Op. Dr. Esra Çelik ŞenelMorpheus body ile yaz öncesi vücut bakımı

HABERİ PAYLAŞ

Morpheus body ile yaz öncesi vücut bakımı

Yaza girerken, liposuction ameliyatlarımız artmakla beraber, vücudundaki deformiteler çok da fazla olmadığı için ameliyat istemeyen hastalarımızda en yeni ve etkili yöntemlerden biri de ‘’morpheus body’’ uygulamasıdır. Kare şeklinde bir uygulama başlığının ucunda 40 adet 0,5 x7mm.lik iğneler bulunur. Uygulama esnasında, cilde batan iğnelerin ucundan cilt altına radyofrekans verilir. Cilt altında ısı hasarı yaratarak, uygulanan derinliğe bağlı olarak, yağ dokusunun erimesini veya sadece cilt sıkılaşmasını sağlar. Bu etki kollajen ve elastin yapımının tetiklenmesi ile elde edilir. Morpheus body uygulamasının burst teknoljisi sayesinde cildi bir kere tarayarak 3 tabakaya aynı anda atış yapma olanağı sağlar ve hem etki artar hem de işlem süresi kısalır. Cilde uygulanan lokal anestezik kremler ile uygulama yapılır.

Haberin Devamı

 Morpheus body hangi alanlarda ve hangi amaçla kullanılabilir?

Vücutta gevşeklik olan her yerde: İç uyluk, üst kollar, sütyen çevresi ve karın gibi

Karın, kollar, kalça ve bacaklardaki çatlakların tedavisinde

Vücutta yağın azalması gereken ve konturun belirginleşmesini istediğimiz her yerde

Evre 1-2 selülitte

Liposuction işlemine kombine olarak

İşlem 1 ay ara ile 1-3 seans arasında önerilir. İşlemden sonra cilt üzerinde oluşan kızarıklıklar genellikle ertesi gün geçer. Ancak 2-3 hafta kadar çok dikkatli bakıldığında görülebilen veya dokunulduğunda cilt üzerinde pütürlü bir hissiyata sebep olan süreç 1 ayda hemen hemen tamamen düzelir. İyileşme sırasında bir miktar kaşıntı olabilmektedir ve bol nemlendirici ile düzelmektedir. Sürecin günlük hayatı etkilemese de bu kadar uzun olması, işlemin ne kadar etkili olduğunun göstergesidir. 1 ayın bitiminde 2. Seans yapılır.

 Morpheus body uygulamalarında herhangibir risk var mıdır?

 Tüm medikal prosedürlerde, botoksda, dolguda, lazer uygulamalarında risk vardır. Ancak bu yöntemde iğnelerin çevresinin silikon ile kaplı olması sebebiyle cilde verilen ısı diğer yöntemlere göre son derece düşüktür. Bu nedenle risk diğer cilt tedavilerinden çok daha düşüktür. Çok koyu lekelenmeye yatkın ciltlerde uygun doz kullanımı ile veya aralıklı IPL uygulaması ile lekelenme önlenebilir. Açık tenler uygulama için en ideal cilt tipidir.

Haberin Devamı

Özellikle kollar, bacaklar, karın, diz üstündeki yığılmalar ve sütyen çevresindeki deri ve yağ fazlalıklarının tedavisinde cerrahiyi devre dışı bırakabilmesi ve kolay uygulanır olması tercih sebebidir.

 Tüm dünyada heyecan uyandıran morpheus uygulamaları hem yüz hem de vücutta başarı ile uygulanmakta ve morpheus akımı hızla yayılmaktadır.

 

Sevgiyle kalın, formda kalın…

Op. Dr. Esra Çelik Şenel

Sıradaki haber yükleniyor...
holder