Murat GülderenYaşlılara özel 5 yapay zeka
HABERİ PAYLAŞ

Yaşlılara özel 5 yapay zeka

Yapay zeka destekli teknolojiler, yaşlıların sağlıklı ve bağımsız yaşamlarını sürdürebilmeleri için kusursuz çözümler sunuyor. Akıllı saatler ve bileklikler ile başlayan bu dönüşüm, günümüzde pek çok farklı cihazla devam ediyor. Bu akıllı cihazlar sayesinde, yaşlı bireylerin sağlık durumları 7 gün 24 saat uzaktan takip edilebildiği gibi erken müdahale sayesinde olası hayati tehlikelerin önüne geçilebiliyor. Peki, bu cihazlar nasıl çalışıyor ve yaşlıların hayatlarına ne gibi kolaylıklar sağlıyor? İşte detaylar...

Haberin Devamı

 Yaşlılara özel 5 yapay zeka

RADARLI SENSÖR

Huawei, evdeki yaşlıları izleyen, düşme durumunda uyarı gönderen yapay zeka destekli sağlık sensörünü tanıttı. Cihaz, kişiyi takip etmek için milimetrik dalga radar teknolojisini kullanıyor. Uyku durumunu da algılayabilen sensör, kişinin duruşunu, pozisyonunu ve solunum hızını ayrıntılı bir şekilde belirleyebiliyor. Cihaz, banyo ve yatak odasında düşmeleri akıllı bir şekilde ayırt edebiliyor ve önceden belirlenmiş kişilere arama, SMS veya anlık bildirim yoluyla uyarı gönderebiliyor. Sensör, Huawei’nin tüm evi kapsayan akıllı çözümleriyle sorunsuz bir şekilde entegre olabiliyor.

Yaşlılara özel 5 yapay zeka

DÜŞME DEDEKTÖRÜ

Walabot Home adlı yapay zekalı akıllı dedektör, yüzde 100’e yakın doğruluk oranıyla düşmeleri otomatik olarak algılıyor ve kişi kalkması gereken normal sürede yerden kalkmazsa kayıtlı kişileri sesli arama yoluyla bilgilendiriyor. Özellikle banyo duvarına asılması önerilen cihaz, kamera yerine radar teknolojisi kullandığı için evdeki mahremiyeti de koruyor. Cihaz ayrıca mobil uygulama aracılığıyla izlenebilir ve yönetilebilir özellikte geliştirildi.

Yaşlılara özel 5 yapay zeka

GÖRME VE OKUMA CİHAZI

OrCam MyEye Pro adlı bu giyilebilir yapay zekalı cihaz ise, görme engelliler ya da görme yetisi azalan bireyler için özel bir çözüm sunuyor. Kullanıcının metinleri okuyabilmesini, yüzleri, paraları, giysileri ve renkleri tanımasını sağlayan ve sesli geri bildirimde bulunan cihaz, kullanıcının gözlüğünün yan tarafına manyetik olarak takılabiliyor. Cihaz, küçük ve hafif olduğu için de kullanıcısına rahatsızlık vermiyor.

Haberin Devamı

Yaşlılara özel 5 yapay zeka

SOSYAL ROBOT

Yaşlı bireylerin günlük sağlık durumlarını izlemek ve onlarla arkadaşlık etmek için geliştirilmiş bu yapay zekalı sosyal robot ElliQ de, kullanıcısına her zaman moral verici konuşmalar yapıyor. İlaçları zamanında hatırlatan ve kullanıcın sağlık durumunu ona sorular sorularak kontrolde tutmaya çalışan robot, sesli komutlar aracılığıyla video görüşmeleri de başlatabiliyor. ElliQ, aynı zamanda istenirse güncel haberler ve hava durumu bilgilerini de aktarıyor.

Yaşlılara özel 5 yapay zeka

YAŞAM KALİTE PLATFORMU

CarePredict, yaşlı bireylerin sağlık ve yaşam kalitesini izlemek için tasarlanmış yapay zeka destekli bir bakım yönetim platformu ve bileklik olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin, normalde aynı saatte yemek yiyen bir yaşlının yemek saatini kaçırması, uyku sorunu yaşaması, düşmesi ve depresyona girmesi gibi durumları izleyerek yakınlarına bilgi veren bu sistem, günlük aktiviteleri detaylı bir şekilde de raporluyor.

HAFTANIN OLAYI

Yaşlılara özel 5 yapay zeka

2 GÜÇLÜ YERLİ CEP BİRDEN GELDİ

Yerli telefon markası General Mobile, yeni nesil Era 50 ve Era 30 modellerini tanıttı. 108 MP AI süper piksel kameraya sahip Era 50, 32 MP selfie kamerası ve yüzde 200 ses düzeyi sunan çift hoparlörü ile de öne çıkıyor. 8 çekirdekli MediaTek Helio G88 işlemcisi ve 12 GB RAM’i ile hızlı bir performans sunan cihaz, 256 GB hafızaya sahip. 5000mAh batarya ile gelen cihaz, 33W hızlı şarj özelliği sayesinde yalnızca 22 dakikada yüzde 50 şarj olabiliyor. Era 30 ise 50 MP yapay zeka destekli arka kamera, 128GB depolama alanı, 8 çekirdekli MediaTek Helio G36 işlemciyle donatıldı

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder