modern eğitim yuvası kreşler olmadığında, çalışan anne babaların çocukları, evde, aile büyükleriyle yaşamak zorunda kalıyor. Bunun yerine, çocuklarımızı okul hayatına hazırlamayı çok önemsiyoruz. Yeni nesilleri akranlarıyla birlikte erkenden geleceğe hazırlamak, çocuklarımızın hem bedensel hem zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak bizlerin görevi diye düşünüyorum. Bütün belediyelerimizin de aynı anlayışla kreş konusuna eğilmesini çok önemsiyorum.

NOT: Mansur Yavaş’ın bu kadar önemsediği ‘kreş’ler konusunda önümüzde büyük bir soru işareti duruyor. Yürürlüğe giren ‘kamuda tasarruf tedbirleri’, belediyeler ve kamu kurumlarının yeni kreşler kurmasını engelleyecek mi? Yavaş şimdi bu konuyu inceliyor. Biz de takip edeceğiz…

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder