Mustafa BakacakNiğde'nin meyvelerini yapay zeka koruyacak
HABERİ PAYLAŞ

Niğde'nin meyvelerini yapay zeka koruyacak

Niğde Valiliği’nin yapay zeka ile tarımı bütünleştiren projesi, TEYAP Programı kapsamında hibe desteği aldı.

Niğdenin meyvelerini yapay zeka koruyacak

Projeyle altı noktada toplam 20 adet meyve zararlısı dijital takip izleme ve uyarı sistemi kurulacak. Alınan bilgi yapay zeka teknolojisiyle işlendikten sonra çiftçiye iletilecek. Meyve bahçeleri zarar görmeden müdahale edilecek.

Niğdenin meyvelerini yapay zeka koruyacak

Vali Cahit Çelik, bu sayede bilinçsiz zirai ilaçlamanın yol açtığı olumsuzlukların ortadan kalkacağını, maliyetin düşeceğini ve kârın artacağını söyledi.

Niğdenin meyvelerini yapay zeka koruyacak

DÜZCE’DE SOKAK HAYVANLARI İÇİN SEFERBERLİK

Haberin Devamı

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, sokak hayvanları sorununu çözmek için seferberlik başlattı. Tedavi ve doğru stratejiyle uygulanmış kısırlaştırma çalışmaları ile popülasyonun önüne geçilebileceğini söyleyen Başkan Özlü, sokak hayvanlarının geleceği için örnek bir çalışma yapacaklarını açıkladı. Bu kapsamda ilk olarak ilçe ve beldelerde acil müdahale ve kısırlaştırma merkezleri kurulacak. Buralarda rehabilite ve tedavi edilen sokak hayvanları, sistem üzerinden sahiplendirilecek.

Niğdenin meyvelerini yapay zeka koruyacak

SAĞLIKLI KENTLER YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Dünya Sağlık Örgütü’nün 1986’da başlattığı sağlıklı şehirler hareketinin 20 yıldır Türkiye’deki temsilcisi olan Sağlıklı Kentler Birliği’nin yeni yönetimi belirlendi. Bursa’da 45 belediye başkanının katılımıyla yapılan toplantıda, birliğin başkanlığına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, seçildi. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban 1’inci, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de 2’nci başkanvekili oldu. Başkan Tugay, en çok iklim krizi konusunda aksiyon alacaklarını açıkladı.

Niğdenin meyvelerini yapay zeka koruyacak

BUHARKENT MODERN SULAMAYA KAVUŞTU

Aydın’ın Buharkent ilçesinde çiftçinin yaşadığı sulama sorunu çözüme kavuşturuldu. Yeraltı su depolama projesi kapsamında açılan sondaj kuyusunun beslediği kapalı devre damlama sulama sistemi faaliyete geçti. Belediye Başkanı Mehmet Erol, bölgedeki arazilerin yılın 12 ayı modern sistemle sulanacağını müjdeledi ve Buharkentli çiftçilere hayırlı olmasını diledi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder