Mustafa BakacakAnadolu Yakası'nda tramvay sevinci
HABERİ PAYLAŞ

Anadolu Yakası'nda tramvay sevinci

Anadolu Yakası’nda trafik yoğunluğu oluşturan Üsküdar-Kadıköy- Maltepe arasında yeni bir tramvay projesinin İBB Meclisi’nde kabul edilmesi üç ilçede büyük sevinçle karşılandı.

Anadolu Yakasında tramvay sevinci

Anadolu Yakası’nın ilk cadde tramvayı AnadoluTRAM, üç ilçeyi birbirine bağlayacak. Yapımına bu yıl başlanacak hatta günde 200 bin yolcu taşınacak. Hattın geçtiği caddelerde yaya odaklı dönüşüm sağlanacak, kaldırımlar yenilenecek, peyzaj ve meydan düzenlemeleri yapılacak. 40 yıllık bir rüyayı gerçekleştirecek olan tramvay projesi, trafiği büyük ölçüde rahatlatıp İstanbullulara rahat bir nefes aldıracak. Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, bu projeye emek ve destek veren herkese teşekkür etti.

Haberin Devamı

Anadolu Yakasında tramvay sevinci

ANTALYA’DA KENT BOSTANLARI KURULUYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, gelen yoğun talep üzerine Kent Bostanı projesini hayata geçirdi. Proje, şehir sakinlerine hem hobi hem de kendi yetiştirdikleri doğal ürünleri tüketme imkânı sağlayacak. Pilot uygulamaya Çevre İnovasyon ve Eğitim Merkezi’nde oluşturulan bostanda fidelerin ekimiyle başlandı. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Dr. Çiğdem Hacıoğlu, verecekleri destekle vatandaşların bilinçli ve verimli şekilde bitki yetiştirebileceklerini söyledi.

Anadolu Yakasında tramvay sevinci

KARŞIYAKA’DA HAYAT HER YAŞTA GÜZEL

İzmir’de Karşıyaka Belediyesi, ileri yaşlı bireylerin hayatlarını sağlıklı, sosyal ve aktif şekilde sürdürebilmeleri için projeler üretiyor. Hayatı kolaylaştıran projelerden biri olan Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nin düzenlediği kurslar ve etkinlikler yoğun ilgi görüyor. Merkezin üye sayısı 3 bini aştı. 65 yaş üzerindekilere ücretsiz tamir ve tadilat hizmeti de sunduklarını belirten Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, el ele yaşamı güzelleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Anadolu Yakasında tramvay sevinci

BURSARAY 22 YAŞINDA

Bursalıları evine, işine, okuluna ve sevdiklerine ulaştıran BursaRay, 15 Haziran’da 22’nci yılını kutladı. Eski başkanlardan Erdem Saker döneminde temeli atılan, Erdoğan Bilenser döneminde faaliyete giren BursaRay’ın 22’nci yılı nedeniyle ilk biletin satıldığı Merinos İstasyonu’nda yapılan törende pasta kesildi. BursaRay projesine katkıda bulunan tüm yöneticilere teşekkür eden Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, raylı sistemleri geliştirerek Bursa’nın birçok noktasına ulaştırmayı hedeflediklerini belirt

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder