Konya, büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle birlikte depremin yıktığı Hatay’ın yaralarını sarmak için çalışıyor. ‘Tek gündemlerinin Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmak olduğunu’ söyleyen başkanlar, tüm imkanları seferber etti. Konya, bir aylık sürede 3 binden fazla personelle içme suyu ve kanalizasyon hatları, sokak çeşmeleri, kabin WC ve duşlar yaptığı bölgeye 601 TIR yardım malzemesi ulaştırdı. Konteyner kent kurma çalışmaları süren Konya’nın diş tedavisi ve gözlük hizmeti veren mobil araçları önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Konyalı başkanların deprem bölgesindeki çalışmalarından herkes övgüyle bahsediyor. Bölgede ilk günden bu yana depremzedelere yemek yapan Mehmet Şef, “Hatay’da muhteşem bir iş çıkardılar, tüm başkanlara helal olsun” paylaşımında bulundu. Hatay’da kurulan Konya Lojistik Merkezi’ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da çabalarından dolayı başkanlara teşekkür etti ve “Konya’mız yüz akımız oldu” ifadesini kullandı.
EDİRNE ÇEVREYE DOST TESİSE KAVUŞTU
Edirne Belediyesi’nin temelini Haziran 2018’de attığı ve pandemi nedeniyle ara verdiği İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi tamamlanarak hizmete açıldı. 8 bin 300 yıllık geçmişi olan kentin bugüne kadar eksikliği hissedilen tesise kavuştuğunu ifade eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tunca ve Meriç nehirlerinin evsel atıklardan tamamen arındırılacağını söyledi. Tesiste 2033 yılına kadar günde 40 bin ton atık suyun arıtılması hedefleniyor. Arıtılan atık su tarımsal sulamada kullanılacak. Tesiste arıtmayla ortaya çıkacak günlük 7 ton atık çamurun da elektrik üretiminde kullanılması planlanıyor.
KUMBARAYA ATILAN EKMEKLER CAN DOSTLARI DOYURACAK
Ekmek israfını önlemek için herkese görev düşüyor. Yerel yönetimler de sosyal sorumluluk projeleriyle bu konuda duyarlılık oluşturmaya çalışıyor. Kütahya Belediyesi ekmek israfının önüne geçebilmek amacıyla ‘Bayat Ekmek Toplama Kutuları’ projesi başlattı. Nüfusun yoğun olduğu noktalara bayat ekmek kutuları yerleştirildi. Belediyenin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşecek projesiyle, bu kutularda toplanacak bayat ekmekler sahipsiz hayvanları beslemek için kullanılacak. İsrafı önleyecek alışkanlıkların yerleşmesini amaçladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, herkesi bu projeye katılmaya davet etti.
ALANYA EN GÜZEL BALKON BAHÇESİNİ SEÇİYOR
Alanya’da geleneksel En Güzel Balkon Bahçe yarışması için geri sayım başladı. En Güzel Balkon, En Güzel Bahçe, En Güzel Çatı ve Teras Bahçesi kategorilerindeki yarışmaya başvurular 8 Mayıs’a kadar sürecek. Ön elemenin dijital teslimler üzerinden yapılacağı yarışmada, finale kalan mekanlar, jüri tarafından yerinde değerlendirilecek. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yarışmayla halkın çevreye ve yeşile duyarlılığını artırarak daha yaşanılabilir çevreler, görsel kalitesi artmış kullanışlı mekanlar oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.