Mustafa BakacakTürkiye'nin kültür yolu Şanlıurfa'ya uzandı
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'nin kültür yolu Şanlıurfa'ya uzandı

Türkiye’nin sanatı, kültürü, tarihi buluşturan en büyük festivali, yoluna devam ediyor. 16 şehirde sekiz ay sürecek Kültür Yolu Festivali’nin ikinci durağı Şanlıurfa oldu. 2 Haziran’a kadar sürecek festivalde 300’ü aşkın etkinlik gerçekleştirilecek.

Türkiyenin kültür yolu Şanlıurfaya uzandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, festivalin; tarihi, turizmi, kültürü ve gastronomisiyle dünya literatüründe yer alması gereken dünyanın sayılı destinasyonlarından Şanlıurfa’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Başkan Gülpınar, Şanlıurfa’yı turizm şehri yapacak kadroyu oluşturacaklarını da açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiyenin kültür yolu Şanlıurfaya uzandı

ATLETLER KONYA’DA İYİLİĞE KOŞTU

Uluslararası Konya Yarı Maratonu’nda bu yıl 31 ülkeden 4 bin 153 atlet; otizm, down sendromu ve alzheimer farkındalığına dikkat çekmek için koştu. Organizasyonun kayıt ücretleri Gazze’ye, sponsorluk gelirleri alzheimerlı yaşlılara, otizmli ve down sendromlu çocuklara aktarılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, her yıl katılımcı sayısı artan organizasyonun Türkiye’nin en önemli yarı maratonlarından biri olacağını dile getirdi. Başkan Altay ve ilçe belediye başkanları, bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiyenin kültür yolu Şanlıurfaya uzandı

HAYMANA’DAN TERMAL TURİZM ATAĞI

Ankara’nın Haymana ilçesinin turizm potansiyelini harekete geçirmek için ‘Gülümse Haymana’ sloganıyla çalışmalara başlandı. Belediye Başkanı Levent Koç, dünyanın en şifalı kaplıca suyuna sahip olan ilçenin doğal zenginliklerini geniş kitlelere tanıtmak için farklı projelerin hayata geçirileceğini dile getirdi. İnşaatı devam eden Cimcime Sultan Kaplıcası da yıl sonuna kadar bitirilecek. Yeni kaplıca tesisiyle Haymana hem ulusal hem de uluslararası turizmde hak ettiği noktaya ulaşacak.

Türkiyenin kültür yolu Şanlıurfaya uzandı

GÜNGÖREN’DE AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ

Güngören Belediyesi, beklenen İstanbul depremi sonrası olumsuzları en aza indirmek için halkı bilinçlendirmeyi amaçlayan ‘Güngören Güvende’ projesinde çalışmalara hız verdi. Belediyenin arama ve kurtarma ekibi GÜNAK, ilçe sakinlerine afet farkındalık eğitimleri vermeye başladı. Afet öncesi, sırası ve sonrasına yönelik bilinçlendirmenin hedeflendiği eğitimlerde, güvenli yaşam alanlarının nasıl oluşturulabileceği uygulamalı anlatılıyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder