Özellikle genç-orta yaş grubunda, yüzün çeşitli bölgelerindeki sarkmanın giderilmesi, cildin daha gergin bir görünüme kavuşturulması için uygulanabilen hızlı sonuç alınan tekniklerdir. Günümüze kadar birçok askı tekniği tanımlanmış olmakla beraber, kendini bırakmayan, gevşemeyen dikiş materyalleri ile yapılan askıların uzun vadede daha iyi sonuç verdiği görülmüştür. Lokal anestezi ile yapılan, son derece pratik uygulamalar olup tercih edilmesinin en büyük sebebi hemen sonucun görülmesidir. Askı yapılan bölgenin forma girmesi 2-3 haftayı bulur. Müdahaleden sonra yüz yaşlanmaya devam edeceğinden, sarkmanın yıllar içerisinde yeniden meydana gelmesi olasıdır. Bu tekniklerin en büyük avantajı; yüz, boyun ve şakak germe ameliyatlarına olan ihtiyacın ertelenmesini sağlamasıdır.
Kaş Asma: Kaşın kuyruk kısmının biraz yukarı yönelmiş olması, kişiyi daha genç ve çekici gösterir. Kaş, üzerinden küçük iğne delikleri ile girilip saçlı deri içerisinden yapılan deliklere, kalıcı özel ipliklerle asılır. Hasta daha taze bir bakışa sahip olur. Göz kapağı estetiği amacıyla başvuran hastalarda ilk değerlendirilmesi gereken kaşların seviyesi ve daha sonra göz çevresidir. İleri yaş grubunda göz kapağı ameliyatına ek olarak uygulanmakla beraber, genç yaş grubunda sadece kaş asma yeterlidir.
Yanak Asma: Gevşemiş yanak ve çene kenarındaki cildi asmak için kullanılır. Kulak önü veya favori önünden açılan küçük iğne delikleri yardımıyla, yanak cildi saçlı deriye doğru asılır. Özellikle orta yaş grubunda, yüz germe ameliyatını biraz daha ertelemek isteyen hasta grubu tarafından tercih edilen, çok kısa sürede uygulanabilen pratik bir yöntemdir. Hasta memnuniyetinin oldukça yüksek olduğu, askı tekniklerinden biridir.
Boyun-Gıdık Asma: Çene altındaki sarkmanın, çene altı kıvrımı ve kulak arkaları arasına uygulanan askılar ile giderilmesi prensibine dayanır. Hafif-orta derecedeki sarkmalarda etkilidir. Sıklıkla gıdık liposuction ile beraber uygulanır. İleri derecedeki sarkmalarda boyun germe ameliyatına ihtiyaç duyulur.
Şakak Asma: Gözlerin dış kısımlarının aşağıya meyilli olması ve şakak bölgesindeki gevşeme şikayetiyle gelen genç-orta yaş grubundaki hastaya, saç içinde oluşturulan iğne delikleri kullanılarak, özel bir dikiş materyali ile şakak bölgesinin yukarıya ve dışa doğru gerginleştirilmesi işlemidir. Eğer gevşeme çok ileri derecede ise, şakak germe ameliyatı tercih edilmelidir.