Murat ÇelikTFF
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Mali ve Seçimli Genel Kurulu yapıldı dün Ankara’da. Sandıktan ‘sürpriz’ çıktı. TFF’nin yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. Trabzonspor eski başkanlarından Hacıosmanoğlu, üç yıl için futbol federasyonu başkanı seçildi. Sadece beş oy farkla…

Mehmet Büyükekşi sistemli çalışmasına rağmen yeniden başkan seçilmeyi başaramadı. Böylece skandallarla dolu dönemini tamamlamış oldu. Tartışmalar, sıkıntılar ve kaosun ülke futbolundan eksik olmadığı son iki yıl geride kaldı. Her şey bir anda güllük gülistanlık olmayacak elbette ama İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kuruluna, futbol kamuoyundan büyük bir kredi açılacağı ilk dakikalardan belli oldu. Yeni başkan şanslı çünkü selefinden daha kötü bir yönetim sergilemesi gerçekten hiç kolay değil!

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ ETKİSİ

Bir Beşiktaşlı olarak sonuçtan memnunum. Kazanan adaydan bağımsız, Büyükekşi kaybettiği için memnunum. Dolmabahçe’ye gelip dönemin Beşiktaş Başkanı’na parmak sallayacak kadar kontrolünü yitirmiş biri; o Beşiktaş’ın altı delegesinin oy kullandığı seçimi beş oyla kaybedip artık futbolu yönetmeyeceği için memnunum. Cumhuriyetin 100’üncü yılında yaşanan Süper Kupa skandalına imza atıp krizi yönetemeyen bir anlayış kaybettiği için memnunum. Saha içinde hakem yumruklandıktan sonra bağırıp çağırmaktan başka bir şey yapmayan biri için artık ‘eski’ sıfatını kullanacağımız için memnunum.

ALİ KOÇ’UN KONUŞMASI

Sandıktan çıkan sonuca da muhakkak etki etti ama etmeseydi bile; Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un dünkü genel kurulda yaptığı konuşmayı – bir sporsever olarak – kayda geçirmek boynumun borcu.

Özellikle de konuşmanın son kısmını:

* Aday olma sürecinde ve muhtemel başkan adaylarının önünü kesme hamlelerinde klasik FETÖ modellemesi ve yöntemlerine üzülerek tanık olduk.

* Herkesin mutsuz ve şikayetçi olduğu bir ortamın sürdürülebilirliği olamaz.

* Birkaç gün önce biliyorsunuz, ülkemiz adına en kritik günlerden biri olan 15 Temmuz’un sekizinci yıl dönümüydü. Ülkemizde pek çok kurum gibi Fenerbahçe Spor Kulübü de hedef alınmış ve bu örgütün kumpaslarına maruz bırakılmıştı.

Haberin Devamı

* FETÖ hâlâ Türk futbolunun içindedir ve bize göre kuvvetlenmektedir. Türk futbolunun hâlâ bu yapıdan tamamen arındırılmamış olması, birkaç gün önce, 15 Temmuz’un yıl dönümünde siyasetçilerimiz tarafından yapılan açıklamalarla bağdaşmamaktadır.

* FETÖ ve benzeri oluşumların Türk futbolu başta olmak üzere tüm kurumlarımızdan geri dönüşü olmayacak şekilde temizlenmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatır ve bugünkü TFF seçimlerine bir de bu gözle bakmanızı tavsiye ederiz.

Ali Koç’un kürsüden, eski TFF Başkanı Büyükekşi’nin yüzüne karşı, gözlerinin içine baka baka sarf ettiği bu sözler çok önemli.

DERDİMİZ ORTAK OLMALI

Futbolda yeni sezon üç hafta sonra başlayacak. Fikstür çekildi, takımlar sezon öncesi hazırlık kamplarındalar, transferler devam ediyor. Yeni sezonda herkes tabii ki gönül verdiği takımın başarılı olmasını umuyor. Ama bundan önce herkesin umudu 2024-25 sezonunun, geçen sezon gibi skandallarla dolu olmaması. Hedefimiz, derdimiz ortak olmalı. Hepimiz, öncelikle temiz bir lig, adil bir yarış ve sportmence mücadele istemeliyiz. TFF’nin yeni başkan ve yönetiminin önceliği de bu olmalı. İzleyip göreceğiz...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder