Hiçbir yatırımcı ya da devlet desteği almadan ilk ve tek milli çizgi film olan ‘Pepee’yi hayata geçiren Ayşe Şule Bilgiç, gözünü tüm dünya çocuklarına çevirdi.
Türkiye’de yüzde 100’e yakın bilinirliğe ulaşan Pepee kısa sürede dijital platformda başta Portekiz ve İspanya olmak üzere dünyanın dört bir yanında çocuklara dokunacak. Bunu yaparken de kültür çizgisinden taviz verilmeyecek.
TÜM İHTİYAÇLAR...
4 yıl içerisinde dünya nüfusunun yüzde 55’ine sonraki dönemde ise tüm dünyaya yayılacaklarını söyleyen Ayşe Şule Bilgiç, planlarını POSTA’ya anlattı.
Bilgiç, tek başına bir çizgi film üretmenin ötesinde çocuklar ve ebeveynlerin ihtiyaç duyduğu her şeyi bir arada sunmak için dünyada benzeri olmayan eğitici ve öğretici dijital bir platform hazırladıklarını kaydetti.
4 YILDA 9 DİL
Ayşe Şule Bilgiç, “Kısa bir süre önce tanıttığımız Pepee TV bunun ilk ayağıydı. Yurtdışı ayağı da hazır hale geldi. İşe Portekizce ve İspanyolca bilen ülkelerden başlıyoruz.
Dijital platformumuz 4 yıl içinde 9 dile çevrilecek. Yani dünya nüfusunun yarısından fazlası içeriklerimizle tanışacak. Sonrasında ise bizi bilmeyen ülke kalmayacak” dedi.
Ayşe Şule Bilgiç, dünyaya açılırken çocuklara çizgi filmin ötesinde dijital platformda eğitici ve öğretici ne varsa sunmayı hedefliyor.
KOÇ VE SABANCI DA YATIRIM YAPTI
Dijitalleşmeyle büyüme sürecinde uluslararası yatırımcılardan da etkili teklifler almaya başladıklarını ifade eden Ayşe Şule Bilgiç, şöyle devam etti: “Dijitalleşme çerçevesinde şu an ben dahil 10 ortaklıyız.
İlk tur yatırımcılarımız arasında Ali Koç ve Ali Sabancı da vardı. Yurtdışına çatı şirketimiz ‘Düşyeri’ adı ile gireceğiz. Önceliğimiz okul öncesi yaş grubu. Burada çizgi film ve oyunlar dışında ihtiyaca yönelik her içerik yer alacak.”
Yabancıların da Türkiye’deki Pepee’yi A’dan Z’ye izleyeceklerini söyleyen Bilgiç, “Pepee bir Türk çocuğu. Bu projede onun bir İspanyol kardeşi olacaktır. Yani ülkeler bazında bir yerelleşme olacak.
Pepee diyecek ki ben tüm kültürleri seviyorum. Dünyaya dijitalden açılma projemiz bir milli hareket ve sosyal bir girişimdir. Yola sıfır sermayeyle girmiştik. Düşümüzden taviz vermedik ve bugünlere geldik” diye konuştu.