AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, dün saat 18 civarında İstanbul’da düzenlediği basın toplantısını gündemi değiştirecek şu iddiayla bitirdi:
- Sandık başkanlarından FETÖ kapsamında ihraç edilen var mı diye araştırmaya devam ediyoruz. Muhtemelen stratejik akıl belli kesimleri, güçleri birleştirdi ve organize usulsüzlüğün çıkmasına vesile oldu. ‘FETÖ’cü sandık başkanları’ başlığının tartışma gündeminin ilk sırasına yerleşeceğine şüphe yok.
Ali İhsan Yavuz yukarıdaki kadarını söyleyip bıraktı. Ben de mevzunun detaylarını AK Parti kulislerinde araştırdım. Ulaştığım bilgiler şunlar: AK Parti’nin elindeki raporlarda şu tespit ve iddialar yer alıyor;
- FETÖ’den ihraç edilmiş birçok kişinin 31 Mart’ta İstanbul’da sandık başkanı olarak görev yaptığı...
- Bu durumun İstanbul’un sadece bazı yerlerinde değil bütün ilçelerindeki sandıkların bir kısmı için geçerli olduğu…
- FETÖ’den ihraç edilmiş olanlar dışında, bu kişilerin birinci derece yakınlarından da çok sayıda sandık başkanı bulunduğu…
Peki, bahsedilen bu sandık başkanlarının sayısı kaç?
AK Parti kulislerinde rakam verilmiyor ama FETÖ ihraç ve yakınlarının sayısının İstanbul seçim sonuçları üzerinde belirleyici olacak seviyede olduğu söyleniyor. Hasılı… Tartışma, önümüzdeki günlerde bu başlıklar çevresinde şekillenecek gibi görünüyor.
İNTİKAM ALMAYA GELMİYORUZ
Başlıktaki cümleyi, Mansur Yavaş dün sabah telefonda söyledi. Mazbatasını almaya gidiyordu... Yavaş ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından önce yapılan son röportaj yani okuyacağınız...
En çok konuşulan, merak edilen soru şu:
- Geçmiş 25 yılın hesabını kesmeye mi geliyorsunuz?
- Bunu sormakta haklısınız. Şimdi o konuşuluyor da... Bakın, hukuk dışında hiçbir şey olmaz bizde. Bir şey varsa gereği yapılır ama şunu özellikle belirtmek istiyorum; intikam amacıyla hareketimiz olmaz bizim. Biz adaletli davranmaya talibiz kesinlikle.
- Eski dosyalar açılmayacak anlamına mı geliyor bu?
- Bizim önyargımız yok. Bütün devir teslimlerde rutin prosedür neyse o işleyecek. Kesinlikle “Şunları atalım, şöyle yapalım” gibi bir şeyimiz yok. Devr-i sabık yaratmak gibi bir işimiz olmaz.
Rutin incelemelerimiz mecburen yapılmak durumunda tabii. Son durum nedir, ne yapılmıştır, seçim döneminde usulsüz harcamalar varsa, zaten mecburen bunlar ele alınacak ama illaki bir açık bulalım da şunlarla uğraşalım diye bir derdimiz yok. Açıkçası onlara dalarsak iş yapamayız.
TOPAL ÖRDEK MEVZUU...
Ankara Büyükşehir’de Belediye Meclisi’nin çoğunluğu Cumhur İttifakı’nda. Ama başkan, Millet İttifakı’nın adayı olarak seçildi.
Mansur Yavaş’a, bu durumun icraat dönemine nasıl yansıyacağını sordum.
Yanıtı şu oldu:
- Başarılı olmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Kesinlikle, “Oy verdi-vermedi” diye kimseyi ayırmayacağız. Ayrıca ben söz vermiştim, “Çoğunluğumuz olsa da, Encümen’e muhalefetten de üye alacağım” diye. Onun için, Meclis’teki durum beni hiç rahatsız etmiyor açıkçası. Çalışırken zorlanmayız. Biz zaten, ‘rozetsiz’, beraber yönetmeye taliptik. Beraber de yöneteceğiz. Tabii ki Ankara’nın hakkını hukukunu her zaman koruyarak.
ALİ DEMİR
ÖSYM... Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi...
Eski adıyla Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi...
ÖSYM eski başkanlarından Ali Demir, dün FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Toplam 20 kişi...
Suçluluğuna elbette yargı karar verecek ama görev yaptığı dönemdeki skandallar gündemi geldi aklıma şimdi.
O günlerde, Ali Demir’i Twitter’dan hemen her gün adıyla eleştirip o koltukta oturmaması gerektiğini yazardım.
O zamanlar bu nedenle beni eleştirenlerin kulakları çınlasın...
GEÇEN SENE BUGÜN
9 Nisan 2018 Pazartesi günkü gazetelerin birinci sayfalarında, İstanbul Boğazı’ndaki kazanın yankıları yer alıyordu. Malta bandıralı bir yük gemisinin, Boğaz’ın en güzel binalarından Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’nı enkaza çevirmesi, ‘Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin güncellenmesi gerektiği yönündeki tartışmaları da beraberinde getirmişti.
NE GÜZEL LAF
❛❛ Zenginlik gübre gibidir. Yalnızca saçıldığı zaman faydalı olur. (Tibet Atasözü)