Mustafa BakacakBalıkesir'in Yakın Kartı bol destekle geldi

HABERİ PAYLAŞ

Balıkesir'in Yakın Kartı bol destekle geldi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Türkiye’ye örnek olacak ‘Yakın Kart’ projesini ‘Arkadaş Yakınımdır’ sloganıyla hayata geçirdi. Yakın Kart öncelikle ihtiyaç sahipleri için bir destek kart işlevi görecek.

Balıkesirin Yakın Kartı bol destekle geldi

Dul ve yetim kadınlardan ihtiyaç sahibi ailelere, askere gidecek gençlerden gazi ve engellilere, öğrencilerden evlenecek gençlere kadar birçok destek yapılacak. Yakın zamanda da herkesin hizmetlerden faydalanmasını kolaylaştıracak bir kent kartı olacak. Yakın Kart’ın esnafı da kalkındıran bir kart olacağını belirten Başkan Akın, kartın 20 ilçede kullanılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Balıkesirin Yakın Kartı bol destekle geldi

HATAY’DA İŞSİZLİLİĞE HAKİM ÇÖZÜM

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin işsizlik sorununa çözüm bulmak için hayata geçirdiği Hatay Kariyer ve İstihdam Merkezi (HAKİM) hizmete açıldı. HAKİM, il genelinde iş arayanlar ile iş gücüne ihtiyaç duyan özel sektör işletmelerini buluşturacak. Projenin paydaşları arasında; Hatay Valiliği, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Mustafa Kemal Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, özel sektör girişimcileri, organize sanayi bölgeleri, esnaf ve ziraat odası yer alıyor.

Balıkesirin Yakın Kartı bol destekle geldi

HEREKE HALISINI KADINLAR YAŞATACAK

Körfez Belediyesi, ünü dünyaya yayılan Hereke halı markasının yaşatılması için Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Hereke Halısı Üretim Tesisi ve Kültürel Miras Müzesi’ni kurdu. Ev hanımlarının kültürel mirası bu mekanda yaşatacaklarını söyleyen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt şu bilgileri verdi: İpek halı dokumacılığını öğrenmek isteyen kadınlar 320 saatlik eğitim görecek. Evde halı dokumak isteyenlere tezgahı ve ipliklerini belediye verecek. Belediye, kadınların evde dokudukları halıları piyasaya sürmelerine de yardım edecek.

Balıkesirin Yakın Kartı bol destekle geldi

TEMİZ ŞİŞLİ HAREKETİ BAŞLADI

İstanbul’da Şişli Belediyesi, daha temiz ve yaşanabilir bir kent için ‘Temiz Şişli Hareketi’ni başlattı. Temizlik filosu; öz kaynaklarla satın alınan 67 yeni çöp araçla güçlendirildi. İlçe genelindeki çöp konteyneri sayısı 3 kat artırarak 5 bine çıkarıldı. 7/24 kesintisiz hizmet verecek Şişli Tim ekibi de kuruldu. Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, çevreyi kirletenlere tavizsiz ceza kesileceğini; teşvik kapsamında da ‘temiz işyeri’, ‘temiz esnaf’ protokollerine uyanların ödüllendirileceğini açıkladı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder