Murat GülderenKendini keşfetmenin 6 pratik yolu

HABERİ PAYLAŞ

Kendini keşfetmenin 6 pratik yolu

Kim olduğunuzu hiç merak ettiniz mi? Kökleriniz nereye uzanıyor? Genetik kodlarınızda hangi hikayeler saklı? Ya da genetik olarak ileride sağlık sorunlarınız olabilir mi? Yapay zeka uygulamaları sayesinde atalarınızın izini sürebilir, geçmişinizi keşfedebilirsiniz. Ayrıca, dünyanın herhangi bir yerinde size ikiziniz kadar benzeyen kişileri bile bulabileceğiniz uygulamalar var. Hatta buna ünlüler de dahil. Bu hafta sizleri hem çok eğleneceğiniz, hem de araştırma ufkunuzu geliştireceğiniz kişisel keşif yolculuğuna çıkarıyoruz.

Haberin Devamı

FAMILYSEARCH:

Dünya genelindeki kullanıcıların aile kökenlerini keşfetmelerine yardımcı olan ve soyağacı oluşturmak için de kullanılan bu ücretsiz uygulama milyonlarca tarihsel kayıt (doğum, evlilik, ölüm, nüfus sayımları) içeriyor. Sistem, girdiğiniz bilgilerle eşleşen diğer kullanıcıların ağaçlarını gösterebiliyor.

PHOTOFEELER:

Bu platform, gerçek kullanıcıların desteğiyle fotoğraflarınızın farklı kriterlerdeki insanlara nasıl göründüğünü analiz ederek, hangi fotoğrafınızın daha profesyonel, güvenilir, çekici veya arkadaş canlısı göründüğünü gösteriyor. Platform, özellikle iş görüşmeleri veya sosyal medyada fotoğrafınızın etkisini değerlendirmek için önem taşıyor.

GENOMAPP:

Bu uygulama, kullanıcıların genetik verilerini analiz ederek onlara olası kanser, şeker, kalp ve nörolojik hastalık riskleri hakkında bilgi veriyor. Analizleri güncel genetik araştırmalara dayanan uygulama, elbette tıbbi bir tavsiye sağlamıyor. Uygulamanın size sunduğu raporlar doktorlara yardımcı olabilir.

MY HERITAGE:

Aile geçmişinizi araştırmak ve keşfetmek için tasarlanmış bu çevrimiçi platform, genetik testler, tarihi kayıtlar ve aile ağaçları gibi çeşitli araçları bir araya getirerek kullanıcılarına kapsamlı bir deneyim sunuyor. Dünya genelinden doğum, evlilik, ölüm ve göç kayıtları gibi milyonlarca tarihi kaydı bünyesinde barındıran platform, aile ağacınızdaki bilgileri tarihi kayıtlarla otomatik olarak eşleştiriyor.

CELEBSCELEBRITY LOOK ALIKE:

Bu da yine sizin hangi ünlüye benzediğinizi bulmak için tasarlanmış eğlenceli bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Uygulama, yüz tanıma teknolojisinden yararlanarak, yüklediğiniz fotoğraftaki yüzünüzü binlerce ünlünün yüzüyle karşılaştırıyor ve en yakın eşleşmeyi buluyor.

Haberin Devamı

PIM EYES:

Yüz tanımalı yapay zeka teknolojisini destekleyen bu uygulama, kullanıcının yüklediği fotoğraflara ikizi kadar benzeyen yüzleri ortaya çıkarıyor. Sosyal medya ve diğer tüm çevrimiçi platformlardaki görsel veriyi tarayan uygulama sayesinde harici web sitelerinden istemediğiniz fotoğraflarınızı da kalıcı olarak silebilirsiniz.

HAFTANIN OLAYI

PERAKENDEYE ÖZEL INDIRIM UYGULAMASI

Perakende indirim uygulaması Lessy, kısa sürede aylık 500 bin aktif kullanıcıya ulaştı. Bulunduğunuz çevredeki tüm mağazalardaki en iyi teklifleri göstermek için geliştirilen uygulama, 200’den fazla perakendeciden günlük olarak indirim verileri topluyor. Her yeni veri geldikçe, fiyatlar anında güncelleniyor. Uygulama aynı zamanda, perakendecilere herhangi bir ücret ödemeden satış geliştirme, pazarlama ve analitik için verimli bir platform sunuyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder