Yeniçağ Gazetesi Yazarı Yavuz Selim Demirağ saldırıya uğradı. Türkiyem TV’deki programının ardından, evinin önüne kadar takip eden bir grup tarafından, sopalarla dövüldü Demirağ. Kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce! İşte o kişi ya da kişilerin kimlikleri belirlenemedikçe, benzer olayların da sonu gelmiyor. Siyasetçiye linç girişimi... Gazeteciye saldırı... Bu tür olaylara “ama”sız, “fakat”sız ve tabii ‘taraf’sız tepki göstermediğimiz sürece... Şiddete ‘hep beraber’ karşı çıkmadığımız müddetçe...
Ve tabii şiddet eylemlerinin failleri, başkaları için de caydırıcı olacak şekilde cezalandırırlmadıkça yeni vukuatların önüne geçmek mümkün olmuyor. Yeri gelmişken...
Üç haftadan fazla geçti üzerinden... 21 Nisan 2019 Pazar günü, Çubuk-Akkuzulu’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelen linç girişimiyle ilgili soruşturma acaba ne aşamada?
ABD'NİN ALTERNATİF ROTA PLANLAMASI
Geçen ay Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) başkenti Washington DC’deydim haber için. ATC-TAİK’in (Amerikan Türk Konseyi-Türk Amerikan İş Konseyi) yıllık konferansını izledim. O toplantılar sırasında aldığım bir notu paylaşayım. Bugünlerde gündemdeki “Doğu Akdeniz’de neler oluyor?” sorusuyla doğrudan alakalı çünkü…
Washington DC’de sohbet ettiğim Amerikalı bir yetkiliye “Ne olacak bu işin sonu? Düzelecek mi ABD- Türkiye ilişkileri?” diye sormuştum. Beyaz Saray, Kongre, Pentagon, CIA dörtgenindeki dengeleri gayet iyi bilen, Türkiye’yle ilişkileri de uzun süredir yakinen takip eden muhatabım şöyle dedi: - Bazı senatörlerin başını çektiği bir grup, özellikle de enerji nakil hatlarıyla ilgili alternatif rota planlaması yapıyor. İsrail, Güney Kıbrıs, Mısır, Yunanistan hattına çalışanlar var. “Bu formül hem zaman alır hem de çok maliyetli olur” dedim bu sözler üzerine. “Doğru” dedi Amerikalı yetkili. “Doğru ama ABD’nin bölge politikalarında böyle temel bir tercih değişikliği söz konusu olursa, zaman ve maliyetten önce emin olun, asıl gündem, bölge ülkelerinin jeo-stratejik önem ve etkinliklerinde yaşanacak değişiklikler olur.” Böyle not almışım…
ABD tarafından bakınca değerlendirmenin böyle olması şaşırtıcı değil ama bu kadar büyük bir politika değişikliğinin kolay olmadığı da ortada. Yine de, Washington DC’de bu konunun tartışmaya açılma ihtimali dahi Türkiye açısından kritik bir duruma işaret ediyor.
OSMAN MÜFTÜOĞLU'NUN LİSTESİ
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, dün Hürriyet’te “Uzun Ömürlülerin Ortak Özellikleri”ni yazdı. Hocanın 10 maddesinden 5’ini aldım…
● Her koşulda neşeli, keyifli, coşkulular. Hayatla ve kendileriyle dalga geçmeyi başarabiliyorlar.
● Dinlenmeye ve eğlenmeye zaman ayırıyorlar.
● Genellikle dünü ve yarını değil, bugünü yani anı yaşıyorlar.
● Hayatlarına anlam katan bir amaçları oluyor.
● Arkadaşlık ve dostluk vazgeçilmez tutkuları. Osman Hoca, ‘uzun yaşayanlar’ için yazmış bunları. Uzununu bilmem ama ‘yaşamak’ için bu 5 maddenin elzem olduğundan eminim.
GEÇEN SENE BUGÜN
14 Mayıs 2018 Pazartesi günkü gazetelerin birinci sayfalarında, MHP’nin gündeme taşıdığı ‘af önerisi’yle ilgili, Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin şu sözleri yer alıyordu: “Kararlıyız. Sözümüzün ardındayız. On binlerce mağdurun hakkını dillendireceğiz. Çıkacağını ümit ediyorum.”
NE GÜZEL LAF
“Bir tartışma sırasında kızdığımız anda gerçek için uğraşmayı bırakır, kendimiz için uğraşmaya başlarız.”
(Goethe)