YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesi ile sosyal medya yine savaş alanına döndü. Yıllardır birikmiş kin ve nefret bir kez daha ortaya saçıldı.
Kararın açıklanmasından sonra sosyal medyada en dikkat çeken şey, ünlülerin twitter üzerinden CHP’li Ekrem İmamoğlu’na “her şey güzel olacak” ifadesiyle verdikleri destekti.
Herkes istediği siyasi partiyi, adayı destekler. Nitekim; Anayasa’nın 25’inci maddesinde, “Herkes, düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir. Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse,…düşünce ve kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz.” yazılıdır.
Twitter’da fişleme!
Ünlü olsun olmasın hiç kimse anayasal ve evrensel bir insan hakkını kullandığı için kınanamaz. Hele hele Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi’nin, İmamoğlu lehinde paylaşımda bulunan ünlerin listesini sosyal medyadan “kayıt” notuyla paylaşması tam bir fişleme yani suçtu.
Bir de İmamoğlu’nu destekleyen mesaj atan ünlülere “15 Temmuz’da twit attınız mı?” gibi garip bir soru yöneltildiğini gördüm. Bu halkın 251 şehit ve 2 bin 193 gazisiyle önlediği FETÖ’nün 15 Temmuz girişimi ile bunu kıyaslamak bana göre büyük yanlış ve en başta şehitlere büyük saygısızlık.
Birincisi, 15 Temmuz darbe girişimi twitlerle durdurulmadı, şehidi, gazisi ile milletin kanı ve inancı ile durduruldu. İkincisi kim nerede isterse orada durur, kimseye “twit at” ya da “atma”, “darbeye diren” ya da “direnme” diyemezsiniz. Bu tamamen kendi vereceğiniz karardır.
Bir örnek vereyim; Batuhan Ergin, 21 yaşında Beşiktaş Ortaköy’de yaşayan hayatının baharındaki bir gençti. 15 Temmuz akşamı Ortaköy’den yürüyerek Boğaziçi köprüsüne yürüyen gruba katıldı. Evet o gece bazıları perdelerini kapatıyor, bazıları kadeh kaldırıp kutluyor, bazıları balkondan alkışlıyordu.
Şehit Batuhan’ın mesajı
Birçoğu gece yarısı bakkalda, markette ne kadar makarna, ekmek, bulgur kalmışsa toplayıp, kimi bankamatik kuyruklarında bekliyordu. Buna şahitlik eden 21 yaşındaki Batuhan Ergin, Ortaköy’den FETÖ’cü darbecilerin işgal ettiği Boğaziçi Köprüsü’nü yürüyen gruba katıldı. Oraya ulaştığında sosyal medya hesabından “Eve erzak almaya devlete sahip çıkmaya geldik” diye mesaj attı.
Batuhan bunu yazdıktan iki saat sonra vurularak şehit oldu. O, ülkesini korumak için kimseden talimat almadı, evet ünlü de değildi, sadece ülkesini seven sıradan bir vatanseverdi. Kararını inançla kendi verdi.
Yoksa,“Eve erzak almaya değil devlete sahip çıkmaya geldik” mesajını başka hangi yürek atabilir ve bile bile şehadete yürüyebilirdi, tıpkı 251 şehit gibi. Batuhan şimdi Ortaköy Mezarlığı’nda evine birkaç yüz metre uzakta sessiz sedasız yatıyor.
Tekrar edeyim; 15 Temmuz twitle, mesajla değil kanla inançla durduruldu. 15 Temmuz’u başka şeylerle kıyaslamayın yoksa şehitleri rahatsız edersiniz.