Özlem DenizmenHollywood, yapay zeka ve işsizlik değişen düzen

HABERİ PAYLAŞ

Hollywood, yapay zeka ve işsizlik değişen düzen

Hollywood’tan selamlar... Size bu satırları ABD - Los Angeles’tan yazıyorum. Kaliforniya eyaleti, 4 trilyon dolar ile ekonomik anlamda Türkiye’nin dört katı büyüklüğünde. Peki ya Hollywood... Dünya sinema endüstrisinin başkentindeki o ihtişam, para yapıyor mu? Gelin bakalım...

 Hollywood, yapay zeka ve işsizlik değişen düzen

Suzanne Farwell

HOLLYWOOD

Hollywood yapımcısı Suzanne Farwell ile stüdyoları gezme fırsatım oldu. Kendisi, ‘Intern’, ‘The Holiday’, ‘Something’s Gotta Give’ gibi filmlerin yapımcısı. Ona espriyle “Beni de oynat” dedim. İşin şakası bir yana burada da para açısından işler biraz değişmiş. Birçok kişi iş bulmakta zorlanıyor.

Haberin Devamı

İŞSİZLİK

Yapay zeka, hem senaryolar yazıyor hem de görsel efektler oluşturuyor. Bu durum, sektörde büyük bir dönüşüme yol açmış. Uber sürücüleriyle sohbet ettiğimde, birçoğunun eskiden ya bir film yazarı ya da aktör olduğunu öğrendim. Geçen yaz gerçekleşen grevin ardından Hollywood’da birçok kişi işsiz kalmış.

LAHMACUN

Bu arada Türkiye’den dört yıl önce buraya taşınmış biri ile sohbet ettim ve ona en çok neyi özlediğini sordum. Cevabı ise çok samimi ve özlem doluydu: Lahmacun.

 Hollywood, yapay zeka ve işsizlik değişen düzen

Hollywood Mumya Müzesi’nde beraber resim çektirdim. Bilin bakalım kim?

ÜNLÜLERİN KORKUSU

En büyük korku ise aktörlerin yapay zeka tarafından taklit edilebileceği. Hollywood’da teknoloji ve geleneksel yöntemlerin çatışması devam ederken, sektördeki bu büyük değişimlerin sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Ancak bir şey kesin; yapay zeka, Hollywood’da sadece sahnede değil, perde arkasında da büyük bir rol oynamaya başladı.

KİRADA OTURMAYA DEVAM ETMEK İSTİYORUM

SORU: Merhaba, elimde bir miktar param var. Kirada oturuyorum, kiram çok uygun, bu zamanda ev almak gereksiz geliyor. Bu parayı yatırım araçlarında değerlendirmeye devam mı etsem?

CEVAP: Öncelikle oturmak amacıyla bir evin olmalı. İleride emekli olduğunda kira sorunun olmaz. Doğru zamanda doğru yatırım yapmalısın. Şimdilerde evlerin fiyatı yüksek olabilir fakat fırsatın nereden ne zaman geleceği belli olmaz. Bu nedenle birikimlerini yatırım araçlarında değerlendirmeye devam et. Oturacağın evi almaktan vazgeçme…

Haberin Devamı

BABALARA 7 TAVSİYE

Hollywood, yapay zeka ve işsizlik değişen düzen

BU PAZAR, BABALAR GÜNÜ. BABALAR İÇİN 7 PARA TAVSİYEM VAR:

1- KENDİNİZE YATIRIM YAPIN: Sürekli değişen bir dünyada yaşıyoruz; siz bu değişime nasıl ayak uyduruyorsunuz? Her zaman öğreniyor, büyüyor ve uyum sağlıyor olmalısınız. Ailenizi, kariyerinizi veya işinizi bir sonraki seviyeye taşımak için kendinizi geliştirmeyi bırakmayın.

2- AİLE BÜTÇESİ: Ailenizle birlikte aylık bütçe oluşturun ve harcamalarınızı takip edin. Gelir ve giderlerinizi düzenli olarak kontrol edin ve tasarruf yapabileceğiniz alanları belirleyin.

3- ACİL DURUM FONU: Acil durum fonunuz, en az altı aylık yaşam masraflarını karşılayacak kadar nakit içersin. Henüz böyle bir birikiminiz yoksa, küçük başlayın ama dikkatlice. Her ay maaşınız yatar yatmaz belirli bir miktarı tasarrufa ayırın.

4- ÇOCUKLARINIZA PARA BİLİNCİNİ ÖĞRETİN: Çocuklar görür, duyar, ister... Bu doğaldır. Önemli olan onlara kendi aile değerlerinizi göstermek, öğretmek. Önce siz tasarrufu hayatınıza yayın, sonra çocuklarınıza rol model olun. Onlara istekler ile ihtiyaçlar arasındaki farkı öğretin. Gelecek planlarından, hedefle yaşamaktan bahsedin.

Haberin Devamı

5- EŞİNİZLE PARAYI KONUŞUN: Her hafta bir gün belirleyin ve yarım saatinizi bütçe, para konularını konuşmaya ayırın. Ölçemediğiniz şeyleri yönetemezsiniz. Bütçenizi, harcamalarınızı, her şeyi yazılı tutun. İşler planladığınız gibi gitmezse birbirinizi suçlamayın, yeniden bütçe yapın.

6- EMEKLİLİK PLANI: Kendinizin ve ailenizin geleceğini göz önünde bulundurarak emeklilik planı yapın. BES yaptırmak, geleceğiniz için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri.

7- ANILAR YARATIN: Kaliteli zaman geçiren bir aile, güçlü bağlar kurar. Ailenizle güzel hatırlayacağınız anılar yaratmayı unutmayın. Sevdiklerimizle ‘hatıra yaratacak deneyimler’ hayatımızı daha renkli ve zengin kılıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder