Mustafa BakacakBayburt Dumlu ile dünyaya açılacak
HABERİ PAYLAŞ

Bayburt Dumlu ile dünyaya açılacak

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü her yıl geleneksel yaşam tarzını sürdüren turizm vizyonuna sahip köyleri seçiyor. Türkiye’den 2021’de Mustafapaşa (Nevşehir) ile Taraklı (Sakarya), 2022’de Birgi (İzmir), 2023’te Şirince (İzmir) ‘Dünyanın En İyi Turizm Köyü’ seçildi.

Bayburt Dumlu ile dünyaya açılacak

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Bayburt’un doğal yapısı en iyi korunmuş 148 nüfuslu Dumlu Köyü’nün de bu listede yer almasını önerdi. Bu konuda yapılan çalışmada, köyün otantik yayla kültürü ve dünyanın en tehlikeli yolu olarak ün yapan Derebaşı Virajları’na yakınlığıyla listeye girebilecek potansiyele sahip olduğu vurgulandı. Ayrıca Dumlu için ‘Dünyanın En İyi Turizm Köyü’ etiketi çalışmalarının başlatılması önerildi.

Haberin Devamı

Bayburt Dumlu ile dünyaya açılacak

AHLATLI KADINLAR KOOPERATİFE KAVUŞTU

Bitlis’in Ahlat ilçesinde kadın istihdamını artırmak amacıyla ‘Ahlat Genç Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ kuruldu. Ahlat Kaymakamlığı, Ahlat Belediyesi ile İstanbul Ahlat Kültür Turizm Derneği işbirliğiyle kurulan kooperatif sayesinde ilçede üretilen sebze, meyve ve tahıllar katma değerli ürünlere dönüştürülerek pazarlanacak. Üreticinin gelirini artıracak projeyle kadın istihdamı da sağlanacak.

Bayburt Dumlu ile dünyaya açılacak

KARATAY’DAN SIFIR ATIK YAZ OKULU

Konya’da Karatay Belediyesi, Sıfır Atık Yaz Okulları projesini hayata geçirdi. İlkokul, ortaokul ve genç olmak üzere üç ayrı sınıfı kapsayan eğitim programında çocuklar geri dönüşümün önemini uygulamalı öğrenecek. 15 Temmuz’da başlayan yaz okulu, 7 Ağustos’a kadar sürecek. Belediye Başkanı Hasan Kılca, Türkiye’de bir ilk olduğunu vurguladığı projeyle çocuklara sıfır atık konusunda farkındalık kazandıracaklarını söyledi.

Bayburt Dumlu ile dünyaya açılacak

GELECEĞE ÇÖP DEĞİL BASKET AT

Bursa’da Karacabey Belediyesi, parklara yerleştirdiği basket potalı geri dönüşüm kutularıyla sıfır atık hareketine çocukların ve gençlerin ilgisini çekmeyi başardı. “Geleceğini Çöpe Atma, Basket At” sloganıyla yola çıkılan projeyi ilçe sakinleri de çok beğendi. Projeyle eğlenceli ve akılda kalıcı bir hareket başlatan Belediye Başkanı Fatih Karabatı, çevreye duyarlı bireylerin geleceğe dair önemli yatırım olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder