Dijital dünyada üniversite öğrencilerinden ev hanımlarına, emeklilerden henüz işe girememiş olanlara kadar binlerce kişiye ayda 5 bin TL’leri aşan ek gelir kapıları açıldı. Üstelik bunun için gündüz ya da akşam fark etmeksizin günde ortalama iki saatinizi ayırmanız yeterli. İsterseniz daha çok da çalışabilirsiniz. İşte sizi oyalamadan direkt nakit para kazandıracak bazı önemli platformlar ve mobil uygulamalar...
FIVERR
Çeviri, yazı, grafik tasarım, fotoğrafçılık, video, animasyon, sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama gibi birçok alanda hizmet almak isteyen şirketleri serbest çalışanlarla buluşturuyor. Yaptığınız projeye ve şirketle anlaştığınız bütçeye göre ödeme alıyorsunuz. Yani işin hakkı neyse onu talep ediyorsunuz. Ödeme işlemleri Fiverr üzerinden banka transferiyle gerçekleştiriliyor. Platformda aynı anda birden fazla iş de alabilirsiniz.
UDEMY
Burası dünyanın en büyük online eğitim platformu. Burada 50 binin üzerinde eğitmen var. Müzik, sağlık, spor, finans, donanım, yazılım gibi uzmanı olduğunuz alanla ilgili eğitim videoları hazırlayıp dünyanın her yerinden öğrenci çekebilirsiniz. Kurs ücretini kişi başı olarak kendiniz belirleyebiliyorsunuz ancak Udemy daha çok öğrenci almak adına tanıtım promosyon indirimleri de uyguluyor. Buna isterseniz siz de eğitiminizi dahil edebiliyorsunuz. Ödemeler çevrimiçi para transferi ile banka hesabınıza yatıyor.
SWAGBUCKS
Piyasa araştırma uygulaması olan Swagbucks, çeşitli anketleri doldurarak, oyun oynayarak, video ya da reklam izleyerek para kazanabileceğiniz bir uygulama. Örneğin 15 dakikalık bir anketi doldurmak 5 ile 10 TL’ye denk geliyor. Topladığınız para puanları ister hediye çeki olarak Amazon’dan harcayabiliyor, isterseniz çevrimiçi para transfer hizmeti Payoner’den paranızı 52 dolara ulaşınca çekebiliyorsunuz.
FOAP
Profesyonel ve amatör fotoğrafçılara telefonlarından çektikleri fotoğrafları satarak para kazanma imkanı tanıyan bu uygulama, markalar ve reklam ajanslarıyla ilişki için iyi bir kitlesel kaynak sunuyor. Yapmanız gereken bir hesap açmak ve istenilen özelliklerde kaliteli fotoğraflarınızı doğru şekilde etiketlemek. Satılan fotoğraf başına 5 ila 100 dolar arasında kazanabiliyorsunuz.
TOLOKA
Yandex’e ait bu uygulama da para kazanmak için size çeşitli görevler veriyor. Örneğin bir sayfanın, görselin veya videonun arama sorgusuna uygunluğunun değerlendirilmesi isteniyor. Ya da bir kurumun faal olup olmadığını ve çalışma saatlerinin doğruluğu kontrol ettiriliyor. Müşteri görünümünde mağaza veya restorana giderek oranın hakkında geri bildirim sağlamanız da istenebiliyor. Ücret ise Papara üzerinden hesabınıza aktarılıyor.
BİONLUK
Serbest çalışanlar için bu platform da önemli imkanlar sunuyor. Örneğin seslendirme yaparak, içerik oluşturarak, internet sitesi tasarlayarak ve çeviri yaparak oturduğunuz yerden para kazanabilirsiniz. Burada yaptığınız iş beğenildiğinde pek çok kurumsal şirketle iş bağlantıları da kurabilirsiniz.
TEKNO TURU
- LENOVO müşterileri, satın aldıkları Think PC’lerle (masaüstü bilgisayar, iş istasyonu, dizüstü bilgisayar) 1 milyon metrik tondan fazla karbondioksit salımını telafi etti. Bu miktar, 215 bin binek aracın bir yıllık sera gazı salımına denk geliyor.
- Yerli dijital dönüşüm şirketi MAP, otomotivden perakendeye kadar dünya çapında 1500’ü aşkın şirketle çözüm ortağı olduklarını açıkladı. Şirket, yılda 150 milyonluk mesaj trafiği ile 2 milyar doları aşkın ticaret hacmine veri değişim hizmeti sağlıyor.
- URBANEARS, yüzde 97 geri dönüştürülmüş plastikten üretilen ve suya dayanıklı yeni kulaklıkları Boo ve Boo Tip’i tanıttı. Kulaklıklar dış gürültülere karşı özel filtreleme sistemleriyle donatıldı.
HAFTANIN OLAYI
50 DERECEYE KADAR ISITAN AKILLI ATKI
Xiaomi kış ayları yaklaşırken boynu sürekli sıcak tutacak akıllı atkı geliştirdi. 3 saniyede ısınan atkının 38, 45 ve 50 derece olmak üzere 3 farklı sıcaklık ayarı bulunuyor. Atkıda yüksek voltaj, dalgalanma, kısa devre, aşırı ısınma gibi risklere karşı koruma çözümleri de mevcut. Bir anormallik yaşandığında ise atkı otomatik olarak kapanıyor. Ürün, çamaşır makinesinde de yıkanabiliyor.